Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Софтуер за GPS върху PDA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Софтуер за GPS върху PDA

64 mb + 256 kарта , няма gsm (TCM е марката му) , и най важното е дали могат да се слагат други карти

Тъмна работа
    Тук вече не мога да те посъветвам. Виж Събин к'во ще каже, но най-вероятно картата, която е инсталирана е Мурджо
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Пробвай да инсталираш GIS Russa. Ако подкараш този софтуер на TCM-ма ще можеш да качиш топокартите, след конвертиране, разбира се.
      Досега не съм виждал как работи PDA-GPS и ми е интересно дали ще стане.
      А тази джаджа, която си взел нали си работи самостоятелно извън автомобила?
      Става въпрос,че не е само на 12V, защото има и такива, само за автомобили.
      "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
      http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

TUONO е прав

Здравей Ивайло !

Решението конкретно е май GIS_Russa....

Можеш ли да запишеш и поставиш/изпратиш примерен TrackLOG?!

И ако е възможно запис LOG на NMEA-0183 по време на записа на трака? Там би трябвало да има истинските коорд.; брой сат.; точност....,
        а не интерпретираните такива и визуализирани на дисплея ти чрез софтуера!

За Win32 платформа има удачен софт:
        http://www.visualgps.net/VisualGPSXP/
        ... ех протокола не е "0813" ... ама софт_а е супер и проиграва такав запис.

Защото, ако съм схванал вапроса ти ....- там има 2-а основни:
        - приемника работи ли коректно и колко точно
        - съществува ли друг по коректен софтуер с подходящи и актуални карти за BG.

Успех, Цецо.
        Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

Коментар

До момента Събин изтества всичко, което можеше да се намери по въпроса (софтуер), аз също се включих в някои експерименти и резултатът е следният:

На първо място като перфектност на работа скорост и удобство с векторни карти (garmin) е софтуерът който идва заедно с GARMIN QUE - това е блуттута. Страничен ефект който се установи е че този софтуер работи и с всеки (поне с които сме тествали) GARMIN.

Като позиция 2 е ARCPAD но там има един недостатък не може да държи картата по направление на движението. Недостатък за мен, според професионалист като Иван Алексиев това не му било ясно за какво е въобще Иначе софтуера си е правен специално за геодезисти и прочие специалисти и има невероятни възможности в това направление. Освен това е единственият, който може да отваря векторни и растерни карти и да ги визуализира едновременно. Но е платен и струва скъпо.

GIS RUSSA е последен - на мен специално въобще не ми хареса доста калпаво работи.

Има още няколко опции като пробваме още нещо ще напиша по въпроса...
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Tuono
            Пробвай да инсталираш GIS Russa. Ако подкараш този софтуер на TCM-ма ще можеш да качиш топокартите, след конвертиране, разбира се.
            Досега не съм виждал как работи PDA-GPS и ми е интересно дали ще стане.
            А тази джаджа, която си взел нали си работи самостоятелно извън автомобила?
            Става въпрос,че не е само на 12V, защото има и такива, само за автомобили.
            Аз също имам опита с ТСМ и откровено OZI е най-добрия избор
            А това работи само на 12 в.

Коментар

Първоначално публикуван от VPetrov
              На първо място като перфектност на работа скорост и удобство с векторни карти (garmin) е софтуерът който идва заедно с GARMIN QUE - това е блуттута. Страничен ефект който се установи е че този софтуер работи и с всеки (поне с които сме тествали) GARMIN.
              Венци, не е лошо наистина да споделите повече опит, може би Събин е успял да го кракне (хакне ) Que - то, защото и аз си играх доста с QUE но не зацепва нищо различно от GARMIN GPS 10 (bluetooth устройството).
              MapSource работи с всеки Гармин, но на компютър. А и за Pocket PC Гармин имат само 2 варианта, CF и bluetooth.
              LZ1JJJ

Коментар

Съвсем не си прав Dani, за всеки Garmin има и кабел към PDA-то - fulda e експерт в това
                VPetrov.photography

Коментар

Венци е прав частично , Сабин ми помогна много . Иначе Que-то работи перфектно с Etrex venture и GARMIN 3+ . Пробвах и Русса , но не съм очарован

Коментар

Първоначално публикуван от VPetrov
                    Съвсем не си прав Dani, за всеки Garmin има и кабел към PDA-то - fulda e експерт в това
                    Това за връзването физически с кабел е най-лесното, но моето Que познава и търси САМО Bluetooth GARMIN GPS 10, което означава, че Събин го е кракнал най-вероятно. Моят Garmin Vista C го връзвам, Pocketa го вижда (той е с USB Host) но само толкова, Que -то търси само на bluetooth-a. Разкажете как го правите
                    LZ1JJJ

Коментар

Влизаш на Sistem setup - Interfase и там си избираш порт

Коментар

Моля ,не ми се смейте , ако въпросите ми изглеждат тъпи , но това е първият GPS който държа в ръце .
                        OZI аналог ли е на другия софтуер в ТСМ и може ли да работи вместо него , т.е мога ли с карти под OZI да използвам приемника ? Досега не можах да го изпробвам , защото в OZIто са сложили само някаква карта на Търново , а аз съм във Варна

Коментар

Да ! Може , и работи вместо него !

Коментар

Благодаря , ще пробвам всичко и пак ще питам ако трябва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X