Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв модел на Garmin да си купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв модел на Garmin да си купя?

Дайте съвет какъв GPS да си взема.След всичко прочетено е ясно,че ще бъди Гармин,но кой.Спрял съм се избора между Garmin Foretrex 101,Garmin Etrex и Garmin Legend,защото за по-добър нямям пари.Кой от тях да избера?Ще го ползвам предимно в планината.

До: Кай модел на Garmin?

Прoчети ето тази тема Garmin Foretrex 101 заслужава ли си да го купя? и аз съм пред тази дилема и се спрях на etrex vista поради ред причини на сайта на Геотреид можеш да видиш цени и данни
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

Коментар

В темата, за която са ти дали линк съм казал, защото от трите изброени Лиджента е класи по-добър.

Тъй като си споменал и базория еТрекс, ако не ти се дават 320 лв. за Лиджента, а по някаква причина се ограничаваш до около 250. Забележка: тези 60 - 70 лв. определено си струват заради възможноста за карта. Но, ако все пак бюджета е 250 еТрекса не е най-добрия вариант. Виж GEKO 201. Същите пари, същите възможности, но в доста по малък и лек корпус. Плюс някои доста забавни игри . Например виртуален лабиринт. Изчертава ти го на дисплея и почваш да ходиш по някоя поляна или стадион като целта е да излезеш без да се "блъскаш" в стените. Голям майтап .

Иначе отговора на въпроса ти за избор между трите е еТрекс Лиджент.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от kokox Преглед на мнение
        Дайте съвет какъв GPS да си взема.След всичко прочетено е ясно,че ще бъди Гармин,но кой.Спрял съм се избора между Garmin Foretrex 101,Garmin Etrex и Garmin Legend,защото за по-добър нямям пари.Кой от тях да избера?Ще го ползвам предимно в планината.
        Аз лично изчаквам Garmin Vista Hcx

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=145&pID=8703

прилича ми на култово моделче

до месец-два ще е наличено

Коментар

Абе, не знам. Това в България ще е над 600 - 700 лв., а при минаването в този ценови клас според мен покупката на каквото и да е различно то 60 CSx не е особено неоправдано.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Имам Venture CX...Донесоха ми го от USA...ползвал съм го няколко пъти само. На 1 месец е но без гаранция в БГ.

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=145&pID=410

Ако те интересува за 300 лева мога да го дам. Не знам добре ли е като цена...толкова ми излезе.

bulserv@гмеил.com

Коментар

Ако позволите да споделя опит и след това мнение, базирано на този опит.
              Пригежавам фортрекс 101 (както някои са разбрали от предишните ми постове). Това е един съвсем "базов" модел на Гармин. Той става за обща навигация и ориентация. За съжаление за самостоятелна работа е труден, поради съвсем малкото бутони по корпуса му. Няма и картографски функции (не се заблуждавайте - той има карта, но тя е условна! Карта на терена не можете да заредите в него!!!), което още повече го "завлича надолу" в класацията.
              Всичко става по-лесно, когато се свърже към компютър, но тогава пък възникват трудности в планината ... Не навсякъде можеш да носиш компютър или дори лаптоп. На компютъра можеш да му начертаеш тракове, да ги заредиш в приемника и да му посочиш трак, по който да те води например. Но ако възникне непредвидена ситуация, той не може да реагира!!!
              Въпросното мнение, което имам е, че за планина е подходящ модел с картографски функции. По две причини:
              Първо ако просто гледаш една точка на екрана (триъгълниче или човече в случая с Фортрекса), която обикаля около няколко други точки е по-трудно да се ориентираш къде си, отколкото, ако ти покаже тази точка върху картата. Дори и да имаш хартиена карта, разграфена с координатна мрежа (герой ще си, ако имаш такава в България! ), следенето на координатите и отбелязването им на картата пак отнема повече време.
              Второ - повечето приемници с картографски функции имат и рутиращи функции, което означава, че по карта може да построи маршрут по определени критерии. Това, ако имаш рутираща карта, разбира се. Но дори и да имаш само обикновена карта в приемника, по-лесно можеш да избереш заобиколен маршрут, ако изникне нещо по маршрута, който следваш. Това е от значение в планината при екстремни условия, доколкото съм запознат.
              Та така - GPS-приемник с картографски функции - само това за планината! Може би е по-добре да се прояви малко търпение и да се съберат повечко пари за GPS. Според мен това търпение ще бъде възнаградено многократно след време.
              Надавам се да съм ви дал ориентация, вместо да съм ви объркал тотално...

Коментар

Първоначално публикуван от kokox Преглед на мнение
                Да не те разочаровам но за планината(гората) Legend-a не става, слаба му е антената и дава много неточности, аз ползвах близо година такъв и го смених с 60Csx по-добре изчакай събери пари и си купи някой от серия 60 всичко друго ще искаш да го смениш и ще се разправяш с продажби и т.н.
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  Да не те разочаровам но за планината(гората) Legend-a не става, слаба му е антената и дава много неточности, аз ползвах близо година такъв и го смених с 60Csx по-добре изчакай събери пари и си купи някой от серия 60 всичко друго ще искаш да го смениш и ще се разправяш с продажби и т.н.
                  Не е до антената. Антената на 60 серията е по-добра само когато сочи право нагоре. В хоризонтално положение еТрекс антената е по-добра. Ниската чуствителност идва от стария чип. Старите 60ки имат същата чуствителност, а новите еТрексове(които още не са в продажба, де) чуствителност подобна на 60CSx. За хора с ограничен бюджет обаче единствения вариант за чуствителен GPS е блутут модул със Сирф 3. Лидженда наистина не работи в гъста широколистна гора, но при нужда все се намират полянки и процепи между дърветата където да се ориентираш къде си.

Коментар

До: Какъв модел на Garmin да си купя?

Абсолютно работи в гъста широколистна гора!...стига да е хоризинтално и с екрана нагоре.

Коментар

Зависи колко е гъста Щото и такава дето и 60 CSx спира мога да ти намеря

Ако искаш пробвай следния конкретен пример. Врачанския балкан над хижа Леденика. Влизаш в гората по еко пътеката. Там еТрекса си бачка. Дори да се отклониш доста от нея под короните на дърветата прдължава да работи. До Межичница грижи нямаш. Гората си изглежда гъста, като погледнеш нагоре почти не се вижда небето. Обаче не е... Минаваш Межичница и около чешмата се отклоняваш в дясно от пътеката. Тръгваш към раьона на Барките. Ето това вече е гъста гора. Дори вървейки по пътеките няколко стотин метра след като си навлязал еТрекса губи връзка и прихваща някакви координати само по полянките...

Коментар

Първоначално публикуван от hgeorgiev Преглед на мнение
                        Абсолютно работи в гъста широколистна гора!...стига да е хоризинтално и с екрана нагоре.
                        Той работи но метрите точност стават над 20-30 което за пешеходец не върши работа, а по Пирин и в Родопите сред 20-30 метрови дървета можеш да го ползваш само за фенерче ако е тъмно . Иначе като цяло и аз съм доволен ползвах го, кефех се и ми вършеше работа, много удобен за носене и лесен за употреба апарат.
                        no signature no problems

Коментар

Иаз да запитам:Какъв модел GPS приемник да си купя?
                          Нуждая се от навигация завой по завой с карта на Европа /вкл. BG/, когато се придвижвам бързо с автомобил /бърз рефреш/ а в гори и планини добра чувствителност, малък размер /ATV/ и запис на тракове.
                          Опитвах да получа качествен консулт в магазини, но уви.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Нуждая се от навигация завой по завой с карта на Европа /вкл. BG/, когато се придвижвам бързо с автомобил /бърз рефреш/ а в гори и планини добра чувствителност, малък размер /ATV/ и запис на тракове.

Map 60CSX
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              +1

След споменаване на думичката ATV май е единствения възможен избор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X