Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Холукс GM-120A/B?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Холукс GM-120A/B?

Някой виждал ли е тази машинка на живо? В мрежата срещам добри отзиви за него/с уговорката че е нискобюджетен все пак/. Доколкото разбрах разликата между А и В версията е наличието на барометър и компас във втората. Цена намерих в този австралийски сайт:http://www.efrontier.com.au/estore/i...f6q391147795c5 - доста примамлива. Въпроса ми е има ли някой с реален опит с тази машинка, дали може да се намери в България, и дали би могла да работи с картата на Събин чрез GPSProxy примерно?

До: Холукс GM-120A/B?

Защо си се ориентирал точно към този, хмм.. как да се изразя, май екзотичен е точната дума, модел.
    Относно гарминските карти, можеш да го ползваш само в комбинация с лаптоп, въпросът е струва ли си да дадеш толкова пари, когато за три пъти по-малко можеш да позваш някой блутут модел в комбинация с лаптоп, или още по-добре с покет.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Само версия "C" поддържа карти , а май тя никъде не се продава. Само "A" и "B" видях в продажба. Така и не разбрах все пак с какъв формат карти работи версия "C"?

Коментар

Аз сега имам Нокиа 3250 която мисля да използвам с блутут GPS приемник. Попаднах на GM-120A докато рових в сайта на Холукс. На повечето места и мрежата попаднах на доста добри мнения за него, но ако наистина няма възможност да работи с карти определено не става. От всичко изчетено във форума оставам с убеждението че е най-добре да се ориентирам към Гармински блутут GPS приемник. Ще ми липсват обаче функциите: компас, измерване на надморска височина и площи, така че продължавам да мисля...

Коментар

Като махнеш измерването на площ, всичко останало няма да ти липсва.
          Между другото, защо точно с GPS трябва да измерваш площ?
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Измерването на площи мога да го прежаля, макар че би ми било полезно - обработвам земя, а понякога извършвам услуги със селскостопанска техника. Пък и като си крача с металния триъгълник-метър правя замервания с точност до сантиметър

Коментар

Площите си ги измерваш без проблем, не разбрах защо според теб няма да можеш.
              "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
              http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Ами от всичко изчетено за блутут GPS приемниците, и конкретно Гармин 10х и няколкото модела на Холукс, никъде не видях функция измерване на площи. Не знам дали тази функция не зависи от софтуера който ще кача на телефона си?

Коментар

Четвърта година маам гащи по полята с Vista и съм много доволен. Не знам дали мери площи, но два-три пъти ме е "намирал" Не знам дали специалистите и професионалистите в този форум (Господ да ги поживи, да им дава здраве) не отдават прекалено голямо значение на някои функции повече от колкото трябва. Съгласен съм също, че подобни функции определят класа на устройството (а и цената), и в зависимост от заниманията на собственика, биха му свършили работа или в специфична ситуация имат и други предимства.
                  Както казах, ползвам само основните функции в менюто на Vista-та и съм много доволен от тях до като съм в планината. Ще ме простят специалистите, но в крайна сметка мисля, че е достатъчно за повечето лаици. Не мислите ли?
                  LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Всеки приемник и софтуер трябва да може да записва Track, а на всеки записан и съхранен Track една от характеристиките му е площ. Май така беше.

За професионална работа не стават тези приемници, но и никой не говори за това. Има си хардуерни ограничения и се съобразяваме всички с тях, а разликите в цените са от други глезотийки.
                    "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                    http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Първоначално публикуван от Tuono Преглед на мнение
                      Всеки приемник и софтуер трябва да може да записва Track, а на всеки записан и съхранен Track една от характеристиките му е площ. Май така беше.
                      Благодаря за отговора! Измерването на площ е безсмислено за повечето хора ползващи GPS, но на мен би било полезно понякога.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X