Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли един ГПС да работи с 2 карти?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли един ГПС да работи с 2 карти?

Първо се извинявам за многото зададени въпроси, но съм нов в тази област и ми е доста интересно. Искам да попитам може ли ГПС-а ми да работи с две активирани карти? Имам City Navigator Europe NT v9 и Euro Bg Topo Maps. В момента са активирани и двете.

До: Може ли един ГПС да работи с 2 карти?

Moже с много повече от две, картите обаче имат различни приоритети и тази на Гармин ще излиза най-отгоре, така че (тъй като не е прозрачна) другите карти на същият регион не се виждата, за да виждш тях, трябва да изключиш от менютата картата която не ти трябва в момента
    Успех

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Moже с много повече от две, картите обаче имат различни приоритети и тази на Гармин ще излиза най-отгоре, така че (тъй като не е прозрачна) другите карти на същият регион не се виждата, за да виждш тях, трябва да изключиш от менютата картата която не ти трябва в момента
      Успех
      Благодаря за отговора, но имам още едно питане. На картата BG Topo Maps има обозначени много повече обекти (за София и БГ) от NT v9 , която си е с ГПС-а. Грешно ли е да активирам двете карти, защото когато и двете са активирани имам възможност да ползвам обектите от BG Topo Maps.

Коментар

Успех
        Ще се самоцитирам

Коментар

Много от обектите в БГ ТопоМапс са POI, а те се виждат, дори самата карта да е скрита под другата . Ако приемника е нов и бърз няма проблем да се ползва с двете включени карти, ако е по-стар и бавен може да се поиграе с настройките и да се оставят само POI от ТопоМапса.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Много от обектите в БГ ТопоМапс са POI, а те се виждат, дори самата карта да е скрита под другата . Ако приемника е нов и бърз няма проблем да се ползва с двете включени карти, ако е по-стар и бавен може да се поиграе с настройките и да се оставят само POI от ТопоМапса.
            Приемника е Garmin NUVI 660, но ще съм благодарен, ако ми кажеш как мога да оставя само POI от ТопоМапса!

Коментар

Първоначално публикуван от rapid_1 Преглед на мнение
              Приемника е Garmin NUVI 660, но ще съм благодарен, ако ми кажеш как мога да оставя само POI от ТопоМапса!
              Няма смисъл да си играеш. Иначе ТопоМаса не е заключена и можеш да си поиграеш с някоя програма за редактиране на карти да извадиш POI-овете в отделен файл и да го заредиш в приемника с POILoader.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                Няма смисъл да си играеш. Иначе ТопоМаса не е заключена и можеш да си поиграеш с някоя програма за редактиране на карти да извадиш POI-овете в отделен файл и да го заредиш в приемника с POILoader.
                Е ще кажеш ли коя е програмата? Мерси!

Коментар

Първоначално публикуван от rapid_1 Преглед на мнение
                  Е ще кажеш ли коя е програмата? Мерси!
                  Програмите които ти трябват са "MapSource" и "POI Loader".
                  Прочети малко по-задъобочено във форума има всичко каквото ти трябва, само четене му е майката
                  Виж и тези по-специално:
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18897
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=216

Коментар

Първоначално публикуван от bobi1kenobi Преглед на мнение
                    Програмите които ти трябват са "MapSource" и "POI Loader".
                    Прочети малко по-задъобочено във форума има всичко каквото ти трябва, само четене му е майката
                    Виж и тези по-специално:
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=18897
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=216
                    Благодаря ти!!!

Коментар

Успех
                      На 60CSx с последната версия на OFRM (4.40) може да се виждат и двете карти - TopoMaps-a и OFRM едновременно без OFRM да припокрива TopoMaps-a.
                      Предполагам и на другите модели GPS също може.

Коментар

Ами сигурно не правя аз нещо като хората

Изходно положение
                        -Нуви 200
                        -ОФРМ инсталирана в апарата
                        -Карта на Гърция, инсталирана в апарата ( странно защо, но изглежда като дне отделин карти, които могат да се вкл/изкл поотделно)
                        -СитиНавигатор - след дълго смятане инсталирано в 2 ГБ CDcard.
                        При инсталацията се появява фолдер Гармин, в които има файл gmapsupp.img

при инсталацията на друга карта - на Румъния , например, в SD card, фолдера си остава ( или се заменя с едноименен) но файла gmapsupp.img определено е друг, съдейки по размера му.

Оттам по пътя на логиката остава единствената възможност да има един такъв файл на картата, и може би още един в апарата.

Не знам дали верно си мисля, но пък тогава в апарата как имам две карти ОФРМ и тази на Гърция, а пустия файл е един?

И как може да си кача втора ( трета, четвърта ) в СД картата и да мога да ги използвам ( единственото, което ми дойде на ума, е да преименувам фолдерите Гармин и да имам няколко - Гармин_CN, гармин_Рум и т.н.), но ако фолдера не се казва Гармин, то не може да се използва.

Сигурно има някакъв чалъм, моля, споделете го

Предварително благодаря

Коментар

Доколкото ми е известно, всички апарати на Гармин с картографски способности иват една особенот - при поредна инсталация на карти, всички карти, които са били в него или на мемори-картата се изтриват. Мисля, на това се дължи явлението с този файл, дето си променя размера. Така че, ако ще инсталираш нова карта, непременно заедно с нея си инсталирай и другите, които искаш да са ти в апарата.
                          Надявам се това да помогне...

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                            Така че, ако ще инсталираш нова карта, непременно заедно с нея си инсталирай и другите, които искаш да са ти в апарата.
                            Добре, това е логично, ама МапСорса позволява инсталиране в един момент на една карта - сиреч, като кача следващата, вече качената си заминава....

или има някакъв начин за едновременно зареждане в SDcard на няколко карти едновременно?

нещо тоя момент ми се губи...
                            или не разсъждавам правилно?
                            Не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Добре, това е логично, ама МапСорса позволява инсталиране в един момент на една карта - сиреч, като кача следващата, вече качената си заминава....

или има някакъв начин за едновременно зареждане в SDcard на няколко карти едновременно?

нещо тоя момент ми се губи...
                              или не разсъждавам правилно?
                              Не знам...
                              Не е така. Мапсорса позволява инсталирането на колкото си искаш карти или парчета от карти. Зареждаш в него едната карта. Селектираш какво искаш да се качи. Зареждаш следващата карта и там селектираш и т.н. Селектираното от предишната си остава. Накрая качваш всичко заедно. Дори можеш първо да свалиш информацията за картите от устройството и те ще са автоматично селектирани. После добавяш новите и казваш.
                              Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 17-01-08, 13:09.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X