Обява

Свий
Няма добавени обяви.

двигател на кфх 700 счупен

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• двигател на кфх 700 счупен

здравейте приятели, лоша работа в разгара на сезона, онзи ден докато се пребирахме от мотокроса в Елена и ми притрака двигателя както си карах, чува се някаде при задния цилиндър и сега съм много болен ,днес ще го смъкваме и ще го разглобяваме и се надявам да не е много голяма щетата, вероятно ще ми трябват и вашите съвети така че моля ви за помощ. Ще пусна снимки при разглобяването а ако се наложи да се копуват части което е най-вероятно ще съм ви благодарен ако помогнете

приятно и безаварийно каране от мен
    Човек колкото и добре да живеее накрая се жени

До: двигател на кфх 700 счупен

установи се проблема и причината, каран е почти без масло и резултата саборени биелни лагери но само на едната биела
    интересното е че мотора не пуши а е изгорил почти 1.5 л масло за около 150км ,незнам дали гумичките на клапаните са за смяна или нещо друго,сигментите като ги вкарам в цилиндъра не затварят плътно а има около 0.8мм снимки днес не направих,защото си забравих фотото но ще пусна тези дни а и стигнахме до свалянето на маховика и до там ще ми трябва скоба за вадене,която ще имам тези дни,
    ще трябва за сега два комплекта биелни лагери които незнам от каде да си купя а може и още нещо ако ми препоръчате

Коментар

Биелни лагери можеш да си поръчаш от тук .
      Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
      Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Ето и малко снимки как езглежда разглобен двигателя за някой не е нещо ново ,незнам колко ясно се вижда разстояноето на сигмента но както писах по горе то е не повече от 0.8 мм,и ме интересува ще ги бъде ли или да ги сменям
        на една от снимките на разпределителния вал се вижда малък чоп на една от гърбиците и тя е свързана с центробежни ексцентрици на зъбното колело и така като го гледахме стигнахме до извода че при палене чопа се подава и натиска леко испускателните клапани и играе роля на декомпресиор а при запалване ексцентриците го прибират и клапаните се затварят до край,но може и да греша ,как да е това не ми е проблема
        моля ако някой може да ме посаветва нещо да казва
        Прикачени файлове

Коментар

Какво става бе, никой ли не е виждал разглобен двигател , дайте малко съвети тези сегменти ще ги бива ли или не клапаните да ги напасвам ли или само гумички да сменя абе ако имате съвети дайте ги,намерил съм нов коляновия вал с лагерите и тези дни ще зглобяваме

Коментар

Сегментите са за смяна определено,клапаните не разбирам какво те смущават.Маслото най-вероятно е изтекло от някъде,ако си сигурен,че преди тези 150км. е било колкото трябва!
            Eвгени Филчев
            Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от kritars Преглед на мнение
              Какво става бе, никой ли не е виждал разглобен двигател , дайте малко съвети тези сегменти ще ги бива ли или не клапаните да ги напасвам ли или само гумички да сменя абе ако имате съвети дайте ги,намерил съм нов коляновия вал с лагерите и тези дни ще зглобяваме

Пич как да те посъветваме по бегли снимки мислиш ли че е сериозно да се направи това, не се сещам как на око, дори по снимка може да се прецени хлабина или износване
              мисля че беше питал веднъж за износване на вариятор тогава те посъветвах да си намериш ремонтен каталог/service manual/ и да го прочетеш внимателно там са описани подробно всички сервизни лимите и допустими граници на износване, също така е описан начина на разглобяване и сглобяване на двигателя стойности и ред на затягане на болтовете и гайките и куп други полезни неща има и вариянт да се обърнеш към квалифициран механик ако ти се вижда прекалено сложно и прецениш че не можеш да се справиш, защото може и да ти излезе двоен ремонта в един момент но не ти го пожелавам.
              Поздрави и Успех.
              ако нямаш каталог пиши на лично ще ти пусна линк
              Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
                Пич как да те посъветваме по бегли снимки мислиш ли че е сериозно да се направи това, не се сещам как на око, дори по снимка може да се прецени хлабина или износване
                мисля че беше питал веднъж за износване на вариятор тогава те посъветвах да си намериш ремонтен каталог/service manual/ и да го прочетеш внимателно там са описани подробно всички сервизни лимите и допустими граници на износване, също така е описан начина на разглобяване и сглобяване на двигателя стойности и ред на затягане на болтовете и гайките и куп други полезни неща има и вариянт да се обърнеш към квалифициран механик ако ти се вижда прекалено сложно и прецениш че не можеш да се справиш, защото може и да ти излезе двоен ремонта в един момент но не ти го пожелавам.
                Поздрави и Успех.
                ако нямаш каталог пиши на лично ще ти пусна линк
                скоро си изтеглих менуала за кфх 700 който е около 550 страници и от него се ръководя за разглобяване и зглобяването , там наистина е описано всичко подробно и със всички размери ,хлабини и т.н.
                а за маслото не е текъл двигателя от никаде ,явно го е изгорило но както писах не съм забелязал да пуши,така че мисля да сменя и гумичките на клап. и дано да се оправи ,
                разбира се главния майстор се занимава с ремонт на двигатели, така че разчитам на него да го събереме

Коментар

благодаря на всички за отзивчивата помощ преи ремонта,вчера го сглобихме и запали от раз .двигателя работи перфектно ,нали смених бутала сигменти , гумички и т.н. както ме посаветвахте всички сега остава да го разработя малко и пак в гората,оказа се в същност че разглобяването и сглобяването не е чак толкова трудно стига да се ръководиш от някъде,те хората сяа си направили белези на всяко нещо
                  така че ако някой ако му се наложи да влиза в приключение като моето мога да споделя някой неща
                  карайте безаварийно и късмет на всички

към модератоеите:може да я заключите или направо да я изтрийте тази тема

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X