Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос от супер новобранец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос от супер новобранец

Имам Гармин нуви 250 от 7 месеца купен от Холандия.Днес си купих
    карта на България и реших че е време първо да направия ъпдейт от
    сайта на Гармин,но за тази цел е нужен usb кабел.Отидох при пред-
    ставителя на Гармин в нашия град и те ми казаха че не предлагат такъв защото е обикновен мини usb и мога да го закупя от всики
    магазин за компютърни компоненти.Така и направих но,като включа
    gps-а към компа(ХР-SP2) той не го разпознава а на Гармина излиза
    икона че е свързан към компа.Търсих доста в този форум за инфо и в сайта на Гармин,но не открих и така стигнах до тази тема.
    Ще бъда благодарен на Вашата помощ.

РS.Имам MP3-ка и цифров фотоапарат тях ги разпознава.

До: Въпрос от супер новобранец

Коментар

Усмивката е по повод поста ти преди да го редактираш.

А сега за проблема. Кабела наистина е от най обикновенните USB кабелчета, и не би трябвало той да е проблема. Относно връзката. Какво имаш предвид с 'не го открива' - като го вържеш към pc то не ти изкача прозорец автоматично или го няма дори в device manager-a ? ...

Аз лично непомня да съм качвал някакви драйвъри първоначално за да тръгнат нещата. А и общо взето философията е същата както при фотото или флашкта ти. Имаш ли инсталиран Mapsource ? Пробвай дали през него се вижда уреда.

Коментар

Гармински драйвери за USB? Ако нямаш някакъв диск от ГПС-а - пробвай с тези от прикачения файл
        Прикачени файлове
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега, въпроса ми е смешен, ама все пак

пробва ли с друг кабел?

при мен беше дошла една "чудесна" партида от 100 бр точно такива кабели, които абсолютно за нищо не ставаха

в последсвие имах още една доставка он нормални usb AB кабели, които също бяха "чудесни" - един принтер не тръгна с тях...

та пробвай и с друга жица

успех!!!

Коментар

Добър ден на всички.Благодаря за помоща Ви.
            Проблема се оказа от "новобранското ми ниво".
            GPS-а беше с Български интерфейс.След връщане
            на Англйски такъв компа "изчурулика-намерих ТИ
            новото устройство- ха сега си чупи главата с още
            много такива проблеми"

Благодаря отново на всички отзовалисе.

Коментар

Благодария Ви отново защото стигнах до интерфейса от пре-
              дупредителна табела на току що инсталнат Мапсоурс (по идея
              на SASHOM) та там пишеше че една от причините да не може да
              бъде намерен GPS-а и от самия Мапсоурс е неоригинален интер-
              фейс.
              -Върнете оригиналната настройка и опитайте отново.
              Така направих и се получи от първия път.
              Благодария.

Коментар

Опитай да го върнеш на българско меню и да го свържеш към компютъра. Пак ли няма да го види?

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                  Опитай да го върнеш на българско меню и да го свържеш към компютъра. Пак ли няма да го види?

В друга тема (за NUVI350) http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=28147 в пост #5 optron казва, че трябва да се използва английски

Всъщност, като се замисля, той може да визира постовете в тази тема

Коментар

Да, за тази тема става въпрос , но мен ме съмнява , че езика е проблема. При мен на три различни Nuvi-та на български (менюто) няма никакъв проблем с връзката.

Коментар

Самият език, като език не би трябвало да оказва влияние, но ... Не се знае (поне аз не знам) точно какво се променя в уредчето при избиране на меню на друг език. Може би наред с видимото (езика), се променят и други настройки, които остават невидими за потребителя.

Коментар

"... в пост #5 optron казва ... "
                        Във въпросния пост се позовавам точно на тази тема - а сега гледайте майтапи ...

Коментар

Привет на всички.
                          Да опитах сега и с БГ фейс и се свърза,но преди и след инстал
                          на usb драйвъри от "V93",многократни рестарти на компа и gpc-а,
                          ровене в девайс менажера "нищо" просто не съществуваше за
                          компа.В момента в който го обърнах на Английски в систем трей
                          излезе иконата че е намерил ново устройство а в експлорера
                          излезе като GARMIN(H и Removable Disk(I.
                          Не знам защо се получи така.Нивото ми не е високо и не мога да
                          отговоря,но е факт че го свързах и ъпдейтнах.За сега от ъпдейта
                          усетих само по-бърз старт(зареждане на картата) на gps-а.
                          Тези дни тръгвам към западна Европа и ще видя за други промени.
                          Сега опитах и с БГ картата заредена в SD слота-няма проблем,
                          компа отново го намира(gps-а).
                          Като знам колко много въпроси имам чак ме хваща страх да питам.
                          Един от тях е можели да си правя поправки в имената на улиците
                          защото точно улицата на която живея е сгрешена или това се прави
                          само от авторите на картата?
                          Ако въпроса ми е много тъп моля не ме бесете нямам познания.

Коментар

Здравейте! Отскоро съм тук и бих искал да ви попитам, какво ще ми препоръчате като GPS апарат? Или къде да прочета нещо по въпроса? Коя от GPS темите във форума? Повечето мнения за карти и навигация са за доста напреднали, а за начинаещи? Не само за auto навигация, но и за туризъм в планината. Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                              Здравейте! Отскоро съм тук и бих искал да ви попитам, какво ще ми препоръчате като GPS апарат? Или къде да прочета нещо по въпроса? Коя от GPS темите във форума? Повечето мнения за карти и навигация са за доста напреднали, а за начинаещи? Не само за auto навигация, но и за туризъм в планината. Благодаря!
                              Погледни тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=26170 . Може да намериш нещо полезно и за теб

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X