Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прегряване ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прегряване ???

Здравейте

Напоследък като напъна машината (Can-am Outlander 800 MAX), и не след дълго светва лампа за проверка на двигателя и изписва на таблото - HI TEMP. 2 -3 минути почивка и всичко засега е наред.

Огледах радиатора и забелязах, че част от ламелите са намачкани. Може ли това да е причината за прегряване ?

Ето малко снимки на радиатора:

До: Прегряване ???

Може! Изправи ги, после пароструйка и покарай. После кажи как е.
    Последно редактирано от cveti; 01-07-09, 15:44. Причина: няма нужда от цитат

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Може! Изправи ги, после пароструйка и покарай. После кажи как е.
      Свърши това къде ти казва колегата, ако пък грее след това ще се търси другаде причината. Перката включва ли ти? Некой клон да не е отнесъл некой кабел.Защото не ти са смачкани чак толкова ламелите.
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep
        Свърши това къде ти казва колегата, ако пък грее след това ще се търси другаде причината. Перката включва ли ти? Некой клон да не е отнесъл некой кабел.
        Включва перката не е проблем. Преди малко му пуснах пароструката само че от задната страна, от към перката - бая кал падна, може и това да е било. Иначе ок ... ще си поиграя да ги изправя. (това с обикновенна отверка ли се прави ?)

Коментар

Аз съм сигорен ,че е от калта....покарай пък то ще си покаже!

Коментар

И внимавай с пароструйка..... Така са ми "измили" веднъж радиатора, че цяла неделя си играх да си изправям ламилите.......
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от kmeta Преглед на мнение
              Включва перката не е проблем. Преди малко му пуснах пароструйката само че от задната страна, от към перката - бая кал падна, може и това да е било. Иначе ок ... ще си поиграя да ги изправя. (това с обикновена отверка ли се прави ?)
              С отверка може, ама внимавай да не го надупчиш...
              Щом е имало много кал в питата, сигурно е било от нея. Не е толкова зле смачкан, че да не може да се охлажда.
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

100% е калта която си отстранил аз с оутландер 800 макс хт С ВЕРИГИ (тракове) съм качвал от мотен до черни връх (хижичката) на 4х4 на пълна гас в дълбок сняг и няма проблеми а предполагам че усилието на машината е било на ниво относно радиатораи миенето му разкисни калта хубаво преди да я измиеш а не директно с пароструиката защото радиатора ти се мачка аз като го мия (атв-то) първо намокрям радиатора (с течаща вода-много слабо налягане) после измивам цялото атв и накрая отново като го облея с слаба струика и калта пада сама без усилие и щети по радиатора пиши какво е станало и как е сега след измиването му

Коментар

Първоначално публикуван от petyr`ivanov`atv`maniq Преглед на мнение
                  100% е калта която си отстранил аз с оутландер 800 макс хт С ВЕРИГИ (тракове) съм качвал от мотен до черни връх (хижичката) на 4х4 на пълна гас в дълбок сняг и няма проблеми а предполагам че усилието на машината е било на ниво относно радиатораи миенето му разкисни калта хубаво преди да я измиеш а не директно с пароструиката защото радиатора ти се мачка аз като го мия (атв-то) първо намокрям радиатора (с течаща вода-много слабо налягане) после измивам цялото атв и накрая отново като го облея с слаба струика и калта пада сама без усилие и щети по радиатора пиши какво е станало и как е сега след измиването му

Бах мамата му бах....... Толкова много букъф, и нито един запитай, точица, и прочии орфографий......
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Бах мамата му бах....... Толкова много букъф, и нито един запитай, точица, и прочии орфографий......
                    Злия, това е новият, български език!
                    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                      Злия, това е новият, български език!
                      Не ми таковай никнейма той си е достатъчно такован

Коментар

Първоначално публикуван от petyr`ivanov`atv`maniq Преглед на мнение

Ясно ми е това, на мене започна да ми прави номера след Challenge cup-а в Троян. Тогава беше яко запушен целия радиатор, но аз го миех само отпреде. Ще ви кажа след това за какво става въпрос. Няма да е толкова лесно, защото той и сега си загряваше след яко юркане поне 30 -40 мин, както и днес след 4 - 5 км теглене на едно друга АТВ през най-шибаните храсти който имаше, че и наклон със сухи съчки в борова гора, мамата си ....

По едно време даже изпуши вариатора и викам, край тука си останах, ама го изчаках да изстине и после продължихме.

Коментар

Първоначално публикуван от kmeta Преглед на мнение
                          Включва перката не е проблем. Преди малко му пуснах пароструката само че от задната страна, от към перката - бая кал падна, може и това да е било. Иначе ок ... ще си поиграя да ги изправя. (това с обикновенна отверка ли се прави ?)
                          Най-добре става като свалиш радиатора и вземеш един луфтомер, подбираш точна на дебелина пластина да не е много дебела да влиза, но и да не е тънка да се гъне, може да ти се наложи да пилнеш пластината малко на шмиргела /но пък после ще имаш специализиран инструмент/
                          за точна ширина после слагаш радиатора на коленете си и почваш шев - бод зад игла чудесна тренировка за нервите успех
                          Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

спам:
                            не мисля че съм на изпит по български език и смятам че е достатъчно това че се пише на бг във форумите а и пиша в офф-роуд форум а не в форум български език ...

Коментар

Кмете незнам дали това ще ти помогне но при нас в Пловдив имахме проблеми с един чисто нов Аутлендер 800 който грееше. В последствие се оказа фабричен дефект. Имали една серия Аутлендери който са с този дефект. Рекламирахме го в Щатите защото беше купен от там и те си поеха гаранцията.
                              Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
                              Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X