Около полярния кръг ГПСа работи вече само на ужким ...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Работят ли GPS-те около полярния кръг?
Свий
X
-
да не е станало объркване... КОМПАСИТЕ не вършат много работа там...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
да малко след като говорихме с тебе
просто като реша че нещо ми трябва и имам възможност да го взема не мога да трая
а и ми омръзна да се губя
и с мотори и с коли
прекалено скъпо ми излиза после
да не говорим че може да бъде фатално
славаБогу до сега несе е случило нещо по сериозно но е време да вземам мерки
препоръчвам и на всички други за които офф роуда а и он роуда по непознати места е честа практика да се "обзаведат"
Коментар
-
Re: Работят ли GPS-те около полярния кръг?
Моето мнение е, че ще работят на полюсите. Това, което знам е, че сателитите са разположени на няколко десетки хиляди километра височина на две орбити от двете страни на екваториалната плоскост. Поради тази причина дори и там ще има спътници, видими достатъчно над хоризонта. Вече каква ще е точността не мога да преценя.
Коментар
-
The satellite orbits are roughly 25,000 kilometers from the earth's centre, or 20,000 kms above the earth's surface.
The orbital paths of these satellites take them between roughly 60 degrees North and 60 degrees South latitudes. What this means is you can receive satellite signals anywhere in the world, at any time. As you move closer to the poles (on your next North Pole or Antarctic expedition!), you will still pick up the GPS satellites. They just won't be directly overhead anymore. This may affect the satellite geometry and accuracy but only slightly.
One of the biggest benefits over previous land-based navigation systems is GPS works in all weather conditions. No matter what your application is, when you need it the most, when you're most likely to get lost, your GPS receiver will keep right on working, showing right where you are!
Коментар
-
датата си е актуална...таман се е приготвил Стефан за полюса
сега остава и да каже на риба или лов отива ??? Или трасе за офф роад ще прави там ?
S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:
Коментар
-
Ъ-ъ, нямало да ме вземат.
Гадовете са чули от някъде че уча едни частни пингвини да яздят бели мечки и зелените са писнали за правата на кокошките.
Кво правим с гипиезътъ по полюсите? Като ходим под водата как го чуваме? Като ходимпо леда кво праим с магнитните бури?
От глезените във водата на плажа на Черно море до Мусала са примерно 10 нс. Това е будилник с махало, просто му трябват 10 на -15 сек точност. А като ги врътне Северното сияние? Колко е грешката? А вчера колко беше?
Не съм сигурен че системата ГПС има реално взаимодействие със слънчевите обсерватории. ГЛОНАСС щял да има. Ще видим.
Пет порядъка не стигат за уверено разпознаване на грешката. Макар че нашите часовници вече евтино могат 10 на -27ма, а за гъзария небрежно смятаме с точност 10 на -32а. Въпреки че нямаме дори представа дали такива интервали изобщо имат физически смисъл.
Е, по днешните ни представи.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар