Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nuvifone M10

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nuvifone M10

Никъде не видях тема за този телефон, който се предлага и у нас.
    Отскоро съм собственик на такъв и би ми било интересно тук да обсъдим предимства/недостатъци и т.н. на телефона.
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

От: Nuvifone M10

Май няма особен интерес към този телефон, но аз да споделя моите наблюдения от 3-4 дни ползване.

Да започнем с плюсовете:
    1. Батерията държи учудващо добре. Вярно, че като навигира в колата е на зарядно (самата поставка е много хитро направена и кабела от запалката се включва в нея, а телефона само се щраква). При доста ровичкане и настроен exchange и 3G, без да деактивирам gps-а, на втората вечер беше на 40%.
    2. Навигацията няма нищо общо със старото Mobile XT. Нямам голям опит с по-новите нувита, но това се доближава максимално до тях. Има си 3D сгради, lane assist, junction view, трафик, по спецификации трябва да изговаря имена на улици - на български не става обаче.
    3. Самата навигация е много добре интегрирана в ОС-а. Например при поставен телефон на поставката в колата, при набиране на номер или приемане на повикване, високоговорителя е автоматично включен и звука усилен до край. Досега не съм говорил толкова лесно в колата
    4. Отдавна бях изоставил Windows Mobile устройствата, но тази версия (WM 6.5.3) има доста подобрения - най-вече улесняване на работата без стилус. За 4 дни доста ръчкане, само веднъж се наложи рестарт, но то беше заради една игра и мисля, че причината си беше в нея.
    5. Много бързо намира сателити. Включително и вкъщи до прозореца. Със сигурност е по-бърз от HTC Hero, какъвто беше предният ми телефон.
    6. Екрана е с много добра резолюция и контраст. С Opera Mobile 10 сърфирането е доста прилично.
    7. Въпреки процесора 600Mhz, бързодействието е много добро - и в менюта и в навигацията.

Минуси:
    1. Много слаба камера. Няма автофокус а нещо, наречено EDOF (extended depth of field), което на хартия било със същия ефект. На практика като на всеки телефон, камерата не става за нищо
    2. Екрана е резистивен - след 2 години капацитивни екрани (Iphone и HTC Hero), това натискане и по-трудно уцелване на дребни бутони е дразнещо. Неслучайно телфона си има и стилус.
    3. Беден е от към сензори - няма за осветеност, няма proximity - особено осветеността на екрана да се пипа постоянно ръчно мен лично ме дразни.
    4. ОС... Колкото и да са поработили в тази версия на уиндоус-а, доста са далеко от Андроид или Айфон. За едно просто връзване към безжична мрежа трябва да се рови из няколко менюта, табове, указване на Security Type и Encription. (При Андроид или Айфон те пита само за парола и си онлайн)
    5. Уиндоус и те си направили Marketplace. Обаче е толкова беден на съдържание, че влизането в него е безмислено. Да, има стотици програми за WM писани преди навлизането на другите операционни системи, но те са доста остарели вече, повечето не са удобни за работа с пръсти, нямат актуализации от много време и т.н.
    6. Навигацията нищо не пречеше да я направят като навигаторите по отношение на траковете - останало си е като при Mobile XT - active log-а не се вижда от Мапсорс, докато не се запише и експортне (предполагам това е свързано със загуба на точки от следата)

Иискаше ми се да взема нувифона с Андроид (A50), но и този ми хареса.
    Всичките минуси, които съм намерил до момента до голяма степен са заради сравнения с Iphone или Android. Ако човек не се е сблъсквал с тях или си е свикнал с Windows Mobile, едва ли ще ги види.
    Като цяло телефона ми хареса и не съжалявам за покупката. Да видим дали за в бъдеще ще си запазя това мнение.
    Телефона освен с OFRM, се продава и със City Navigator Europe Deluxe, но не разбрах дали и тя подлежи на обновяване както нашата карта.
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Оказа се, че City Navigator Europe Deluxe има еднократен ъпдейт.
      Обаче имат някакъв проблем с тази карта и качването й на М10. Играх си няколко дни да я подкарам, но безуспешно - ако картата си седи в папка System (където си беше старата версия), на Manage Mapsets я има, но реално при навигация или търсене не работи. Ако се премести в папка Map - дава проблем с unlocking map.
      Единственият начин за подкарване, който открих е, при ъпдейт от сайта да се избере и инсталация в Mapsource. После се трие картата от телефона и се инсталира наново през Mapsource. (Слага я в папка Map)
      Така обаче няма 3D сгради, които може после да се добавят ръчно в папка Map. Аз ги взех от Спелеото (gmap3d.img).

Открих и друго - поради липсата на TTS в българският глас, има 2 възможности за навигиране с изговаряне на имената на улиците - или OFRM на кирилица и добавяне на руски TTS, или OFRM на латиница с английски TTS.
      Така обаче пък се губи възможността за гласова сигнализация за камери. Не знам защо, но това работи само с нашият файл.
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

На мен пък не ми дава да риплейсна старата с новата карта. Какво ли не пробвах - Acess denied!
        Някакви идеи?

Коментар

А как го правиш с Актив Синк или в УСБ режим?

Коментар

С АктивСинк. Мисля, че с УСБ не показваше папката на Гармин. Също пробвах и copy/paste от предварително записана картата на My Storage и на Storage card в Гармин папката от самия телефон - acess denied, write protected...

Коментар

И на мен няколко пъти ми го е правил този проблем с Active Sync. Ама аз този метод не го и харесвам, защото е ужасно бавен.
              Значи като си купил телефона, OFRM е била записана в My Storage\Garmin. Ако при избор на USB трансфер ти показва Storage Card, просто иди в Settings - Connections - USB Settings и избери Mass storage device (card reader) и отдолу My Storage. После си сложи и отметка да те пита какъв режим да избереш при включване на кабела (ако вече не е избрано).
              Също так си виж и настройките на компютъра за показване на системни папки и файлове. Да не ти го крие и по тази причина.
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Пак не става. Възможно ли е да съм изтеглил карта с друг лиценз и за това да не иска да я подмени?
                Вече всичко ми идва на акъла...но накрая ще трябва да отида и до продавача.

Коментар

ПОслед с кой метод опита да я запишеш в телефона?
                  Лицензите нямат нищо общо с отказа за запис в паметта на телефона. Ако е така, при стартирането на навигацията ще ти каже, че е заключена.

Търси проблема или в кабела ти, или по компа.

Също така може да опишеш детайлно стъпка по стъпка какво правиш, как точно, в коя папка и т.н.
                  Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

От няколко дни и аз взех такъв апарат, явно все още Garmin на са си оправили автоматичния ъпдейт (нищо че ъпдейтващото .exe е по-нова версия, както и картата която се "мъчи" да обнови). Същата работа както при Николай - новата карта стои в папката System и толкова - на Map Sets картата се вижда, но ако искаш да я активираш от Map Source там я няма. Подкарах я и аз по-гореописания начин, наистина се получи, картата излиза, активира се, но не може да се търси от нея ... много странно ... направи ми впечатление, че при изключена българска карта функцията Search - Addresses не е активна. При включване картата на OFRM се активира - естествено могат да се въвеждат само БГ адреси.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X