Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно политиката на Garmin за отключване и ъпдейтване на картите им

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно политиката на Garmin за отключване и ъпдейтване на картите им

Някой знае ли в момента каква е политиката на Garmin за техните карти City Navigator Europe 9.02?
    На времето мисля че даваха втори ключ та ако имаш два Garmin GPS-а да можеш да ги ползваш и с двата. И другото което съвсем не съм сигурен но май имаше възможност ако не позваш втори GPS да използваш втория ключ за новата версия на картата . Също сега знаете ли колко пъти можеш да ги обновяваш (ъпдейтваш) тези карти преди да трябва да си купиш новата версия. И дали се очаква в скоро време (до няколко месеца) да пуснат нова версия на Европейската си карта.
    Много потайна работа. Днес се обадих в Геотрейд и те ми казаха че немогат да ми отговорят на въпросите и че ако искам да пиша email на Garmin. И също така ми казаха че намат право да правят ъпдейти. Било им забранено от Garmin.

Това което ме смущава е написаното тук:
    http://shop.garmin.com/cartography/mapsource/policy.asp

До: Въпрос относно политиката на Garmin за отключване и ъпдейтване на картите им

Намерих интересна дискусия по въпроса но е на английски:

http://forums.groundspeak.com/GC/ind...owtopic=186821

1 Явно Сити Навигатор може да се отключи само на едно устройство

2 Не може ако веднъж сте отключили Сити Навигатор за едно устройство след това да го прехвърлите на дуго устройство. Да речем имате 60CSx със Сити Навигатор на него и сега си купите Colorado 300 то неможете да прехвърлите лиценза към Colorado 300.

3 За да отключите Сити Навигатор за второ устройство трябва да закупите отключващ код на цената на пълен лизенз.

4 За политиката на ъпдейтване не ми е ясно още съвсем но доколкото разбирам тя зависи какъв GPS сте си купили защото на страницата за ъпдейтване ти искат серийния номер на GPS за да видиш какви ъпдейти има за картите. Не знам дали това е само за GPS-и със вградени карти? Ако си купиш картите на DVD как стоят нещата с ъпдейтите??

Извода който си правя е че ако искаш Сити Навигатор на няколко устройства то по-добре да закупиш варианта на SD карта защото той май е заключен към картата но и затова все още не съм сигурен ако някой знае нещо повече нека да помага. Освен това картите заключени към SD носител не знам дали ще могат да се използват със nRoute и със MapSourse.

На сайта от линка някои твърдят че проблема в новата лицензионна политика е заради NAVTEQ която вече е собственност на Nokia а тя пък е конкурент на Garmin в областта на навигацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X