Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови MAGELLAN-и които приемат по 14 спътника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нови MAGELLAN-и които приемат по 14 спътника

От известно време в сайта ма Magellan се рекламира новата серия eXplorist 100.200.300.400.500.600.

Основното е, че новите антени ще работят с до 14 спътника едновременно. Цените са доста евтини, но ми се струва, че са последвали пътя на GARMIN. Шарена серия с два елементарни евтини модела + няколко стойностни, но скъпи апарата. Все пак хватката с 14 спътника ми изглежда интересна.
    Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

И на мен ми хареса eXplorist, особено като дизайн. Но това с 14-те спътника е малко странно. На практика много са малко местата, където се хващат 12 спътника, а за 14 да не говорим. Дори теоритично (не съм го смятал) незнам дали това е възможно. Сателитите се движат по 6 орбити - 4х6=24 сателита. За да е ефективен сигнала от спътника космическият апарат трябва да е минимум 10-15 градуса над хоризонта.
    Парадокса е, че грешката при определяне на координатите с GPS-а се повишава с броя на спътниците (не винаги, разбира се). Много по-важно е спътниците да имат подходящо разположение, вместо да са много на брой.
    "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
    http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Първоначално публикуван от Tuono
      И на мен ми хареса eXplorist, особено като дизайн. Но това с 14-те спътника е малко странно. На практика много са малко местата, където се хващат 12 спътника, а за 14 да не говорим. Дори теоритично (не съм го смятал) незнам дали това е възможно. Сателитите се движат по 6 орбити - 4х6=24 сателита. За да е ефективен сигнала от спътника космическият апарат трябва да е минимум 10-15 градуса над хоризонта.
      Парадокса е, че грешката при определяне на координатите с GPS-а се повишава с броя на спътниците (не винаги, разбира се). Много по-важно е спътниците да имат подходящо разположение, вместо да са много на брой.

„Tuono” според мен си прав наполовина. Не смятам, че могат да се видят повече от 12 спътника едновременно просто, защото това означава другото полукълбо да е ощетено и с по-малко видими спътници. Но има моменти, в които това се случва, например над зона на военни действия от страна на USA, обикновено се позиционират повече спътници, но мисля, че за целта използват резервните.

А по въпроса за точността не си прав – колкото повече толкова по-добре. И идеята приемниците да могат да обработват повече спътници е много ясна. Да не забравяме, че скоро в експлоатация ще влезе Европейската система за навигация, която ще е абсолютно съвместима с GPS и тогава на небосклона ще виждаме по 24 спътника... Аз лично очаквам за в бъдеще всички GPS-и да могат да обработват и повече от 14 спътника едновременно...
      VPetrov.photography

Коментар

eXplorist

На мен обаче не ми харесват.

Въпреки, че ще приемат 14 спътника, точността си остава както следва:

1. хоризонтална - <3м
        2. вертикална - <7м

Смалили са размерите: външни 5,3*11,7 см, на дисплея: 3,6*4,6см
        Мога да го нарека "ръчен" формат. На това дисплейче какво ще му видиш.

Тегло - 110гр. Ще го запиплееш някъде без да разбереш. Детска играчка от вида на Garmin Etrex.

Тaзи ситуация ми напомня Magellan Pioner + Blazer 12. Неуспешни модели, с който фирмата експерементира преди да пусне SporTrak + Meridian. Мисля. че ще си изпробват 14 спътниковата антена преди да навлязат (както каза Петров) Галилей и ГЛОНАС.
        Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X