Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръки за избор на GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръки за избор на GPS

здравейте на всички които се включвате в темата след като изчетах почти всички форуми в OFFRoad-Bulgaria и последното което четох бе за ALAN GPS реших да закупя същия но имам един проблем несъм в час с тази техника ще съм блатодарен на всеки който изложи мнение.

Колега, "нема да се плашиш"! И аз до преди 2 месеца знаех само от къде се пуска проклетията.Ама като се сещах колко пари съм дал за нея, влязох в час горе долу.
    Моят е Garmin eTrex, ама като чета характеристиките Алан-а май е по-добър!
    Успех!
    offroad фен
    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Правилния подход е да дефинирате всъщност какви за целите, за които ще се използва GPS-a и какъв е бюджетът, в който следва да се вместите.

Както и за много други неща най-добрият GPS по принцип не съществува. Всеки си е добър с нещо и лош с друго. Конкретно за ALAN GPS мога да кажа, че е бюджетна версия за малко пари. Екрана му е зле, процесора бавен, но пък може да се използват допълнителни карти за повече памет, което за конкретни приложения е много важно. По принцип, ако ще го използвате основно в автомобил имайте в предвид, че ориентацията по малкият екран на преносимите GPS-и (без значение модела и марката) е много трудна особено в движение и ако картата ви не е с указване на посоката на движение. За такива цели по-подходяща формула е PDA или таблет PC със задължителната външна антена така, че да може да виждате повече от картата наоколо и същевременно да не губите малките завои по пътя...

Най-добре формулирайте вашите изисквания по-точно и ще помагаме...
      VPetrov.photography

Коментар

Избор

kalchev,
        Петров е напълно прав. Най - напред помисли, поговори и ПИПНИ. Аз например ползвам GPS oт години, харесва ми, на ниво заядлив потребител съм. Мога да споделя някой неща за моделите на MAGELLAN и GARMIN. Всичко си купувам.

Ако е за море - Magellan Meridian Platinum или стационарен GARMNIN.

ALAN не съм ползвал и още никой приятел не си е купил. За "демонстрацията" в МЕТРО не искам да си спомням, че още ме избиват червени петна от ярост за непрофесионализма им.

Моят съвет е да посетиш изложението "Природа, Лов , Риболов" в Пловдив. Мисля. че е в края на Март. Там сигурно ще видиш всички налични в България представители и модели и ще можеш да избираш. Ако си от Варна, потвърди за да Ти дам малко адреси.

Ако си добре с английския виж:

www.magellangps.com
        www.garmin.com
        ALAN май си имат български сайт.
        Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Коментар

kalchev
          Обади ми се, ако искаш да видиш ALAN GPS и да си поиграеш с него ..
          От едно село сме ... пише се YAMBOL ... или ЯМБОЛ на кирилица ...
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

...NEGATIVE

+ изход за външна антена
            + възможност за допълнителна памет (64МB в комплект) max. 512MB
            + българско меню
            + перфектен сервиз
            + изгодна цена
            + голям дисплей
            + Lanscape/Portrait дисплей
            + бързина
            + ...и много други...

- дезайн (да, наистина има какво да се желае...но това е работен уред. Ако поради инструмента цената му ще се дигне...незнам дали си заслужава...)

- резолюция (при използване в автомобил, от разстояние 40~50 cm вече не прави впечатление...)

Коментар

Alan gps,

кога ще излезе новият модел?

Какво ще е новото?

Коментар

...

...новото е в момента: Вървят тестовете с миниатурен GPS интегриран във външен MIL STD микрофон. Може да го включиш към всеки модел радиостанция (дори PMR... желателно то да има +5V на входа за PTT и MIC). Правиме го за спасители и е универсален за да няма нужда да си купуват нови станции !!! Записва трак, точки и други данни...които може да "изплуйе" при запитване или да ги праща заедно с ID - то на станцията...

Друго: Поне че MAP500 в съшност си е едно осакатено PocketPC...правиме едни експерименти да изкараме някакъв вид стандартен или нестандартен видео сигнал от него, което вече може да се "прожектира" например, цветно на един мобилен телевизор с по-висока резолюция !!!

Май ще се наложи да бъркнеме в "xxxxx" на ARM - чето... :-(

Само ако знаеш какво го правиме ! Гадняра МЕНГЕЛЕ риба да яде...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X