Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изработка на кормилни щанги.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изработка на кормилни щанги.

Обещах да споделя опита си при решаване на проблема с разбитите накрайници на кормилните щанги.
    В моя случай (Bombardier DS650) цената на един накрайник е 98 лв!

Направих изцяло нови хром-никелови щанги с шарнирни накрайници -унибали .
    За две кормилни щанги,4 накрайника(унибали),болтове и шайби похарчих 150 лв.

При избора на унибали определящи са :
    -товароносимоспособноста (KN).
    -ъгъл на наклона.

За да се осигури работа при максимален ъгъл на наклона направих и конусни шайби.
    Старите накрайници също са метал-метал:

Новият накрайник:

Стара и нова щанга:
    Последно редактирано от Красимир Найденов; 26-06-09, 21:24.
    0+,Bombardier DS650,Discovery II.

До: Изработка на кормилни щанги.

Унибалите от къде ги взе?
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Пратиха ми ги с куриер -фирмата е в София.
      Имат в наличност с нормална и лява резба 29 лв за брой (М12).
      Имам оферти и от други фирми ,но всичко е на служебната ми поща.Ще ти пиша на ЛС в понеделник.
      Спомням си че същият размер на SKF струваше над 100 лв при срок на доставка 1 седмица!

Направи ми впечетление че някои търговци не поддържат в наличност лява резба и цената за ляв унибал е по-висока!
      Не зная колко ще изкарам с тези . Голямото предимство при използването на унибал накрайник е че колкото и да разбит практически не може "да се извади".

Последният път когато щях да карам реших да проверя луфтовете. Дръпнах накрайника с ръка и той излезе!!!!
      Последно редактирано от Красимир Найденов; 27-06-09, 07:19.

Коментар

Всичкото е много добре замослено и реализирано но не те ли претеснява че не е прахозащитено и ще се износят много бързо

евала за идеята
        Човек колкото и добре да живеее накрая се жени

Коментар

Не ме притеснява.В моя случай половината от удоволствието е да си поддържам машината!
          Ето и една снимка след монтаж.

На колегата koko11-имат гресьорки!
          Последно редактирано от Красимир Найденов; 29-06-09, 15:39.

Коментар

Карам на джип унибали от година и повече никакъв проблем с износването.Не виждам на тия да има гресьорка но ако се смазват редовно греста гони мръсотията.

Коментар

Последни снимки след монтажа:

Коментар

Краси супер е станало! Сигурен съм, че ще издържат доста дълго в твоите ръце. Като дойде време за смяна на моите и аз ще се насоча към този вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от keeway Преглед на мнение
                  Пратиха ми ги с куриер -фирмата е в София.
                  Имат в наличност с нормална и лява резба 29 лв за брой (М12).
                  Имам оферти и от други фирми ,но всичко е на служебната ми поща.Ще ти пиша на ЛС в понеделник.
                  Спомням си че същият размер на SKF струваше над 100 лв при срок на доставка 1 седмица!

..................

Имам интерес към унибалите,ще може ли повече информация!
                  Eвгени Филчев
                  Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Използвам темата за да споделя неприятен ефект с който трябва да се съобразяваме!

Последният weekend почивахме (с atv-та) в Троян.
                    Карахме 2 дни без да ги мием по обясними причини.
                    На вторият ден управлението стана тежко тъй като накрайниците се спекоха от мръсотията .

Препоръчвам на всички които планират по-дълги преходи да носят със себе си WD 40 или друг спрей за почистване/смазване в полеви условия!

Коментар

Помисли за друг вид унибал, наскоро гледах подобни самоче защитени със семеринги в двата края на болта, пак бяха със подобен конус за за по голям градус на болта. Едиственния проблен е че не се знае доколко са читави със якоста и циментацията.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                        .... пак бяха със подобен конус за за по голям градус на болта...
                        Конусите ги правих аз (хром-никелови са) за да използвам максимален ъгъл на подвижност.
                        Със сигурност има по-добри решения.
                        Продължавам да смятам че унибала е добро решение както и класическият накрайник-просто имат различни предимства и недостатъци , а тук е мястото да ги коментираме и всеки да избере за себе си най-подходящото решение!
                        За мен да си поддържам и поправям мотора е удоволствие сравнимо с карането!
                        Последно редактирано от Красимир Найденов; 03-09-09, 19:44.

Коментар

Ха, Аз съм за унибалите. Просто вчера ако беше дошъл при мене и да видиш класическите как лопаха камо ли техните по големи събратя шарнирите по 3-4мм. луфтове готови пред разпад а бяха само на три месеца.

Коментар

При мен беше същото !
                            За луфт не мога да говоря-работеха в рещим "въздушно окачване".
                            Като ги демонтирах болта излизаше от леглото под въздействие само на собствната си тежест!
                            Още ги пазя и показвам .

PS.Все още няма луфтове в унибалите -да видим колко ще изкарат!
                            Последно редактирано от Красимир Найденов; 03-09-09, 20:07.

Коментар

Последните 6 месеца съм на тези:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ASR-P...Q5fAccessories

И не само изглеждат здрави, в смисъл няма късане, няма огъване-тествал съм ги!
                              Проблема им е калта, съответно следва разхлопване, пък мойте на 5 месец, направо си дрънчаха! Ако се вгледате, ще видите за какъв луфт става въпрос!

Та си поръчах нови, но този път ги монтирах с протектор-Среден пръст от гумена ръкавица, пълен с водоустойчива грес!

След това го сасуках душманската, първо с ластик, после с опашки!
                              Като се замисля надали някой може да го изпълни по-грозно, ама късно се усетих!

Ако ме изкарат още 2-3 месеца без да се разхлопат, ще я пишем успешна работа!!!
                              Eвгени Филчев
                              Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X