Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ренегад 800 2007г. - прекъсва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ренегад 800 2007г. - прекъсва

Вчера по време на разходката високо в планината(около 1100-1200м. и минус 2-3 градуса) ренегада започна да губи мощност и да прекъсва при рязко подаване на газта. Със спиране за секунди всичко ставаше ок и после отново. Като слязохме по-ниско преоблема изчезна. Това не мисля, че е нормално. Моля споделете ако някой е имал подобен проблем.
    Опит е името, с което много хора наричат грешките си.

До: Ренегад 800 2007г. - прекъсва

Проблема е от разредения въздух,има го и при дизеловите турбинни мотори,но на по-голяма надморска височина.Виц си въздушния филтър.

Коментар

Първоначално публикуван от rado69 Преглед на мнение
      Вчера по време на разходката високо в планината(около 1100-1200м. и минус 2-3 градуса) ренегада започна да губи мощност и да прекъсва при рязко подаване на газта. Със спиране за секунди всичко ставаше ок и после отново. Като слязохме по-ниско преоблема изчезна. Това не мисля, че е нормално. Моля споделете ако някой е имал подобен проблем.
      Възможните варианти са няколко, които са ми се случвали и на мен...
      Първо замръзва жилото на газта и пружинката на палеца...сложи им някакво масълце и няма проблем !
      Второто, което е възможно е да не работи автоматичното регулиране за надморска височина, при Зундерт ще ти го закачат на компютъра и ще ти кажат.
      Други причини няма...поне при мен бяха такива...

Коментар

ние не сме на високо надморска височина 600/700м - но се случваше често и при мен този проблем, особенно лятото:

- проблема се реши с поставяне на нов въздушен филтър и предпазен чорап /без чорап, филтъра ми става на г.. за отрицателно време/
        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Благодаря за бързите отговори но моге би забравих да кажа, че това е първо каране след сервизиране и смяна на всички масла, филтри и чек в сервиза на Зундерт. Ще го закарам отново за да го прегледат.

Коментар

все пак си погледни въздушният филтър, работа за пет минути е, а ще видиш в какво състояние е. А и за едно каране доста боклуци могат да го задръстят
            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
              все пак си погледни въздушният филтър, работа за пет минути е, а ще видиш в какво състояние е. А и за едно каране доста боклуци могат да го задръстят
              Ако има проблем с въздушният филтър то той ще бъде непрекъснато, а не от време на време..... Христов е прав......
              0887 246718

Коментар

Днес смазах пружинката и малко масло в жилото на газта.
                А въздушния филтър мисля че е ОК.
                Дано сега няма проблеми.
                Прикачени файлове

Коментар

Има и друг варянт! Ако е бил влажен въздуха и при минусови температури се набива скреж по филтъра, които "задушава" двигателя Можеби за това като сте се спуснали на по-ниско се е оправил.

Коментар

Дано да съм решил проблема вече като вчера профилактирахме и стъпковото моторче за празния ход и почистване на ред датчици от Зундерт.
                    Като го пробвам ще дам инфо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X