Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Звукова сигнализация при превишаване на скоростта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Звукова сигнализация при превишаване на скоростта?

Първо да споделя, че съм нов в сферата на GPS-ите.
    Миналата седмица си купих Garmin nuvi 1450T с двугодишна потдръжка на ОФРМ Геотрейд карта. Въведох си и камерите и засадите по българските пътища.
    До тук всичко е прекрасно. Това обаче което ми липсва (сравнявайки го с GPS-и от други марки в колите на мои приятели) е липсата на звукова сигнализация когато превиша скороста. Старая се да бъда примерен шофьор, така че да съм безопасен както за себе си, така и за останалите хора на пътя, но понякога се отплесва и без да се усетя вдигам скороста. Ако имаше някакъв сигнал който да ме корегира в този момент би било чудесно. Не говоря за дразнеш глас "Вие карате с повишена скорост" който да не млъква, но поне веднъж в момента в който превишиш да го казва или едно еднократно изчуроликване придружено с текст на ектара (като при камерите) ще е напълно достатъчно.
    От 3 дни чета из форумите и такова нещо за Garmin не открих. Ако някой има подобен линк нека го пусне. Ако обаче не съществува предполагам, че не е трудно да се напише като софтуер и да присъства в следващата версия на картата на Геотрейд. Мисля, че една от целите на GPS-ите улеснявайки водачите, е и подобрявайки сигурноста на пътя, и една такава функция определено би се включила в тази концепция.
    Темата я пускам както и като идея към програмистите, които пишат софтуера на Геотрейд, така и като въпрос към съфорумците ако някой знае съществуващо нещо подобно за Garmin, което мога да си изтегля да сподели.

От: Звукова сигнализация при превишаване на скоростта?

При мен на 2360 го има. Ще трябва да потърся къде беше - чува се постоянно камбанка като на първите версии на камерите, и скоростта се изписва не в черно, а в червено, като двете неща са независими - може да се остави само едното.
    Имай предвид, че ограниченията не винаги са коректни - напр. не сигнализира за конкретно ограничение като да речем 60 км/ч на извънградски път; понякога на път, който е извън населено място, се оказва по картата, че е в петното на населеното място, и веднага ограничението става 50 км/ч. На някои места липсва информация за ограничението.
    Лично според мен - не е особено практично. Който е прилежен и съвестен шофьор, ще е такъв и без помощта на външни устройства. Който има склонност да нарушава, това няма да го спре.

Коментар

Би било страхотно ако го намериш и ако работи при моят модел! Моля те, потърси го.

Коментар

Не работи в твоя модел.

Коментар

Жалко... А нещо допълнително да се инсталира?

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=97607
            http://forum.pocketbulgaria.com/view...p?f=53&t=45375

Коментар

Не винаги въведените ограничения са коректни, софтуера не може да знае, че поради ремонт са боднали ограничение и шумкарите са в храстите. Дори и при добри карти това не винаги работи. Трябва да се следят знаците по-внимателно. Добра функция би било да сигнализира над 80 км извън населени места и над 50 в населени, тогава много често софтуера ще сигнализира коректно.
              Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X