Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с GARMIN

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с GARMIN

Имам eTrex Vista. Доволен съм като цяло, но понягога се самоизключва без някаква видима причина.
    Имал ли е някой подобен проблем и на какво може да се дължи това?
    offroad фен
    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Re: Проблем с GARMIN

Първоначално публикуван от Galabin
    Имам eTrex Vista. Доволен съм като цяло, но понягога се самоизключва без някаква видима причина.
    Имал ли е някой подобен проблем и на какво може да се дължи това?
    Здрасти, аз имам Vista C и специално гледах и четох, но не срещнах никъде по менюто да има самоизключване, четох даже и по-интернет. Моя се изключва сам само ако са му слаби батериите и тогава ако не го ползвам известно време се изключва. Провери си за всеки случай батериите, ако не потърси доктор (Геотрейд ми харесаха много, особенно шефката им Даниела).
    LZ1JJJ

Коментар

...

...от дългогодишен опит с радиостанциите знам за подобно явление. Получава се от финното (с невъоръжено око почти незабелязващо се...) окисляване на контактните площадки (на батерията, акумулатора или на самият GPS). При скока в потреблението (вкл. осветление или друга причина...) се получава малък пад в напрежението което се отчита от процессора като "Batt.Low" ... и се самоизключва...

...обикновенно става поради "умора" на пружините...

Временно Решемие: ...с гума за изтриване ( желателно марка KOH-I-NOOR ) се изтъркват много "яко" контактните площадки...

По-постоянно решение: ...финно позлатяване...

ПреВЕНЦИя (нищо общо няма с Венци...) ...разтягане на пружините при още новото изделие...

Окончателно решение: ...ако може, акумулаторите да се запоят за постоянно...

Мисля че това беше всичко...освен ако Стефан не се сеща за още някоя хватка...

Ciao.

Коментар

Благодаря ви на всички!Почвам да търкам.
        Всъщност на Vista-та едното гнездо е без спирална пружина въобще,сигурно от там е проблема.
        offroad фен
        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

...

...с пружина или без, сигурен съм че ще се справиш !!!

Коментар

)
            Има разни масла и спрейове с общото нарицателно "контакс". Ама струват много, а на тебе ти трябва половин капка. Просто се обади се да ти дам.

Коментар

Първоначално публикуван от Galabin
              Благодаря ви на всички!Почвам да търкам.
              Всъщност на Vista-та едното гнездо е без спирална пружина въобще,сигурно от там е проблема.
              Изключва когато има вибрация или дори и в покой?

Ако си личи да е имало пружина, можеби от това ти е проблима!

Коментар

...OK or NOK ???

...оправи ли се ??? Хайде че ние тук не може да спим заради тази повреда !!!

Коментар

Ми да, сподели опит де
                  LZ1JJJ

Коментар

Re: ...OK or NOK ???

Първоначално публикуван от ALAN GPS
                    ...оправи ли се ??? Хайде че ние тук не може да спим заради тази повреда !!!
                    Сори, голям проблем имам с нета, та за това бажно реагирам!
                    А ГПС-а се изключва когато си поиска.Понякога не се изключва.Колкото до вибрациите като се замисля, аз май само по черни пътища съм го пробвал,при това не като пешеходец.
                    offroad фен
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X