Първо се извинявам за многото зададени въпроси, но съм нов в тази област и ми е доста интересно. Искам да попитам може ли ГПС-а ми да работи с две активирани карти? Имам City Navigator Europe NT v9 и Euro Bg Topo Maps. В момента са активирани и двете.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Може ли един ГПС да работи с 2 карти?
Свий
X
-
До: Може ли един ГПС да работи с 2 карти?
Moже с много повече от две, картите обаче имат различни приоритети и тази на Гармин ще излиза най-отгоре, така че (тъй като не е прозрачна
) другите карти на същият регион не се виждата, за да виждш тях, трябва да изключиш от менютата картата която не ти трябва в момента
Успех
-
Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнениеMoже с много повече от две, картите обаче имат различни приоритети и тази на Гармин ще излиза най-отгоре, така че (тъй като не е прозрачна
) другите карти на същият регион не се виждата, за да виждш тях, трябва да изключиш от менютата картата която не ти трябва в момента
Успех
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнениеMoже с много повече от две, картите обаче имат различни приоритети и тази на Гармин ще излиза най-отгоре, така че (тъй като не е прозрачна
Успех
Коментар
-
Много от обектите в БГ ТопоМапс са POI, а те се виждат, дори самата карта да е скрита под другата. Ако приемника е нов и бърз няма проблем да се ползва с двете включени карти, ако е по-стар и бавен може да се поиграе с настройките и да се оставят само POI от ТопоМапса.
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнениеМного от обектите в БГ ТопоМапс са POI, а те се виждат, дори самата карта да е скрита под другата. Ако приемника е нов и бърз няма проблем да се ползва с двете включени карти, ако е по-стар и бавен може да се поиграе с настройките и да се оставят само POI от ТопоМапса.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rapid_1 Преглед на мнениеПриемника е Garmin NUVI 660, но ще съм благодарен, ако ми кажеш как мога да оставя само POI от ТопоМапса!Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнениеНяма смисъл да си играеш. Иначе ТопоМаса не е заключена и можеш да си поиграеш с някоя програма за редактиране на карти да извадиш POI-овете в отделен файл и да го заредиш в приемника с POILoader.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rapid_1 Преглед на мнениеЕ ще кажеш ли коя е програмата? Мерси!
Прочети малко по-задъобочено във форума има всичко каквото ти трябва, само четене му е майката
Виж и тези по-специално:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18897
http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=216
Коментар
-
Първоначално публикуван от bobi1kenobi Преглед на мнениеПрограмите които ти трябват са "MapSource" и "POI Loader".
Прочети малко по-задъобочено във форума има всичко каквото ти трябва, само четене му е майката
Виж и тези по-специално:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18897
http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=216
Коментар
-
Успех
Предполагам и на другите модели GPS също може.
Коментар
-
Ами сигурно не правя аз нещо като хората
Изходно положение
-Нуви 200
-ОФРМ инсталирана в апарата
-Карта на Гърция, инсталирана в апарата ( странно защо, но изглежда като дне отделин карти, които могат да се вкл/изкл поотделно)
-СитиНавигатор - след дълго смятане инсталирано в 2 ГБ CDcard.
При инсталацията се появява фолдер Гармин, в които има файл gmapsupp.img
при инсталацията на друга карта - на Румъния , например, в SD card, фолдера си остава ( или се заменя с едноименен) но файла gmapsupp.img определено е друг, съдейки по размера му.
Оттам по пътя на логиката остава единствената възможност да има един такъв файл на картата, и може би още един в апарата.
Не знам дали верно си мисля, но пък тогава в апарата как имам две карти ОФРМ и тази на Гърция, а пустия файл е един?
И как може да си кача втора ( трета, четвърта ) в СД картата и да мога да ги използвам ( единственото, което ми дойде на ума, е да преименувам фолдерите Гармин и да имам няколко - Гармин_CN, гармин_Рум и т.н.), но ако фолдера не се казва Гармин, то не може да се използва.
Сигурно има някакъв чалъм, моля, споделете го
Предварително благодаря
Коментар
-
Доколкото ми е известно, всички апарати на Гармин с картографски способности иват една особенот - при поредна инсталация на карти, всички карти, които са били в него или на мемори-картата се изтриват. Мисля, на това се дължи явлението с този файл, дето си променя размера. Така че, ако ще инсталираш нова карта, непременно заедно с нея си инсталирай и другите, които искаш да са ти в апарата.
Надявам се това да помогне...
Коментар
-
Първоначално публикуван от optron Преглед на мнениеТака че, ако ще инсталираш нова карта, непременно заедно с нея си инсталирай и другите, които искаш да са ти в апарата.
или има някакъв начин за едновременно зареждане в SDcard на няколко карти едновременно?
нещо тоя момент ми се губи...
или не разсъждавам правилно?
Не знам...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеДобре, това е логично, ама МапСорса позволява инсталиране в един момент на една карта - сиреч, като кача следващата, вече качената си заминава....
или има някакъв начин за едновременно зареждане в SDcard на няколко карти едновременно?
нещо тоя момент ми се губи...
или не разсъждавам правилно?
Не знам...Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 17-01-08, 13:09.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар