Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздрънкано окачване на Раптор 660 2003

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Раздрънкано окачване на Раптор 660 2003

Здрасти, от скоро го имам раптора и окачването определено е разбито. Четох насам натам и разбрах че за задницата трябва да сваля оста и да тръгна с лагерите да търся същите. Но за предницата нямам идея кое е разбиито и какво трябва да сменям! Ще съм благодарен ако кажете кое и как да проверя дали е разбито. Мерси

До: Раздрънкано окачване на Раптор 660 2003

Първоначално публикуван от mozak Преглед на мнение
    Здрасти, от скоро го имам раптора и окачването определено е разбито. Четох насам натам и разбрах че за задницата трябва да сваля оста и да тръгна с лагерите да търся същите. Но за предницата нямам идея кое е разбиито и какво трябва да сменям! Ще съм благодарен ако кажете кое и как да проверя дали е разбито. Мерси
    При предницата нещата са повечко: Лагери и семеринги на главините,фтулки на амортесьорите,фтулки на А-рамената,горни и долни шарнири,кормилни накраиници.

ПП> Отзад също може да ти е разбито(там където плаващото рамо се свързва с рамата(оста).Доколкото знам там при рапторите са 1 камара лагери ...
    [img]http://195.149.248.189:8080/2009-11-24/78f2b94cbbd899406e619596dcb7df1f[/img]

Коментар

Колега тук някъде имаше мануал за раптора.Намираш си страницата със задната ос намираш партидния номер на дадения лагер и си готов

Коментар

С задата ос ще се оправя, имам го мануала, разбито е само отзад при оста.

Но предницата не ми е много ясна. Забелязах че луфта е при горния шарнир (май на това му виката А-рамо) там дето се свърза при рамата, не знам фтулка ли е кво е.

ПС: Какво е семеринг?

Коментар

хващаш хубаво и клатиш, като локализираш местата с луфт, правиш по една снимка, качваш снимки и получаваш отговор

Коментар

Значи ето ти една снимка на предницата на раптор.....в дясно са втулките а в ляво са ти шарнирите....
            Прикачени файлове

Коментар

там при амортесьора също са втулки

Коментар

До сега си играх да разбера каде са точно проблемите. Открих луфт само при тези втулки, горе на шарнира и долу на амонтисьора

Сега да попитам тези втулки има ли ги по магазините? Или трябва на стругар да се носят?

Коментар

Те са от много специфична пласмаса....можеш да си ги поръчаш но и да ти ги направят....аз на моето работно атв ми ги направиха от полиамид ф30 на стругар...излезнаха ми 25лв.Но понеже трябваше да ги набивам си поръчах и комплект втулки с оси оригинални на цената от 800лв.....сега съм още със тези направените ,а оригиналните са в една торба и не съм ги разопаковал.

Коментар

Супер, ще видя ако мога да поръчам от някаде ако не стругар.
                    Мерси за помоща

ето пак снимката ако горната не се вижда
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
                      Те са от много специфична пласмаса....можеш да си ги поръчаш но и да ти ги направят....аз на моето работно атв ми ги направиха от полиамид ф30 на стругар...излезнаха ми 25лв.Но понеже трябваше да ги набивам си поръчах и комплект втулки с оси оригинални на цената от 800лв.....сега съм още със тези направените ,а оригиналните са в една торба и не съм ги разопаковал.
                      На теб каде ти ги направиха, и тоя Полиамид каде да го търся??

Коментар

Ами в един завод приятел на баща ми взе мерките от старите и направи тези....полиамида(викат му и тефлон)трябва да го има в железарийте.

Коментар

Смених всичките втулки от пред и сега е много по добре. Сега останаха два винта който трябва да сменя (при който няма втулки) само дето не мога да намеря такива винтове :/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X