Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде изправят крива задна ос?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде изправят крива задна ос?

Някъде, някога съм срещал тема за изправяне на крива задна ос / кфх700, леко бие от едната страна/. И не мога сега да я намеря, помня, че е било в завод в Стара Загора, ама нещо не я откривам.

Ако някой има контакти, или знае друго място където изправят и балансират, ще съм признателен ако ги сподели тук.
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

От: Къде изправят крива задна ос?

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
    Някъде, някога съм срещал тема за изправяне на крива задна ос / кфх700, леко бие от едната страна/. И не мога сега да я намеря, помня, че е било в завод в Стара Загора, ама нещо не я откривам.

Ако някой има контакти, или знае друго място където изправят и балансират, ще съм признателен ако ги сподели тук.
    Самото изправяне, лесно, а колко след това смяташ, че ще държи?!!
    Eвгени Филчев
    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Въпроса е принципен и е важен опита който ще се придобие. Дали ще кара или няма да кара, не мога да знам и да гадая, но пък с удоволствие ще опитам. Ако Вие сте пробвали и сте останали разочарован от резултата, може и да не пробвам, а иначе защо ли не? И за ам-ама са ми казвали да не експерементирам с окачване и шарнири най-вече, но сложих автомобилни със стругован канал за зегерка и се оказа, че изкарват поне два пъти повече от оригиналните. Така, че всичко е относително и най-вече зависи от качестовото на работа

И пак да попитам, има ли някой контакти или линк, или телефон?

Коментар

Номера с шарнирите и аз го направих, но при оста е друго. Всъщност пробвай, ще ти трябва тръбоогъвка, оксижен(за нагряване) и чук! Нагряваш, огъваш по мако и удряш с чука мястото на сгъвката, за да се наместят моликулите на метала(тава е важно) . Накрая нагряваш цялата ос на 240 градуса, за около полвин час и си готов!
        Последно редактирано от kocha; 20-06-10, 09:19.
        Eвгени Филчев

Коментар

Това със нагряването не съм много сигурен,че ще стане,даже според мен ще се наруши структурата на метала и аз лично не бих пробвал.Както се е огънала на студено така и трябва да се изправи(за алуминия не важи това)Качваш на струг замерваш колко и къде бие и после натискаш на преса и така няколко пъти.

Коментар

Хах Момчета, май не сме се разбрали. Аз не искам да си играя с чука и пресата в гаража. Искам на заводски машини да се изправи оста и да се балансира. Чел съм, че някъде го правели, но не помня къде. Примерно в Завода за кардани могат да я балансират, но самото изправяне е също прецизна и отговорна работа, а не млатене с чука и гледане на око. Кормилен прът, няма проблеми на преса, ама ос ...

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
              Хах Момчета, май не сме се разбрали. Аз не искам да си играя с чука и пресата в гаража. Искам на заводски машини да се изправи оста и да се балансира. Чел съм, че някъде го правели, но не помня къде. Примерно в Завода за кардани могат да я балансират, но самото изправяне е също прецизна и отговорна работа, а не млатене с чука и гледане на око. Кормилен прът, няма проблеми на преса, ама ос ...
              Така като гледам, си решил да направиш ремонт по-скъп от нова ос !?
              Eвгени Филчев

Коментар

Ще се повторя, но всичко е относително. Винаги има отговорен оператор, ползващ машините в извънработно време за да докара допълнителен лев в джоба. И общо взето е така навсякъде.

Коментар

Изправял съм преди време ос на ремарке в машиностроителен завод (за стругове - вече не работи). Хваща се оста между центри, с контактен часовник (избяга ми точното му име) се мери къде бие и се натиска на кривото място. Самото натискане представлява свободна перпендикулярно на оста шейна с 2 неподвижни опорни точки от едната страна и 1 подвижна (с хидравлика) точка от другата страна в средата. Мисля, че рабрахте какво представлява машината, но не мога да ти кажа как се казва и къде можеш да намериш такава.
                  Баланс не ти е необходим. Колко ти е фи-то и каквио са ти толкова оборотите, че мислиш, че чак баланс ще ти е нужен. 1 бучка кал по джантата ще ти даде 100 пъти по-голям дизбаланс от какъвто и да има по оста.

Коментар

Във Враца правиха стругове - ако работи още...

Коментар

Във Перник, има едно момче ги изправя, нито ги грее нито ниЩо.
                      Има валцова машина.

Коментар

Преди 5-6 месца изправяха оста на един приятел в завода за които говори колегата Веселин Монков,в началото беше идеална,но днес карах зад него и се е върнала на старото положение.
                        Seat Alhambra TDI
                        Kawasaki KVF650
                        Honda CRF250X
                        Suzuki Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X