Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin или Prestigio

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Garmin или Prestigio

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    Не дей. На теб няма да ти върши никаква работа. В картата на iGO за Бургас има само 2-3 булеварда. За София става, но в Бургас няма да можеш да го ползваш въобще. По-добре Гармин в твоя случай.
    Вярно че магистралата липсва, но за Бургас картата е подробна, с изписани имена на кирилица. Но Слънчев Бряг никакъв го няма.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Стоката в М.тро е за продаване-не е за купуване. Стара максима.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Аз също съм мн доволен от моето нюви 350 и картата на Събин....

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          Вярно че магистралата липсва, но за Бургас картата е подробна, с изписани имена на кирилица. Но Слънчев Бряг никакъв го няма.
          За коя версия на картата говориш?
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
            Стоката в М.тро е за продаване-не е за купуване. Стара максима.
            "Price is what you pay. Walue is what you get" Worren Buffet - най-богатият човек в света.(Цената е това, което плащаш. Стойността е това,което получаваш.)
            Чета всички мнения поред и не бързам да купувам.

Коментар

Доста от изказалите се колеги, пишат хей така, за да са написали нещо...
              Въпросът е доста конкретен и отговори започващи с "доколкото знам...", като при това става ясно, че изобщо не знае, са най-малко неуместни...
              Кратко и ясно:
              Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
              По-добре сравнявай картите! За България (не само София) е по-добре Garmin.
              Единствените, към настоящия момент, що годе добри карти за България са за Garmin, с изключение на една за iNavi (или за Russa).
              Всички, изброени в по-горните мнения, софтуери и търговски марки на устройства, се отнасят само и единствено за векторни карти!
              Подчертавам това за колегите, които не правят разлика между растерна и векторна карта, но въпреки това си позволяват да дават съвети.
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                На iGO-то може ли да си направя маршрут, да го запазя и да го сваля на компютър и да речем да го споделя с други потребители?
                И мен това ме интересува и дали мога да въвеждам координати /градуси/ на Prestigio GeoVision 430

Коментар

Giorgio е абсолютно прав картите и за IGO и за Garmin-а са векторни. Растерните карти не са рутиращи и в общи линии представляват една статична картинка. За Igo картата се прави от някаква русенска фирма и за сега не е нещо, което си заслужава. Те по принцип все си обещават за подобрение на картата, но докато не го вида черно на бяло не вярвам. За гармин картите са на най-високо ниво. В момента има три платени варианта - картата на Събин (във форума може да намериш мн информация за нея), картата на Георги Йорданов (www.detailmap.net) и картата на Петър (bgroutingmap.com). Та специално моето мнение е - Garmin. Просто картата според мен е определяща.

Коментар

За България има много хубава карта за iNavi (Pelala). Абе аз, както винаги, давам алтернатива на Гармина, ако има ли желаещ да пробва(ме) iNavi 3.06 на PNA / PND машинка обаче!

Проблема е, че настройките са в един текстов файл, и може не всеки да се оправи. Аз за съжаление нямам резната машинка, и не мога да пробвам дали върви.

Който иска да пробва сам:
                    архивът трябва да се намира в \Storage Card\, т.е. да се получи следният път до файла, който трябва да се стартира:
                    \Storage Card\Programs\INAVI\navigator.exe
                    Т.е. стартира се това, а не inavi.exe.
                    Може по желание да се редактира файла settings.ini, в него са настройките. От там може да се разгледа и да се види, че картите да се слагат в папка atlas, и т.н.

Ето линка тук: http://rapidshare.com/files/98404793/navi_c510_sl.rar
                    (това е работело на Mio C510)

По-новата версия не "пукната" още, и няма смисъл да се пробва.

Най-добре ще е, ако от Garmin направят XT-то да работи с орязания WinCE. Естествено, тогава никой ням ада им купува Nuvi-тата.
                    Последно редактирано от ynopum; 13-03-08, 10:01.

Коментар

"ynopum", +1. При мен тръгна , но се наложи да променя всички пътища в три файла:
                      exports.reg , navigator.MSCR , settings. Макар че съм доста резервиран към тази програма (не и към картата) ще я пробвам как ще се държи. Все още не съм заредил карти , но по менютата си ходя без проблем. Машинката е китайска с WIN CE 4.2. По-късно ще я пробвам и на Win CE 5.0.
                      Прикачени файлове

Коментар

Е, трябва да опишеш как става номера, че аз съм далече от PNA-тата. Иначе програмката я барнах днес в Mobile-Warez. Може да се добави сигурно без поблем българското меню и българските гласове. Картата на Пелала е на български, така че може да огрее собствениците на PNA.

И макар, че всички знаят, че navitel си е дръвце, тя и Garmin са единствените достъпни програми, за които може да се правят карти от клиентите. А и по изцепки в интерфейса си съперничат добре с XT-то. Това, за което ме е яд, е че графиката на iNavi е на ниво отпреди 5 години, без никакъв Anti-Aliasing, понякога като ми навърти буквите на кривите улици или реки, с различно разстояние между тях и т.н...

Коментар

Ето версия на Russa-та за PNA. Обаче пак ще иска донастройки за конкретния модел. В руския форум казваха, че има проблем със записването на траковете, защото се опитвала да ги записва във вътрешната памет, и при някои модели ставали гафове.

Качвам и версия на Ozi Explorer за PNA. Т.е. със сигурност работи на доста от орязаните модели.

По нета може да се намери огромна купчина от програми, с които едно PNA може да стане почти като PPC - офис-пакети, игри, калкулатори, PDF четци, плеъри за филми, музика и т.н. Аз лично, не харесвам идеята нещата да се орязват - нещо типично да IT-индустрията, с цел роене на продукти, пълнене на пазарни ниши и т.н. Очевидно PNA-тата са компромис, продиктуван доста силно от високите такси за софтуер, които трябва да плащат на Microsoft за пълната ОС. Едва ли всеки има желание и нерви да се мъчи да ги търси, да ги подкарва, настройва и т.н.

Според мен са перфектни за авто-навигация, особено тези с големите екрани. Просто с 4" екран вече не можеш да намериш PPC, да не говорим за повече.

Ако на човек не му се занимава, по-лесно и по-удачно е да се насочи към Гармин - ще получи достатъчно подкрепа от много хора.
                          Прикачени файлове

Коментар

Спрях се на Гармин и първото впечатление е, че картата, която купих за България освн, че има офроуд маршрути е и доста по-подробна от тази за АйГото.

Иначе iGo софтуера е доста по гъвкав и user-riendly. Тепърва ще трупам по-подробни впечатления!

Коментар

iNavi - то си показа зъбките. Ако изключа уреда нацяло (HardReset) преди да съм излязал от програмата повече не мога да я стартирам. Или изкача грешка , или увисва. Налага се да изчистя регистъра ( HKEY_CURRENT_USER\Software\iNavi ) и отново всичко си работи. Ако остана само в StandBy не е нужно да излизам от програмата и нямам проблеми. Картите и GPS се виждат и по принцип си работи.
                              С това моите експерименти приключват.

Коментар

ОК, Garmin wins a battle again, but war is not over!

Просто се опитваме да даваме съвети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X