Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измерване на скорост с GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Измерване на скорост с GPS

GPS-a дава проектната скорост, което означава че трябва да правиш проверките и тестовете на абсолютно хоризонтален терен за да са ти верни резултатите. Ако терена е наклонен трябва да си изчисляваш ти скоростта или софтуера да го прави съобразявайки се че се движиш в 3D

Коментар

В руския форум на Алан четох, че се вземало предвид и вертикалното отместване при изчисляване на скоростта. Малко ми е съмнително, ама може и така да е. Затвориха Софияленд, иначе някой можеше да пробва на онова, дето те мандахерца нагоре-надолу.
      LZ1OAL

Коментар

за автомобил вертикалната скорост не е толкова фатална, но при ските има сериозни наклони...

чудно ми е как ги развивате тия скорости на Банско при толкова навалица... бил съм свидетел на Ястребец как един тип мина през едно детенце на 6-7г на прав участък с идеална видимост... направо съжалих, че нямах с какво да го застрелям!
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

GPS-ите дават проектна скорост - в това съм 100% сигурен - изпробвано е многократно с всякакви марки и модели... Аз летя с парапланер и там винаги има някакво движение и по вертикалната ос

Иначе самите GPS модули дават скоростта разделена на 3 компонени: вертикална, по оста север-юг и по оста изток-запад. Скоростта която ти дава "големия GPS" е изчислена само от втората и третата компонента - правят го така защото винаги грешката при позициониране по вертикалата е доста по-голяма от грешката по хоризонталата и от там идва и грешка при определяне на скоростта... ако в изчислението е включена и вертикалната компонента ще се получват странно плаващи показания когато си в града примерно или имаш планини наоколо които ти пречат на видимостта към някои спътници и т.н.

Хубаво би било да слагат в настройките една опцийка "2D скорост" или "3D скорост" и да си щракаш на това което ти е по-удачно за случая, но за съжаление такава опция не слагат!

Коментар

Добавяйте си 6 км в + към показаната сорост от GPS и няма да сбъркате!
            S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
            или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
            пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
              Добавяйте си 6 км в + към показаната сорост от GPS и няма да сбъркате!
              По-скоро махай 6 км от показанията на колата. Там е завишено показанието. При над 130 км дори идва към 10-тина километра/час отгоре.
              LZ1OAL

Коментар

ами както си избереш...или махаш или слагаш...но при каквато и да е скорост показва все 6 км грешка. тествах до 260 км в час и все са си толко като грешка...
                S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

ГПС-а е несравнимо по-точно устройство от спидомера на колата. На една се добавя 6км/ч, на друга 20. Зависи и от гумите и т.н. Ако има нещо неточно в случая - това е колата!!!!

За ски темата продължавам да си мисля, че е точно, тъй като, дори и да отчита само хоризонталната скорост, то тя се интерполира на сравнително малки интервали. Иначе би показвал значително по-малко от вярното, което е невъзможно просто защото влизаме в графата световни рекорди.

А кой кара с 140 на Банско незнам, аз на писти не карам, камо ли на Банско.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X