Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ CDI Reinmech Motortek MT175

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ CDI Reinmech Motortek MT175

Колеги, моля помогнете ! Изгоря ми CDI немога да намеря такова. Пробвах с няколко китаиски но не се получава. Предварително ви благодаря.
    Прикачени файлове

До: Помощ CDI Reinmech Motortek MT175

Първоначално публикуван от akacia66 Преглед на мнение
    Колеги, моля помогнете ! Изгоря ми CDI немога да намеря такова. Пробвах с няколко китаиски но не се получава. Предварително ви благодаря.

Първо няма дае лошо да кажеш точно за какво АТВ ти трябва. При продавача на атв-то няма ли?

Коментар

ATV е Reinmech Motortek MT175 , внесено е от Германия и за жалост няма по магазините нищо за него . Днес ми казаха да пробвам CDI от Honda - утре ще изпроввам и този вариант , и ако не стане ще порачвам ново - 143 eur.
      Прикачени файлове

Коментар

Колега според мен ще стане от китайските . Общо взето те са с еднакво разположение на кабелите . Аз съм разглобявал няколко (имах проблем на друго място) учудих се , че въпреки механияната ми намеса те работеха и след това. Направени са ементарно. Провери си кабелите към CDI -то. Ако всичко е наред смени CDI -то и бобината едновременно с китайска за същото. Импеданса на бобината се съгласува с кондензатора в CDI . Схемата на CDI е тази:
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнение
          Колега според мен ще стане от китайските . Общо взето те са с еднакво разположение на кабелите . Аз съм разглобявал няколко (имах проблем на друго място) учудих се , че въпреки механияната ми намеса те работеха и след това. Направени са ементарно. Провери си кабелите към CDI -то. Ако всичко е наред смени CDI -то и бобината едновременно с китайска за същото. Импеданса на бобината се съгласува с кондензатора в CDI . Схемата на CDI е тази:
          Благодаря ти. Пробвах- Беше се прекъснал плюсовия кабел на акомулатора-изгоря статора на динамото,CDI и релето за зареждане.Смених статора, сложих ново реле и CDI-китайско, което на външен вид е същото, но е за 200-250 куб. ,но не сработи.Поставих от Хонда CDI AF 35-10. Снощи го запалих и работи за сега добре. Днес ако всичко е наред довечера ще публикувам схемата.
          Прикачени файлове

Коментар

мисля тук да си задам и аз въпросчето към вас, по компетентните и разбиращи от тия машини., та проблема е учевидно и в моето ЦДИ., елементарно обяснено... като го чукна с някое ключе, отверка... пали, върви си без проблем... и в един момент гаснее изведнъж,.,, може 1 седмица да върви без проблем... и после да изгасне на средата на гората.., след това пак почукване по корпуса.. и тръгва .. презапоих кабелите които излизат от платката му... ама пак така..мн тъпо..

другия проблем е че не ми зарежда акомулатора.., от какво може да е .,

благодаря предварително..

атв-то е китайско Jianshe Mountain Lion400 ATV

ето и сервизната книга.., ако може някой да ми помогне ще съм мн мн благодарен
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от Vlady_Rumenov; 28-04-10, 10:13.
            лошите неща .. ме правят по добър човек...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlady_Rumenov Преглед на мнение
              мисля тук да си задам и аз въпросчето към вас, по компетентните и разбиращи от тия машини., та проблема е учевидно и в моето ЦДИ., елементарно обяснено... като го чукна с някое ключе, отверка... пали, върви си без проблем... и в един момент гаснее изведнъж,.,, може 1 седмица да върви без проблем... и после да изгасне на средата на гората.., след това пак почукване по корпуса.. и тръгва .. презапоих кабелите които излизат от платката му... ама пак така..мн тъпо..

На мен не ми зареждаше акомулатора , защото "клеймите" бяха разхлабени . Пробвай да не е от това .
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

някаде по форума четах подобен проблем с паленето и гасненето, зареди си акумулатора но преди това си оправи динамото което ти произвежда тока , не може да караш на батерия само , възможно за да не ти зарежда да е релето което ти следи волтажа( провери го )
                Я иди на електричар по добре

Коментар

Първоначално публикуван от Vlady_Rumenov Преглед на мнение

колега и при мен проблемат веше същият - смених динамор реле за зареждане и CDI !! Сега е супер !

Коментар

презапоих кабелите които излизат от платката му...

Това са две различни неща . Презапояването го направи по цялата платка и си провери кермовката на кабелите в буксите . Колкото до зареждането на акумулатора има две възможности. 1)проверка динамо-на омметър < 10 ома спрямо маса на двете жици излизащи от динамото .2) смяна на реле регулатор .

Коментар

Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнение
                      презапоих кабелите които излизат от платката му...

Това са две различни неща . Презапояването го направи по цялата платка и си провери кермовката на кабелите в буксите . Колкото до зареждането на акумулатора има две възможности. 1)проверка динамо-на омметър < 10 ома спрямо маса на двете жици излизащи от динамото .2) смяна на реле регулатор .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X