Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пристрастяване...Как е при Вас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пристрастяване...Как е при Вас?

Гледах на GPS у-вата като на каприз без който може да се мине. Пътувам доста, около 40-50 хил/годишно. Непрекъснато се караме кой да гледа в картата и после кой е объркал пътя. Край на тая мъка сложи покупката на едно NUVI. Покрай него (NUVI-то) попаднах на Вашия форум и стана тя една...За излети по планина, лов и риболов се сдобихме и със Самурай, 91, SJ413. Да, ама NUVI- нежна душа, хеле па и по екрана да го гладиш с мърляви ръце и Самурая като почне да друса -лоша работа. Та си взехме и един 60CSx за него. Вече мацката на Събин (ver.4.40) като почне да ми говори се усещам, че не слушам жена ми Дори и по познати пътища си пускам навигация. Вярно, че ползвам синия зъб на GSM-а, за без ръце, но са ме спирали да питат наред ли всичко.... Сам човек да вика на някой в празна кола, без да държи телефон, при свален прозорец (вече не го свалям) си е ... интересно.
    В крайна сметка благодаря на Човеците от форума.
    LZ1AIV

До: Пристрастяване...Как е при Вас?

Кефиш колега

Явно и ти си ухапан като доста от нас тук ...

С най-добри пожелания,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

При мен беше обратното. Първо попаднах на форума, и от там като се почна едно пазаруване, едно търсене на карти, на софтуер...............няма спирка Чак и сайт си направих с GPS секция. Аз чистосърдечно си признавам: Аз съм зависим )))))))
      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Аз пък чакам един прятел да ми донесе 60CSX от щатите и остава още една седмица, а преди два дена ми каза че вече го е купил и както виждате и аз вече се ровя из форума.
        А искам и да ви питам освен картата на Събин друг софтуер трябва ли да се качва ?
        [B][U]YAMAHA TT600 E[/U][/B]

Коментар

Аз попаднах на сайта на един пич,ТУОНО.Той какво чудо е направил за тези машинки,видове,тестове,карти,подробна информация за експлоатация,представителства.Трябваха ми 3 дни и олекнах с 1150 лв.Сега не мога без машинката,за риба,на лов,пътувания...луда работа.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
            Аз попаднах на сайта на един пич,ТУОНО.Той какво чудо е направил за тези машинки,видове,тестове,карти,подробна информация за експлоатация,представителства.Трябваха ми 3 дни и олекнах с 1150 лв.Сега не мога без машинката,за риба,на лов,пътувания...луда работа.
            Дай линк към сайта и ние да видиме
            [B][U]YAMAHA TT600 E[/U][/B]

Коментар

Първоначално публикуван от toni_03 Преглед на мнение
              Дай линк към сайта и ние да видиме

https://htftp.offroad-bulgaria.com/tuono/
              Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз така, твърдях, че съм добре с ориентацията, чудих се за к`во ми е, казвах, че в България не мога да се объркам (мога и да питам), пък в чужбина табели-табели не можеш да насмогнеш да ги изчетеш!
                Та от пусто любопитство купих една играчка и питайте ме к`во стана - на няколко пъти да стане белята по светофарите и то в София. Само в него гледам. Абе имал съм много играчки, ама като тази не бях имал.
                TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Здравейте!То май и аз съм зле-направо не мога вече да си представя,че няма да съм с GPS-a.При мен се почна като свалих топографските карти на България-за мен са важни много,макар че моят "offroad" е по реките основно-речен риболовец съм,основно за пъстърва ходя.Споделих с един приятел и тог тогава беше по в час и ги метна на една Нокиа 6630 и си взе един Холукс-нататък е ясно....Аз обаче си взех това http://forum.fishing-mania.com/album...p?pic_id=13078и съм страшно доволен,има всичко в този покет,процесорът е здрав,върви му всичко...най-вече го използвам за навигация обаче,че на местата дето ходя/или искам някой ден да отида/обикновенно съм сам и някакси GPS-ът ти внушава сигурност.Та това е при мен.Поздрави на всички пристрастени!
                  Не можеш да дадеш повече дни на живота си,но можеш да дадеш повече живот на дните си!

Коментар

Да кажа и аз, как се започна с играчките за ориентирани.
                    Първият ми gps беше този http://www.mobilebulgaria.com/gpss/view.php?id=19
                    Него го използвах, за да се ориентирам по трак. Най вече, когато съм на лов, за да мога да стигна по най-краткият път до колата. Той обаче нямаше качени карти, и това както сами разбирате беше проблем в доста случай. Просто за по-пряко се набивах в някое дере
                    В момента съм с този https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=310
                    На него има качени офроуд картата, и топографски карти.
                    Много съм доволен от него!
                    Издържа на вода, удар, кал, и какво ли не
                    Аз го използвам и в града, просто вече съм доста зле с ориентацията от както се движа с него, защото той ме води.
                    И само да уточня, в гората без GPS, радиостанция, телефон, не ходя!
                    LZ1HKW
                    Реглаж на преден и заден мост
                    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Мен ме "ухапа" когато намерих сайта geocashing.com Видя ми се добра идея, тъй като тази игра позволява да посетиш места, където вече са ходили други и в повечето случай това са природни забележителности или места, които си струва човек да посети...
                      Истински го оцених, когато ми се наложи да ходя до Варна и след това до Златни Пясъци. Бях си "забучил" автогарата, моя хотел, още няколко хотела и други точки. Много бързо си ги намерих после като пристигнах.
                      Едиствено съжалявам за избора ми на машинка - Гармин Фортрекс 101. Удобно е, че стои на ръката, но няма карта ... Трудно е без карта, хора!!!
                      Донякъде съм си решил този проблем с "тракова" карта - нарисувал съм си тракове, следващи улиците. Да, ама колко памет има един Фортрекс ... !?
                      Със здраве !

Коментар

За моето зарибяване е "виновен" единствено форумът. Първо само четох и се удивлявах докъде е стигнала науката. После се снабдих (с непланирано финансово усилие) с Csx 60 - по препоръка на колеги, за която им благодаря.

После трябваше известно време да слушам "Как може мъж на години да си купува играчка за толкова и толкова лева!". После и жена ми се оказа очарована от играчката-за-толкова-и-толкова, и даже веднъж се хванахме, че я имаме като нещо живо. Много забавно е как упорства, ако си й задал една точка, а тръгнеш другаде - все гледа да те върне "в правия път".

Иначе си е сложно за разучаване и все още се мотая с него като муха в часовник. Първо го носих само като украшение, след това за първи път го пробвах, за да... отида на работа, макар че си знам пътя. Чета редовно темите тук, свързани с GPS; тъна в глупави нерешени (за мен) въпроси, които не смея да бързам да задавам във форума (да не лъсва какъв левак съм ); напредвам, уви, засега бавно; сложих за Гармина и "закачалка" в джипчето, а тя все че се отлепи от друсането ("в гората излишните работи..."). И тъй нататък. Но изобщо не съжалявам заради "пристрастяването", даже много напротив.

Може да съм "мъж на години", но все пак съм гражданин на ХХІ век, а "играчката" май е задължителна за такива граждани - като GSM-а и Интернет.

И като съм започнал, нека изразя и моите поздрави и уважение към Събин: за куража, новаторския дух, стремежа към съвършенство и в най-дребните подробности! Впечатлен съм, оценявам и му стискам палци за успех!

Поздрави!
                        Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X