Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпросче от новобранец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпросче от новобранец

Първоначално публикуван от neocom Преглед на мнение
    Ще има да вземаш.... както казват децата...
    Как направи тези изводи за по-добрата локация на етрекса, защото аз ги имам и двата и съм пробвал всякакви комбинации на софтуер в тях и 60-ката си ловка в пъти по-добре, да не говорим кой как се държи в гъста гора... на маника му се завива свят...
    Чети малко по-добре какво съм писал. Антената на 60ката е доста по-добра от на Етрекса. В това спор няма, обаче когато и двата приемника са в хоризонтално положение, поради особености във формата, чуствителноста на тази на 60ката пада, и тази на Етрекса лови по-добре. Тестовете признавам не съм ги правил скоро с новите модели. Бяха с Етрекс Лиджънт и старата 60ка, но май нямат промени в антените. Етрексът даваше най-добра точност легнал, а 60ката по-добра от него, когато е права, но като я сложиш да легне падаше чуствително...

А ти точно за този модел ЕТРЕКС ли говориш?! Чак да има съществена разлика при един и същи чипсет...

И да допълня, че за ползване в кола 60ката е много по-добре(заради антената и по-големия екран), на за пешеходен туризъм(когато го няма и покрива на джипа над теб) разликата не е толкова голяма.
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 08-01-08, 14:18.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Благодаря ви ,значи ме съветвате да си взема GPSmap 60 Csx ,то и аз доста се замислих за него но от страницата на Геотрейд не открих каква е разликата в двата модела ETREX VISTA HCx и GPSMAP 60CSx освен в цената ( 60 - та е 1/3 по скъп ), а искам да си купя нещо хубаво

Коментар

Някой питаше за Ози Експлорер, това е последната весия за покет към момента:
        _http://rapidshare.com/files/79819038/zeno.rar.html
        Парола за архива:Zeno_for_PPCWarez
        Последно редактирано от giorgio; 08-01-08, 16:53.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          Някой питаше за Ози Експлорер, това е последната весия за покет към момента:
          _http://rapidshare.com/files/79819038/zeno.rar.html
          Парола за архива:Zeno_for_PPCWarez
          Просто нямам думи... супер форум,супер съфорумци, винаги светкавично бързи и точни отговори! Много благодаря!
          Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Чети малко по-добре какво съм писал. Антената на 60ката е доста по-добра от на Етрекса. В това спор няма, обаче когато и двата приемника са в хоризонтално положение, поради особености във формата, чуствителноста на тази на 60ката пада, и тази на Етрекса лови по-добре. Тестовете признавам не съм ги правил скоро с новите модели. Бяха с Етрекс Лиджънт и старата 60ка, но май нямат промени в антените. Етрексът даваше най-добра точност легнал, а 60ката по-добра от него, когато е права, но като я сложиш да легне падаше чуствително...
            Ето доказателство
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
              Ето доказателство
              Еха... Тука даже са сборени стария Етрекс и новата 60ка . Между другото стария Етрекс наистина губи яко сигнал в гъста гора, но съм го ползвал с години преди излезе Sirf III и не съм срещал особени затруднения, когато съм пеша. Винаги можеш да мръднеш леко в страни към някоя пролука между дърветата и да видиш къде си. Естествено за навигация в кола това е неприложимо, а и с този малък екран .

Хъм... Сега се загледах в цените. То една 60CSx в комплект със стойка и зарядно за кола излиза повече от един Етрекс Виста HCx(за когато си пеша) плюс едно от по-евтините Нувита(за в колата)...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Мерси на всички, но все пак си купих ETREX VISTA HCx, някак ми се видя по нормална цената, а и това ми е първият GPS и се надявам да е добър за обучение.Само дето според неговата карта дава "Овча купел" на 7км от София

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  ..За протокола чипсетът му е Sirf III...
                  Извинявам се за грешката, протокола на М-1000 се оказа МТК.
                  Благодаря за поправката на milstan!

Коментар

Първоначално публикуван от fossil78 Преглед на мнение
                    Мерси на всички, но все пак си купих ETREX VISTA HCx, някак ми се видя по нормална цената, а и това ми е първият GPS и се надявам да е добър за обучение.Само дето според неговата карта дава "Овча купел" на 7км от София
                    То това вграденото трудно може да се нарече карта . Ето тук: http://topomaps.info/ има безплатна карта на България, която е идеална за пешеходен туризъм(не може да рутира обаче). Иначе за навигация по пътищата и извън тях трябва да си купиш картата на Събин(Навигационна Карта на България (OFRM)). За подробности подфорума по-горе.

Коментар

Знаете ли как се отключва този MapSource защото ми иска някакъв 24 или 8 цифров код? откъде мога да го взема?

Коментар

Инсталираш първо стара версия (примерно 2.0), тя е безплатна и после я ъпдейтваш.

Коментар

Първоначално публикуван от fossil78 Преглед на мнение
                          Мерси на всички, но все пак си купих ETREX VISTA HCx....
                          Ааайде, още един...
                          Абе ти тука http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22348 не прочете ли??? Сам си си виновен

ЧЕСТИТО

Коментар

От: Въпросче от новобранец

Здравейте, взех си на старо GARMIN nuvi 50, има само карта на България. скоро ми се налага да пътувам в Гърция до Халкидики. Нямам понятие как да си кача карта на Гърция, търсих някаква подходяща в сайта но се ориентирам трудно. Моля за помощ.... от къде да сваля карта и как да я инсталирам в устройството. В коя папка да я сложа че да я разчете. Имам и карта памет към него сложих една на нея но не я разчита. Моля помогнете, че се оплетах здраво

Коментар

За начало можете да прочетете тази тема. В нея има доста неща.
                              Nothing comes from nothing...

Коментар

Здравейте, благодаря за отговора. След като прочетох информацията, препратките към други теми и ще ен на брой неща. Реших че ще върна устройството и ще си купя една хартиена пътна карта на гърция и няма да се занимавам нито секунда с навигация. Почувствах се толкова тъп че ми идва да си скъсам дипломите. Явно съм изостанал някъде на завоя в миналият век. Исках само да си улесня живота и да стигна от точка А до точка Б по- лесно а то какво се оказа. Нали навигацията е да направи по лесен живота на човека...... а моя го вгорчи хаааа.
                                П.П Моля не ми отговаряйте защото така или иначе повече няма да вляза в този сайт .....

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X