Обява

Свий
Няма добавени обяви.

IPaq 316

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• IPaq 316

Здравейте, отскоро имам IPaq 316 и макар, че заложените карти работят добре наред с гласовите инструкции (поне в рамките на София), бих искал да знам повече относно възможностите за зареждане на нови.
    Любопитно ми е също могат ли да се ползват карти на определени местности или планински маршрути.
    Очевидно това не е така просто при Windows CE...
    Предварително благодаря за мненията ви.
    Йордан

До: IPaq 316

здравей, четох твоите мнения във много форуми ! И аз имам ipak 310 ! може ли да се чуем лично за да обменим информация ? skype : club3m

поздрави.........

Коментар

Виж в този форум: http://www.gpspassion.com/forumsen/t...TOPIC_ID=96823

В горната част на темата има систематизирана информация и линкове към други теми.

Поздрави

Коментар

HP IPAQ 316 е версията на GPS-a за източна Европа (310 е за Щатите, 314 - за Западна Европа и т.н) . Машинката идва кирилизирана и със гласова навигация на БГ. Графичния потребителски интерфейс е надстройка на Windows CE 5.0. Шаренийката е разработена от HP и се подвизава под името "Oasis". Навигационният софтуер е iGO 8 на "Nav N Go" версия 8.0...... (актуалната версия на iGO е 8.3......). От HP са преработили интерфейса на програмата и са я кръстили "Nav".
        Има подробни карти на BG и още 20-тина съседни държави, но няма никакви такива за западна Европа. Дори основна карта на пътищата няма, просто едно бяло петно е на "запад". навигационният софтуер е iGO 8 на "Nav N Go" версия 8.0...... (актуалната версия на iGO е 8.3......).
        Производителят разпространява липсващите карти на SD. Цената не ми е известна , но следва да се има в предвид че IPAQ 316 е спрян от производство, картите няма да се обновяват и са на до изчерпване.
        С оригиналният навигационен софтуер е невъзможно да се използва не-лицензирана карта. GPS-а е сравнително сложен за хакване и препоръката ми към обикновени потребители е да не се нахващат (голяма е вероятността устройството да престане да се стартира). Ентусиастите обаче не вярвам да се затруднят (на мен ми отне 1 ден). Пътят е следният: Влиза се в интерфейса на WinCE. Инсталират се Total Commander, iGO 8.3.2 и карти. Проверява се работоспособността на новият софтуер след което се спира "Nav".
        !!!Внимание!!!
        Спирането не се прави с преименуване, използва се sys файла. Поставят се преки пътища за стартиране в директорията "Games" и се почва тестване. Установих , че iGO 8.3.2 върви даже по-стабилно от оригиналната версия, но малко по-бавно. Това става щото е на резолюция 800х480 (двойно по-голяма), картите за ЗЕ са по 100 -120МВ. Също така GUI не е орязан и е в пълният си блясък.
        Подробна информация процеса има на ppcwarez.org , ixbt.com , ето тук може да се прочете наистина хубаво техническо ревю.

За слабо запознатите хора пак повтарям : НЕ МОДЕФИЦИРАЙТЕ СОФТУЕРА НА УСТРОЙСТРОВО !!! Купете си лицензирани карти, по евтино ще ви излезе. HP IPAQ 316 е таралеж в гащите за начинаещи хакери.

Коментар

Здравейте, а някой може ли да обясни как става:

"Влиза се в интерфейса на WinCE..."

?

Коментар

Имам такъв служебен, ами какво да кажа .
            По мудно нещо не съм виждал, отвратителен блутут.
            За картата няма какво да говоря....
            Скъп за това което предлага, ползвам си простото 255W и си върша работата .
            Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Здравейте ползвам такъв GPS и съм много доволен от него, наистина ми отне доста време и нерви да го "оправя". В момента съм с IGO8.3 стартирана от TotalCommander. Колега R_1 кажи как си преправил sys.txt така че да се ползва основиния интерфейс на HP.

Коментар

Първоначално публикуван от earnest Преглед на мнение
                Здравейте ползвам такъв GPS и съм много доволен от него, наистина ми отне доста време и нерви да го "оправя". В момента съм с IGO8.3 стартирана от TotalCommander. Колега R_1 кажи как си преправил sys.txt така че да се ползва основиния интерфейс на HP.
                Добре че е форума , имам питане към теб.
                Имам служебен IPaq 316 каква е процедурата да кача IGO 8.3
                Благодаря предварително.
                Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Виж тук подробно е описано как да се отключи устройството.
                  на отключено слагаш каквато искаш навигация на SD картата и стартираш от там.

съвет: преди да предприемеш каквито и да е действия, направи си архив на ROM паметта.

успех!

Коментар

Първоначално публикуван от earnest Преглед на мнение
                    Колега R_1 кажи как си преправил sys.txt така че да се ползва основиния интерфейс на HP.
                    В директория \ResidentFlash\iPAQ\OS\CONFIG файла sys.txt се отваря и 4-ти ред от долу - нагоре се променя на "igoautostart=0".
                    По този начин се спира автоматичнито стартиране на Nav (iGO 8.0). След тази промяна от Games се пуска вече инсталираната версия на iGO 8.3.
                    Хубавото на този метод е, че потребителският интерфейс Oasis работи и може винаги да се стартира оригиналният навигационен софтуер от иконата му. Цъкваме върху нея, софтуера се зарежда (излиза познатата анимация). След това с ново натискане в/у иконата и Nav тръгва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X