64 mb + 256 kарта , няма gsm (TCM е марката му) , и най важното е дали могат да се слагат други карти
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Софтуер за GPS върху PDA
Свий
X
-
Тъмна работа
Тук вече не мога да те посъветвам. Виж Събин к'во ще каже, но най-вероятно картата, която е инсталирана е МурджоЕндурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com
-
Пробвай да инсталираш GIS Russa. Ако подкараш този софтуер на TCM-ма ще можеш да качиш топокартите, след конвертиране, разбира се.
Досега не съм виждал как работи PDA-GPS и ми е интересно дали ще стане.
А тази джаджа, която си взел нали си работи самостоятелно извън автомобила?
Става въпрос,че не е само на 12V, защото има и такива, само за автомобили."...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
http://ftp.domainbg.com/tuono
Коментар
-
TUONO е прав
Здравей Ивайло !
Решението конкретно е май GIS_Russa....
Можеш ли да запишеш и поставиш/изпратиш примерен TrackLOG?!
И ако е възможно запис LOG на NMEA-0183 по време на записа на трака? Там би трябвало да има истинските коорд.; брой сат.; точност....,
а не интерпретираните такива и визуализирани на дисплея ти чрез софтуера!
За Win32 платформа има удачен софт:
http://www.visualgps.net/VisualGPSXP/
... ех протокола не е "0813" ... ама софт_а е супер и проиграва такав запис.
Защото, ако съм схванал вапроса ти ....- там има 2-а основни:
- приемника работи ли коректно и колко точно
- съществува ли друг по коректен софтуер с подходящи и актуални карти за BG.
Успех, Цецо.Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:
Коментар
-
До момента Събин изтества всичко, което можеше да се намери по въпроса (софтуер), аз също се включих в някои експерименти и резултатът е следният:
На първо място като перфектност на работа скорост и удобство с векторни карти (garmin) е софтуерът който идва заедно с GARMIN QUE - това е блуттута. Страничен ефект който се установи е че този софтуер работи и с всеки (поне с които сме тествали) GARMIN.
Като позиция 2 е ARCPAD но там има един недостатък не може да държи картата по направление на движението. Недостатък за мен, според професионалист като Иван Алексиев това не му било ясно за какво е въобщеИначе софтуера си е правен специално за геодезисти и прочие специалисти и има невероятни възможности в това направление. Освен това е единственият, който може да отваря векторни и растерни карти и да ги визуализира едновременно. Но е платен и струва скъпо.
GIS RUSSA е последен - на мен специално въобще не ми хареса доста калпаво работи.
Има още няколко опции като пробваме още нещо ще напиша по въпроса...
Коментар
-
Първоначално публикуван от TuonoПробвай да инсталираш GIS Russa. Ако подкараш този софтуер на TCM-ма ще можеш да качиш топокартите, след конвертиране, разбира се.
Досега не съм виждал как работи PDA-GPS и ми е интересно дали ще стане.
А тази джаджа, която си взел нали си работи самостоятелно извън автомобила?
Става въпрос,че не е само на 12V, защото има и такива, само за автомобили.
А това работи само на 12 в.
Коментар
-
Първоначално публикуван от VPetrovНа първо място като перфектност на работа скорост и удобство с векторни карти (garmin) е софтуерът който идва заедно с GARMIN QUE - това е блуттута. Страничен ефект който се установи е че този софтуер работи и с всеки (поне с които сме тествали) GARMIN.) Que - то, защото и аз си играх доста с QUE но не зацепва нищо различно от GARMIN GPS 10 (bluetooth устройството).
MapSource работи с всеки Гармин, но на компютър. А и за Pocket PC Гармин имат само 2 варианта, CF и bluetooth.LZ1JJJ
Коментар
-
Първоначално публикуван от VPetrovСъвсем не си прав Dani, за всеки Garmin има и кабел към PDA-то - fulda e експерт в товаLZ1JJJ
Коментар
-
Моля ,не ми се смейте , ако въпросите ми изглеждат тъпи , но това е първият GPS който държа в ръце .
OZI аналог ли е на другия софтуер в ТСМ и може ли да работи вместо него , т.е мога ли с карти под OZI да използвам приемника ? Досега не можах да го изпробвам , защото в OZIто са сложили само някаква карта на Търново , а аз съм във Варна
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар