Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странен проблем при Раптор 660

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странен проблем при Раптор 660

Здравейте колеги,моля за малко помощ.Имам Раптор 660 ,2004г. и един ден просто спря да пали,акумолатора беше изцеден,но при подаване на ток също не запали.След на щателна проверка на абсолютно всичко(мисля) установихме,че всичко работи+бобината-казвам го защото не хвърля искра на свеща остана ми само да проверя дали е изрядно и читаво електоронното запалване което стои зад акумолатора(с трите букси)ТА ТОВА НЕЗНАМ КАК ДА СТОРЯ ЕЛКТРОННОТО ДА ПРОВЕРЯ и сега мотора ми стои в (раковото) отделение на сервиза.
    За всяка идея благодаря предварително,Поздрави.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

До: странен проблем при Раптор 660

Здрасти колега. Значи мери дали идва ток до него. Ако идва и всичко е точно значи е от него. То ако не работи, няма ток нататък по веригата(бобината, свеща). Ако можеж да намериш друго за проба, сложи го и ако дава искра значи е от него.
    '05 Suzuki RM 250

Коментар

Първоначално публикуван от naughty_boy Преглед на мнение
      Здрасти колега. Значи мери дали идва ток до него. Ако идва и всичко е точно значи е от него. То ако не работи, няма ток нататък по веригата(бобината, свеща). Ако можеж да намериш друго за проба, сложи го и ако дава искра значи е от него.
      до него идва ток и до бобината също,като дам на контакт и на run уреда измерва 120волта в обината
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

колега, има (малък) шанс и акумулатора да си е отишъл и да трябва да се смени. а може и някъде по кабелите, особено по минуса, да ти се губи ток. но, ако ти е желиран акумулатора, не би трябвало да имаш такъв проблем. виж свещ и бобина. ще питам един приятел, който имаше Раптор 660 и сигурно ще знае повече и пак ще ти пиша. друго не се сещам

Коментар

Първоначално публикуван от Atanas Atanasov Преглед на мнение
          колега, има (малък) шанс и акумулатора да си е отишъл и да трябва да се смени. а може и някъде по кабелите, особено по минуса, да ти се губи ток. но, ако ти е желиран акумулатора, не би трябвало да имаш такъв проблем. виж свещ и бобина. ще питам един приятел, който имаше Раптор 660 и сигурно ще знае повече и пак ще ти пиша. друго не се сещам
          Ако пък този нищожен процент който е възможен акомулатора да не става по-добре прехвърли ток с едни щипки от друг акумултор , за да си сигурен , че не/е е от него .
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

смени и свеща за проба
            vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
            Suzuki GSR600 98 hp
            Nissan Pathfinder 174 hp
            0878222 три 3 шест

Коментар

Първоначално публикуван от moni 82 Преглед на мнение
              Здравейте колеги,моля за малко помощ.Имам Раптор 660 ,2004г. и един ден просто спря да пали,акумолатора беше изцеден,но при подаване на ток също не запали.След на щателна проверка на абсолютно всичко(мисля) установихме,че всичко работи+бобината-казвам го защото не хвърля искра на свеща остана ми само да проверя дали е изрядно и читаво електоронното запалване което стои зад акумолатора(с трите букси)ТА ТОВА НЕЗНАМ КАК ДА СТОРЯ ЕЛКТРОННОТО ДА ПРОВЕРЯ и сега мотора ми стои в (раковото) отделение на сервиза.
              За всяка идея благодаря предварително,Поздрави.
              имах такъв проблем с кавазакито и накрая се оказа че един кабел е бил заголен и дава на късо и нямах искра но ми отне доста главоболие.
              Относно твоя проблем казваш че няма искра а пък бобината е здрава,има много неща които могат да влияят за искра има една джажа не знам как точно се казва но тя служи да гаси мотора ако се е преобърнал и ако се е прецакала значи нямаш искра.
              може и електронното както каза колегата по горе там можеш да разбереш само с друго работещо,една идея ще ти дам как може да се провери :една 12 волтова лампа я закачи между масата и кабела който идва от електр.към бобината и като завартиш би трябвало тя да пресветва когато подава импулс към бобината ако не светва пробвай масата на лампата да я закачиш към + и пак да завартиш на стартер ,това със смяната на + и маса е защото не знам на раптора какъв импулс се подава на бобината дали спрямо маса или +
              и нещо друго ,не разбрах дали всичко работи като дадеш контакт + стартера
              дано да сам ти помогнал с моя роман
              Човек колкото и добре да живеее накрая се жени

Коментар

Първоначално публикуван от Atanas Atanasov Преглед на мнение
                Здравей,проблема който имам скапа новя гелов акумолатор,така мисля при замерване показва12.96волта но при даване на късо с кабелче няма искра,а цялата инсталация е проверена буксите са почистени и напръскани с контактен спрей,при подаване на ток върти няма искра (свеща здрава,стартер здрав)
                Жалко ,че в града няма друг 660 раптор а това е единствения начин да проверя електронно.Благодаря на всички за написаното Поздрави.
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от moni 82 Преглед на мнение
                  Жалко ,че в града няма друг 660 раптор а това е единствения начин да проверя електронно.Благодаря на всички за написаното Поздрави.

Не съм сигурен 100% но мисля , че запалването ти трябва да е идентично с това на Тенере 660. А тенерета има под път и над път. Търси такова сравнявай и ако е същото /Nippon Denso мисля/ закачай и ще се чуе. Другия начин да издириш такова електвонно е по парт номера на Ямаха. Тази разумна фирма дава еднакъв парт номер за идентични части от различни модели возила.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

запалването на раптора няма нищо общо с това на тенерето /XTZ660 мисля че има предвид Жоро/ и освен това на самият раптор се слагат 3 вида електроники който най лесно може да се различат по броя жици които влизат в най лявата букса/ляво когато си седнал върху мотора/ ,а иминенно 1 , 2 и 3 на брой ако сложиш на твоя електроника с различен брой жици просто няма да запали
                    Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
                      запалването на раптора няма нищо общо с това на тенерето /XTZ660 мисля че има предвид Жоро/ и освен това на самият раптор се слагат 3 вида електроники който най лесно може да се различат по броя жици които влизат в най лявата букса/ляво когато си седнал върху мотора/ ,а иминенно 1 , 2 и 3 на брой ако сложиш на твоя електроника с различен брой жици просто няма да запали
                      Прав си зная макар и двигателя да е същия
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X