Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой с каква Екипировка кара???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой с каква Екипировка кара???

Кажете кой с какво кара и какво е препоръчително да има всеки. Благодаря предварително.

От: Кой с каква Екипировка кара???

Първите неща,който трябва да си купят според мен са каска,броня и ботуши.
    Дарин 0897042636
    ВАЗ 2105

Коментар

Каска,ризник,фанелка,ръкавици,наколенки,брич,ботуши това е основното.
      [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Първоначално публикуван от Марин Илчев Преглед на мнение
        А второстепенното кое е ?

Коментар

Първоначално публикуван от Kirchev Преглед на мнение
          А второстепенното кое е ?
          Да наистина
          Първоначално публикуван от Марин Илчев Преглед на мнение
          ??? Ризница или накръдник му казваме,не ризник И се пише фланелка.

Сега сериозно!
          Почти всичко е препоръчително:
          1.Каска - без каска няма накъде и няма нужда от обеснение.
          2.Очила - без очила е кошмар да караш!Всяка муха и прашинка е твоя и това не се усеща като караш с очилата , че са толкова наложителни.
          3.Ризница/нагръдник - задължителна ! Гръбнака особено ...
          4.Ръкавици - без тях неможе да се кара (поне аз немога).Меки твърди ръкохватки - не ! Едни мазоли идват ... иначе не предпазват от друго
          5.Джърси/фланелка - може и без него.Има много неща които са му по-добри заместници и е долу-горе изгъзица за манекенство.
          6.Наколенки (особено шините) - и те мисля че са що годе задължителни , защото съм чел при моторите и за отлепени капачки.
          7.Брич - и той има много заместници и не помага кой знае с какво.
          8.Ботуши - вече има тема за тях и се стигна до извода , че ботуши могат да се заместят само с други ботуши или в краен случей с пожарникарски ботуши.
          п.п 9.Яка (бях забравил за нея) - и тя е задължителна и предпазва врата много добре , но за жалост много малко хора имат възможноста и щастието да я имат.

Мисля че това е достатъчно ?!
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Защо малко хора да имат възможността да я имат.Има едни яки дето са по 40-50 лева и пак вършат перфектна работа.
            [B]Honda 450R
            Kawasaki 450R -продава се!
            Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

Бая се бъркаш ,че върши перфектна работа.....с тоя кроасан и без него съм падал и все ме боли врата после

Коментар

Аз карам с такава яка и ми прилича на стилиопор на мен.Освен това ако караш с истинска ризница(не с онези ментета дето се слагат отгоре на фланелката) и като сложеш каската се получава много добра опора.Като карам дори не мога да се обърна назад.Освен това то, че ще те боли врата е ясно целта е при падането да не си глътнеш езика.
                [B]Honda 450R
                Kawasaki 450R -продава се!
                Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                  ...

4.Ръкавици - без тях неможе да се кара (поне аз немога).Меки твърди ръкохватки - не ! Едни мазоли идват ... иначе не предпазват от друго

...
                  За всичко съм кажи речи на твоето мнение, но за ръкавиците поне според мен е много важно да се добави че пазят.Някой пазят и кокалчетата, други не пазят там, но всички имат едно голямо предимство поне според мен ... не си оставаш кожата от дланите по земята.Предполагам че е като вроден рефлекс при падане да се подпрем на ръце.Е точно тогава когато съм с ръкавици кожичката си ми е на мястото и не ме боли чак толкова.Иначе са едни грозни гледки понякога - охлузено, недокъсани кожички, мехури, пръст и мръсотия под кожичките и т.н.
                  Иван Маринов
                  Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                  ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                    За всичко съм кажи речи на твоето мнение, но за ръкавиците поне според мен е много важно да се добави че пазят.Някой пазят и кокалчетата, други не пазят там, но всички имат едно голямо предимство поне според мен ... не си оставаш кожата от дланите по земята.Предполагам че е като вроден рефлекс при падане да се подпрем на ръце.Е точно тогава когато съм с ръкавици кожичката си ми е на мястото и не ме боли чак толкова.Иначе са едни грозни гледки понякога - охлузено, недокъсани кожички, мехури, пръст и мръсотия под кожичките и т.н.
                    Да прави си ... за това не се бях замислял.

За яката - ако не вършеше работа нямаше да я има.
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

...когато си купих за първи път АТВ в началото подценявах много работи. В последствие откривах кое за какво служи. В началото е задължително каска и бутуши, в последствие ризница, ръкавици, наколенки. Не след дълго установих че и панталона и блузата е важна. Това е за да се наслаждаваме на ендурото.
                      За по екстремно каране е за предпочитане и яка, дори и от "кроасаните" естествено е по удобно и комфортно lаеt brace, но наистина са скъпи.
                      Според мен наколенки тип шина са напълно безмислени за АТВ-тата, поради факта че не се пуска крака на завои и вероятноста да си усучеш крак е нулева!
                      За ръкавиците с протектори на кокалчетата е добре само когато нямаш гардове на кормилото, иначе са безмисленни. Аз предпочитам едно пластови ръкавици защото не ми образуват мазоли.

Коментар

Някой може ли да ми препоръча ботуши модел и марка защото имах едни които бяха много твърди а тези които имам вмомента са ми пък много широки в глезените. Мерси предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от ivayloar Преглед на мнение
                          Някой може ли да ми препоръча ботуши модел и марка защото имах едни които бяха много твърди а тези които имам вмомента са ми пък много широки в глезените. Мерси предварително.
                          Gaerne - от доста време карам с тях и съм страшно доволен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X