Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Discovery 4 - навигационен софтуер за България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Discovery 4 - навигационен софтуер за България?

Здравейте,

имам един такъв въпрос: разполагаме с Disco 4, закупено ново преди месец от Мото Пфое и чужденец, който има нужда от навигация на латиница и малко по-добра като рутиране и детайли за България, евентуално.
    В момента всичко му е на кирилица, плюс че основни градове или не се намират, или рутирането до тях е повече от абсурдно. Не знам какъв е софтуера и хардуера във вградените навигации, има ли някакъв афтърмаркет софт, като например OFRM картата да се интегрира в системата или някакво друго подобно решение, което да му сработва през дисплея, а не да окача external навигации по ченото стъкло?
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-06-12, 17:59.

От: Discovery 4 - навигационен софтуер за България?

Ето тук можеш да си свалиш последната версия на картата за Източна Европа. Не е върха на сладоледа, но е на латиница и ти говори с нежен глас на английски . Трябва да се свалят един по един файловете от 1 до към двайсет и няколко, да се разархивират и да ги запишеш на качествено ДВД с възможно най-бавната скорост. След това сменяш оригиналния диск в ДВД-плеъра под шофьорската седалка с новия и имаш навигация на латиница
    Все пак не очаквай чудеса от рутирането в БГ.

Коментар

аа, благодаря. А мислиш ли, че това е по-нова карта като детайли на терен от тази, която е сложена в джипа, който е закупен преди един месец? Или е същата карта като детайли и рутиране, а има като допълнителна екстра поддръжката на латиница?

Имам предвид това оригинален продукт ли е или афтър-маркет версия на навигация, която ще му тръгне през дисплея?
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-06-12, 11:56.

Коментар

Понеже виждам,че темата е доста дълга за кои LR има карти в нея ?

Коментар

Аз търсих карта за Диско 3 и това намерих. Дали има разлика с Диско 4 не знам, но мисля че ситемите са съвместими.
          Версията за Източна Европа е от 2009/2010. По нова версия май няма.
          Ако джипа е купен преди месец, сигурно е с най-новата версия. Странно, че няма латиница.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-06-12, 17:29.

Коментар

Първоначално публикуван от Carper Преглед на мнение
            Аз търсих карта за Диско 3 и това намерих. Дали има разлика с Диско 4 не знам, но мисля че ситемите са съвместими.
            Версията за Източна Европа е от 2009/2010. По нова версия май няма.
            Ако джипа е купен преди месец, сигурно е с най-новата версия. Странно, че няма латиница.
            Колега, разбирам желанието да помогнеш, но ......
            Дискавъри 4 е с HDD. Затова и няма по-нова DVD карта за 3-ката.

Коментар

Лошото е, че освен по-нова версия, няма и опция картата да се визуализира на Латиница !$!@№! Явно някой не е използвал предназначения за мислене орган.
              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
              lre-bulgaria.org

Коментар

^^ мхмхм добре де, предполагам в чужбина тези джипове се продават с навигация на латиница (естествено) + карта на България на латиница. Може ли нещо в тази посока да се мисли, знам ли. Не вярвам да няма решение, макар и за чисто нов автомобил.

Съобщение от модератор:
                Моля, напишете си в профила от къде сте.
                ...ЦЪК
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-06-12, 11:57.

Коментар

ммм и да и не. Продават се в чужбина с карти на латиница, ама и там картата на България си е на кирилица. Е затова казах, че някой е забравил да разсъждава.
                  ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                  lre-bulgaria.org

Коментар

Да се включа в дискусията, без да имам претенции, че много разбирам от навигации точно за Discovery 4.
                    От това, което прочетох по форумите, колегата Navi е прав - за сега няма вариант да се слага карта извън сервиза на Роувър. Навигацията със сигурност е HDD и за момента вариант няма или поне аз не съм намерил. Между другото, вероятно имате право на безплатно обновление на картата за определен период от време - примерно 1 или 2 години.
                    Защо обаче, след като колата е очевидно в гаранция, не отидете до сервиза и не ги накарате да направят по навигацията, това което искате? Например да Ви дадат карта на английски? Как англичанин ще търси по тази карта градовете в България? Интересно в Китай или Тайван как смятат да продават Ланд Роувър с тези карти и навигации ..... Ако това е така и колегата Navi отново е прав, че няма такъв вариант - спокойно можете да вдигнете пушилка в централното управление на компанията. Поне, ако оправят проблема скоро, ще сте един от първите с новата карта, при това вероятно безплатно.
                    Едва ли са Ви го продали с "някаква" карта. Трябва да могат да Ви кажат кой е производителя /Navtec най-вероятно или Teleatlas/, от коя година е картата, на колко време се обновява и т.н, съответно да Ви дадат информация за навигационната Ви система /модел, параметри, какви точно карти поддържа и т.н./. Това е тяхно задължение, а Вие имате право да знаете какво всъщност сте купили.
                    Каквото и да решите, моето лично впечатление е, че вградените автомобилни навигации се развиват доста по-бавно като карти от преносимите. При всички положения една преносима навигация не изглежда толкова добре, като вградената, но пък за нея картите са къде къде по-актуални и точни. И не струват толкова скъпо, колкото тези за вградените!
                    Иначе, ако имате излишни пари за харчене, навигационната система може да бъде подменена с нова, но доколкото съм виждал цени, говорим за сериозен разход.
                    И тогава преди да се "хвърлите" към следващата, вече можем да поразсъждаваме каква точно да сложите, че да поддържа примерно Гармински карти...
                    Nothing comes from nothing...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                    X