Може ли някой от моделите на Nuvi да се ползва за навигация през USB към Laptop+Nroute или друг софтуер? Опитах с Nuvi 300 - не стана, а и никъде в описанието не пише. Nroute ми дава съобщение, че няма свързан USB device. Идеята е когато съм на място с много пътища на малка площ да пусна лаптопа за по-добра ориентация.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
NUVI + Laptop-възможно ли е?
Свий
X
-
До: NUVI + Laptop-възможно ли е?
И за нокиа н95 8гб дали може пак през лаптопа?
С джи пи ес приемник с блутът ползвах миналия месец много е удобноFJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
BJ42 04 1982
FJ62 11 1983 skipe blago4x4
LZ 2 BHB
-
Първоначално публикуван от petmiltd Преглед на мнениеМоже ли някой от моделите на Nuvi да се ползва за навигация през USB към Laptop+Nroute или друг софтуер? Опитах с Nuvi 300 - не стана, а и никъде в описанието не пише. Nroute ми дава съобщение, че няма свързан USB device. Идеята е когато съм на място с много пътища на малка площ да пусна лаптопа за по-добра ориентация.LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51
Коментар
-
Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнениеПолзването на Нуви 660 в режим на ГПС, вързан за компа е невъзможно. Включването към него(компа) сменя режима на работа на ГПС-а.
Коментар
-
Ползвам Фортрекс 101 с Енрут. През УСБ-кабел, със серийна букса на другия край. Нрут ми го разпознава като устройство, свързано към сериен порт.
Като си на голям екран е съвсем друго. И разглеждането на картара е на друго ниво - виждат се много детайли, можеш да си местиш картата бързо и удобно, да скалираш, да разгледаш наоколо и така да взимаш решения къде да ходиш и откъде да минаваш. Известно време пробвах някакъв морски джобен навигатор - не му помня марката и модела. Видях особеностите на малкото екранче и усетих разликата.
Нрут е сравнително точен навигатор. Ползва изчисленията от приемника, което означава, че не товари процесора на компютъра с тях (имам предвид основните изчисления - координати и височина). Има си авторутиране, водене "завой по завой" с приятен женски глас, който се разбира отчетливо. На английски, естествено, но това засега не ми пречи. Не знам как се побългарява - не съм се интересувал.
Реагира бързо, когато излезеш от маршрута - лесно се ориентира кога си се отклонил курса и преизчислява за части от секундата (нормално - това е компютър).
Неудобства - все пак в автомобила имаме ограничено простраство и няма кой знае какъв избор за разполагане на лаптоп. Мислил съм си вариант с авто компютър, но не съм се заел да го реализирам. При варианта с лаптоп може би е най.добре втори човек на пасажерската седалка, който да го държи и оперира с него. Така водачът ще е по-съсредоточен в пътната обстановка.
Това се сещам засега. Весели празници !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар