Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Metro Guide vs. City navigator

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Metro Guide vs. City navigator

Току що си свалих Метро Гайд 8, и направих работещо рутирането му! Какви са разликите му със Сити навигатора?
    LZ1JJJ

Re: Metro Guide vs. City navigator

Първоначално публикуван от dani Преглед на мнение
    Току що си свалих Метро Гайд 8, и направих работещо рутирането му! Какви са разликите му със Сити навигатора?
    И как го направи ,ако не е таина.Аз го качвах на Нуви 310 и не рутираше
    [SIZE=3]= [B]Nuvi 310-[/B][I][COLOR=red]BG map[/COLOR][/I](Sabin) =[/SIZE]

Коментар

Пробвал съм го на нуви и на 60цс и на цсх , навсякъде рутира , но не както трябва . В смисъл намира адреса и те води дотам , но не върху улиците на самия метрогайд , а върху нещо друго , най вероятно базовата карта. Когато се движиш по главни пътища има само малко разминаване , но на детелините завива с чупка , вместо както би трябвало да е с дъга , описваща детелината ( както е на компа).
      Като стигне дотам , където няма малки улички на базовата карта тегли под прав ъгъл към точката.
      Ако си поиграеш да ги качиш със сендмап нещата малко се променят , но пак не е супер точно .
      Всъщност не съм качвал със сендмап на нуви , само на 60 , ама сигурно е същото....ако не и по-зле.

Коментар

ами май само липсата на рутиране е разликата.

Коментар

Метрогайд-а си рутира без никакви проблеми. Скоро го пробвах в Германия и Австрия и се справяше чудесно. Единствената разлика, която аз забелязах, е в кръговите движения. Не разпознава кръговото като "ROUNDABOUT", както прави Сити навигатора, а ти го разбива на отделни завои и командите са от рода: "завий на ляво, завий на ляво, излез по еди коя си улица на дясно". Сити навигатора ти казва:"влез в кръговото на дясно и излез на 4-ти изход(примерно) на дясно по еди коя си улица". За мене това не е никакъв проблем. Всички детелини си ги показва нормално, намира всички адреси и те рутира до тях на ниво улици. Други разлики според мене няма(в еднотипните версии). Като се смени TDB файла за определената версия си има пълно индексиране на POI и пълноценно рутиране.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
            ами май само липсата на рутиране е разликата.
            Съби, понеже вчера късно го пуснах и не ми се занимаваше на Покет-а да го качвам, но го кракнах и на компютъра рутира!
            LZ1JJJ

Коментар

Скоро не съм тествал но проблема на Метрогаид беше че на компютъра рутира а не ГПС-а не иска. Едно време го качвахме с sendmap за да може да се качи и рутиращата информация. Явно вече са се променили нещата, както казва Неоком.

Коментар

Този файл на МГ8 , който ДАНИ посочи , е с разширение .iso . Разбрах какво да го правя , но не мога да го запиша , нямам двд. Ще го търся в друг вид.
                Последно редактирано от ивайло; 26-03-07, 10:43.

Коментар

Не си спомням много добре , но ми се струва , че само името на папката беше .iso , а вътре си е нормално *exe. Но дори и да е *iso не ти трябва DVD. Можеш да го отвориш с DaemonTools с виртуално DVD.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                    Не си спомням много добре , но ми се струва , че само името на папката беше .iso , а вътре си е нормално *exe. Но дори и да е *iso не ти трябва DVD. Можеш да го отвориш с DaemonTools с виртуално DVD.
                    да, с DaemonTools тръгна безгрижно и след съотв. лечение работи нормално - на компютъра.
                    в ГПС-а не съм го качвал, не зная.

Коментар

Не знам за какво лечение говориш , при мен МГ си върви на компютътра нормално без нищо , а на ГПС РУТИРА само ако качвам картите със СЕНДМАП.

Коментар

Точно за това става въпрос. За да ги качваш през MapSource и да ти се запази рутирането трябва да се замени *tdb файла с друг.
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7871

Коментар

Вярно , стана .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X