Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Help за CF GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Help за CF GPS

Здравейте , нов съм по темата , но се запалих от статията на Туоно и си купих CF GPS , но нещо не мога да го подкарам(не хваща никакви сателити)>Порта е правилен протокола е верен не знам какво друго се настройва.
    Отначало (С ОЗИ)показваше 7-8 сателита и пише че вижда 8 саиелита но използва 0 .
    Къде бъркам?Може ли някой да помогне?

Трябва да го оставиш неподвижен някъде на открито, далече от високи сгради и дървета, където да вижда много от небето. И да чакаш без да го местиш. Дявол знае колко време ще му трябва. Казва се студен старт и работата може да се ускори ако му обясниш приблизително къде се намира. Там по менютата да му избереш "България" или друго близко място което знае.

Коментар

Държа го по 15 -20 минути и няма никакъв ефект (на открито)

Коментар

За първо пускане може и да не му стига. И трябва наистина да е далече от високи сгради. Да вижда много и чисто небе.
        В мозъка му има алманах на спътниците. Данните на всеки, и времената когато всеки се намира над някое място на планетата. Освен това запомня мястото където е изключен за последно, значи завода където са го направили щом е нов. Следващия път когато го включат той предполага че е на същото място. И ако е по-далече от примерно 500 км от там, това се казва студен старт. Ако не му подскажеш поне приблизително къде е и колко е часа (GMT +2 часа, провери дали в момента е толкова в него) алманаха вече не му помага, гледа, не вижда тия които чака, и зарязва цялата работа. Започва да чака да минат много та да се ориентира къде е. Това иска време.

Коментар

Как да проверя дали му е верен часовника (GMT +2)

Коментар

Той пише времето на екранчето. Ако часовника е верен значи всичко е наред. Ако не е трябва да го свериш просто.

Коментар

Може и да няма как да се свери, има някои модели които не приемат други данни за време различни от тези които получават отгоре...
              VPetrov.photography

Коментар

Няма екранче то е CF-GPS и го вклучвам в Pocket PC.На Покета часовника е верен

Коментар

Е сега я втасахме((( Значи трябва да има програма с която да се вижда вътре в него. Ако изобщо е възможно ...
                  Бахмааму, както са казвали прабългарите в такъв случай((( Тука трябва помощ от компютърджиите, аз съм гола вода(((

Коментар

Отначало показваше едни координати и като сложа карта на света все се позиционираше някаде в китай.
                    Следкато гоподаржах около 30 мин навън вече няма координати (Само нули) инякакво ALT -18.
                    Дали може от студ да си е забравил мозака

Коментар

)) Дави те китайското идиотче. Разправя че си на 18 метра под водата
                      Мани ги картите. Разгледай му програмите каквито ги има, менютата, и го накарай да си намери мястото. Ебати псето, май нещо не ще да бъде куче(((
                      Виж да не е в някъв режим на симулация. Трябва да служи за учебен и за рисуване на карти и маршрути от тебе. На ръка или от готови чужди.

Коментар

Ползвам Ozi i VisualGPS i Gis Rusia но незнам как да го накарам да си види координатите.
                        Давам му конект ГПС и то си мига нещо търси ама нищо не намира

Коментар

CF-GPS

Абе приятел, нали се сещаш кой писа статията за Dell AXIM и CF-10? Ами питай него. И да - ако не ти светва крушката - това е Tuono - човекът е много отзивчив. То и Стефан е отзивчив, но... , който с каквото и както се е сблъсквал...

Коментар

Е що си мислиш че това не е първото нещо което ми дойде на ум.
                            Писах му едно писмо но не ми отговори .
                            Е не е задължен

Коментар

Здравейте, едва сега прочетох какво сте писали, защото ме нямаше известно време.
                              Незнам кога си писал писмо, но нищо не съм получил. Досега не се е случвало да не отговоря на писмо, дори и да незнам решението на проблема.

Ако още не си се справил с проблема и си от София, може да се видим някъде. Все пак ето моите настройки за GIS Russa:

Port = COM5
                              Protocol = NMEA-0183

В един и същи момент можеш да използваш само един софтуер. Аз опитах при работещ GPS да включа два софтуера, но не стана.
                              Между другото какъв CF-GPS си взел и с какво PDA и операционна система? Ако е като моя:

Зелената лампа свети при захранване
                              Червената лампа мига, когато търси сателити
                              Червената лампа свети, когато е намерил сателити.
                              "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                              http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X