Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв GPS ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв GPS ?

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    Абе карам...Карам "Нива",тук в нашия форум тя не се брои за джип.Обаче нямам милост-вода,кал-каквото има.А такъв,дето казваш за офроуд,колко струва ?Мога да почакам,пък да купя хубав.
    Кажи първо само в колата ли ще го ползваш или искаш да може и пеша в гората. Това е първият въпрос, защото за ходене пеша в гората си трябва такъв, който е предназначен за това, той може да се ползва и в колата със допълнително стойка, но е по-неудобен. Автомобилните навигатори, които се доближават до бюджета ти, няма да е много умно да ги изнасяш от колата, но пък са по-удобни за ползване в нея. От тези дето стават за туризъм за около 500 лева можеш да си вземеш някой от ETREX моделите. Лошото е, че са с по-слаби GPS приемници(понякога в гъста гора няма да хващаш нищо), иначе всичко друго им е ОК. 60CS и 60CSx са по около 800 - 900 лева и са най-доброто на пазара. От автомобилните навигатори не съм сигурен кои стават за офроуд, внимавай с покупката на такъв, защото някои модели винаги заключват позицията ти върху най-близкия път... и това не може да се изключи. А някои дори не могат да записват пътя по който си минал.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      К'ъв офроуд, к'ви 5 лева... Това, че са водоустойчиви, ги прави подходящи за експлоатация на вода (море, язовири и т.н.). Дори и да са ги кръстили "офроуд", пак нямат нищи общо с офроуд. За офроуд си трябва подходяща карта, а такава векторна все още няма. Колега Hala, ако ще ти трябва за ориентиране извън пътя, то не е необходимо да си знаеш само координатите, а и къде точно се намираш и какво има около теб. Такава пълна информация можеш да имаш за сега, единствено от топографка карта. Определено ти препоръчвам да се ориентираш към pocket PC, дали с вграден, или външен GPS, това вече е въпрос на личен избор и цена. При това се вместваш свободна в определения от теб бюджет, включително вариянт с блутут GPS. Да не говорим за един още по-ефтин вариянт - телефон със симбиан и блутут + блутут GPS (около 95 лева със Sirf III)
      +1

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        К'ъв офроуд, к'ви 5 лева... Това, че са водоустойчиви, ги прави подходящи за експлоатация на вода (море, язовири и т.н.). Дори и да са ги кръстили "офроуд", пак нямат нищи общо с офроуд. За офроуд си трябва подходяща карта, а такава векторна все още няма. Колега Hala, ако ще ти трябва за ориентиране извън пътя, то не е необходимо да си знаеш само координатите, а и къде точно се намираш и какво има около теб. Такава пълна информация можеш да имаш за сега, единствено от топографка карта. Определено ти препоръчвам да се ориентираш към pocket PC, дали с вграден, или външен GPS, това вече е въпрос на личен избор и цена. При това се вместваш свободна в определения от теб бюджет, включително вариянт с блутут GPS. Да не говорим за един още по-евтин вариянт - телефон със симбиан и блутут + блутут GPS (около 95 лева със Sirf III)
        Прав си! Ама колегата каза, че никога не е ползвал GPS и малко се чудя дали е разбрал нещичко от това, което си му написал. Просто се опитах образно да му обясня защо едните са по-добре за шосе и защо другите се водят "офроуд". Ясно е, че разделението е много условно.

Коментар

Шашнахте ме !!!
          Да помисля и ще пиша.
          Леле!Аз мислех,че са по-прости нещата,а то..
          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Пий от извора: https://htftp.offroad-bulgaria.com/tuono/Pages.htm

И още няколко дилеми, подобни на твоята

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19065

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=14744

Аз лично гласувам за МАР60Сх или МАР60CSx.

P.S.
            Малиии, ако знаеш в какво се забърка, като пусна тая тема
            'се едно във фото-форума да питаш "какъв апарат да си купя" - сега ше се изтрепеме от съвети

Коментар

Колега ,Hala,идеалното решение на проблема ти с ГПС-а е покет РС,защото:
              1) можеш да ползваш програмата на ГИС РУССА с гармински карти
              и Топомапс( 2.12 напр.)
              2) можеш да инсталираш Ози Експлорер с картите на Ген Щаба в мащаб
              1:50000 за България(пракрасна карта- аз лично си калибрирах ВСИЧКИТЕ
              370 парчета). Можеш да си разменяш трак-файлове с други, да ползваш
              снимки от Гугъла и т.н и т.н.....
              3) можеш да си инсталираш ТОМ ТОМ (ако покета е с уиндоус мобайл 5)
              и да ползваш картите за Изт.Европа(с включена доста добра карта на
              България), Зап.Европа и т.н.
              4) За горните програми и карти няма да дадеш НИТО СТОТИНКА
              (има ги в нета) Аз съм с НР 6915 с 2 ГБ мемори карта и съм изключително доволен от избора си!
              Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                Колега ,Hala,идеалното решение на проблема ти с ГПС-а е покет РС,защото:
                1) можеш да ползваш програмата на ГИС РУССА с гармински карти
                и Топомапс( 2.12 напр.)
                2) можеш да инсталираш Ози Експлорер с картите на Ген Щаба в мащаб
                1:50000 за България(пракрасна карта- аз лично си калибрирах ВСИЧКИТЕ
                370 парчета). Можеш да си разменяш трак-файлове с други, да ползваш

снимки от Гугъла и т.н и т.н.....
                3) можеш да си инсталираш ТОМ ТОМ (ако покета е с уиндоус мобайл 5)
                и да ползваш картите за Изт.Европа(с включена доста добра карта на
                България), Зап.Европа и т.н.
                4) За горните програми и карти няма да дадеш НИТО СТОТИНКА
                (има ги в нета) Аз съм с НР 6915 с 2 ГБ мемори карта и съм изключително доволен от избора си!
                Успех!
                Извинявам се за офтопика ама колегата няма право на ЛС още за това ще питам тук.Колега тия карти на ген щаба дето ти ги имаш калибрирани на български ли са щото аз качих калибрираните карти на Руския ген щаб но търся тези на български ако ти ги имаш би ли ги споделил с нас аз ще помогна за това.А иначе за да не бягаме от темата и аз смятам че ако ползваш ГПС в комбинация с автомобил по често отколкото пеша замисли се за Покет имам много предимства които колегите са описали по горе.
                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                тел.088четири 9едно9 4нула4
                -------------------------------------------------------

Коментар

Картите на България в М 1:50000 за които става въпрос(за Ози-то)
                  са на Руски език от "Поехали"(Отне ми 3 месеца да ги изтегля и калибрирам).Имам също и НАТО-вските.
                  Колега, Hala, (и всички останали във форума) ако все пак решиш
                  да си купиш Покет РС, мога да ти предложа целия софтуерен ресурс с който разполагам.
                  Тъй като Все още нямам ЛС-
                  " nisanterano маймунско А абеве точка беге"
                  В Скайпа- nisanterano
                  Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X