Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На това се казва GPS !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На това се казва GPS !

В прикачения файл...

Ако някой не разбира как би изглеждало това :
    Ефектът ще е горе -долу следния. Може и не постоянно, а само когато трябва на фона на полезрението на окото/той ще е съвсем нормален/ да се изчертава цветна линийка. Впрочем такива , но патологичи ефекти имат хората със заболявания на очите - катаракти, преципитати в лещите на очите, но там има отнемане на светлина от непропускащите светлина твърди материи, т.е. със знак минус светлина...
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от gtsvg; 26-01-08, 07:46.

До: На това се казва GPS !

Това ако се развие, както сега се развиха микропроцесорните устройства, ще настъпи момент, в който няма да различиш, кое е генерирано изображение и кое - реално ...

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
      Това ако се развие, както сега се развиха микропроцесорните устройства, ще настъпи момент, в който няма да различиш, кое е генерирано изображение и кое - реално ...
      Какво да се прави - на там вървят нещата... За мен отдавна няма понятие научна фантастика - -всичко е въпрос на време. Даже на много малко време...

Коментар

Преди две години сигурно, гледах реклама на очила за автомонтьори. На пода се въргаля лаптоп, в него Мобиле. В едното стъкло по гласова команда прожектира схеми и каталожни номера. Май беше 2 000 долара.
        Друг им е проблемът на тия неща. Страшно уморяват, и след малко главата много боли.
        Само проекторче, едно малко стъкълце, което се закача на очилата, струваше май 600 долара. Компютърът може да показва в него каквото искаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Преди две години сигурно, гледах реклама на очила за автомонтьори. На пода се въргаля лаптоп, в него Мобиле. В едното стъкло по гласова команда прожектира схеми и каталожни номера. Май беше 2 000 долара.
          Друг им е проблемът на тия неща. Страшно уморяват, и след малко главата много боли.
          Само проекторче, едно малко стъкълце, което се закача на очилата, струваше май 600 долара. Компютърът може да показва в него каквото искаш.
          Абсолютно съм съгласен с теб! За това в коментара си написах "Може и не постоянно, а само когато трябва на фона на полезрението на окото" Да си представим, че пътуваш и че наближаваш завой... минава през дясното око една линийка с направлението и може и цифрички за метрите до него, даже в друг цвят и после нищо не показва - до следващия завой... Чудно....

Коментар

Да - и точно където мерваш цифричките да се пада някой заек и да не го забележиш. Ако е заек, добре - ще го премажеш. Ами ако е камък, паднал на пътя ...
            Винаги съм смятал, че такива "улеснения" имат двуяка роля в автомобила - улесняват едно, затрудняват друго ...

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
              Да - и точно където мерваш цифричките да се пада някой заек и да не го забележиш. Ако е заек, добре - ще го премажеш. Ами ако е камък, паднал на пътя ...
              Винаги съм смятал, че такива "улеснения" имат двуяка роля в автомобила - улесняват едно, затрудняват друго ...
              Ами полезрението на другото око е чисто А това с лещата... разбираш ли... то пак си е чисто. Значи при патология на окото - да речем преципитат - мъъъничко камъче в лещата - там отпада част от полезрението, там има мех. пречка за светлинния лъч, докато тук няма проблеми - просто на фона на зрителното поле има цифрички.. Ами най-правилно е да си представиш, че виждаш една много хубава цифрова фотография и в долния ъгъл има дата на снимката- нещо такова!

Коментар

С лещите и безопасността работата е пък съвсем печална. По-опасно нещо - здраве му кажи. Прах, сътресения ... Като за джипове и прочее авиации и дума не може да става.

Коментар

С лещите и безопасността работата е пък съвсем печална. По-опасно нещо - здраве му кажи. Прах, сътресения ... Като за джипове и прочее авиации и дума не може да става.
                  Мога да ти кажа, че с лещите няма проблем в много по-агресивна среда, отколкото с очилата. И аз, както и повечето ми познати пещерняци и алпинисти, които имат диоптър, носят лещи на далеч по-неприятни места, отколкото можеш да вкараш и най-подготвения джип...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Там пък какъв прахоляк има? И какви тръскания? Спрете веднъж завинаги с тия опасни съвети, хората имат по един живот.
                    Какво става като влезе прашинка в окото и там има леща, а? А къде отива лещата като ти натресат два шамара? Айде стига вече с тия рекламни безумия. Опитай да си представиш че и друг е чувал за лещи. И че ги е пробвал просто на полето. И в подскачаща техника.
                    Да ви вземат дяволите! Кво ще стане като изведнъж го пререже и през двете очи, а? Самоубийството вече не се инкриминира. Подбудителството към недопустими рискове обаче - да. Дивотия няква. Не може да рекламираш неща, забранени изрично в един куп професии.

Коментар

Спрете веднъж завинаги с тия опасни съвети, хората имат по един живот.
                      Именно. Съвети от времето когато УАЗ-а е бил технология на бъдещето отдавна не са актуални. Ако кажеш, че лазенето в кални и прашни пещери, когато носа ти се търка в земята е по-чисто, от седенето в джипа или, че катереното по пясъчни, който непрекъснато се роди, а ти гледаш нагоре е по-малко прашно... не знам за какво си говорим. Влизала ми е кал и прах в окото с лещата(е, произведена не през 70та година) безброй пъти и проблем няма. Примигваш два пъти и готово. Без лещи не е по-добре. Шамар ли?! Друсане в джип ли?! Падал съм около 6 метра преди да ме спре въжето, скачал съм с бънджи и парашут и колело по павета съм карал, всичко това с лещи. И не падат. Е, за повече от 6 метра пропадане незнам, но имам сериозни подозрения, че ако пропадна над 6 метра с джипа лещата ще ми е последния проблем...
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ако исках да разказвам биографията си, щях да пиша мемоари. Но някой път може да разгледаш очилата ми. Нормални стъклени. Целите са на черни точки. Стружките са забити в стъклото. Даже не си вадя хляба с флекса.
                        Контактни лещи съм виждал сигурно повече отколкото ти си чувал. Някога офталмолозите не бяха толкоз издивели. Последно инструменти за производство на тия играчки помагах на едни хора да правят миналата година. Че веднъж нещо не се е случило, не значи че то не се случва обикновено. Така че по никакви стандарти не може да се дават такива съвети. А чуждото тяло в окото си е чуждо тяло в окото, и с това въпросът може да се закрие.

Коментар

Като работиш с флекса си има предпазни очила... ако нямаш диоптър и да не носиш лещи, няма да е приятно да ти влезе искра в окото.. лещата най-много да те предпази малко.

Не знам подпомогнатата от теб машина какви лещи прави. Щом казваш, че прави буклуци... ти си я правил... за нея не споря. Обаче много хора по света ползват лещи, както и в обичайното си ежадневие, така и при доста тежки условия. И не се оплакват. Значи има и такива, които умеят да правят качествени машини и лещи...

Коментар

Аз съм удивен! Човека на ГПС-то се радва, вие се сбихте за лещи. Както и да е. Мисля, че като всичко останало, и тази технология ще претърпи развитие преди да влезе в употреба.
                            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
                              Аз съм удивен! Човека на ГПС-то се радва, вие се сбихте за лещи.
                              Warp. Timewarp.
                              Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
                              LZ1VAS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X