Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гърмежи в ауспуха. Защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гърмежи в ауспуха. Защо?

Здравейте,имам Фореман 450.Откакто съм го взел имам този проблем.Понякога ,не винаги при подаване на пълна газ и рязко отпускане гърми като пушка в ауспуха,по скоро по време на движение не на място.Също ми се струва че гори много но може и да е нормално все пак не е мотор.Та въпросът ми е имали някой идея защо са тези гърмежи.

До: Гърмежи в ауспуха,защо

Аз мисля че гърмежите са неизгорял бензин които минава през двигателя без да изгори аз съм с кфекс 700 и ми гърми от начало се чудех ама после не го забелязвах това не е проблем,доколкото горенето незнам аз ако си карам както триабва може и за ден да отиде резервоара

Коментар

Според мен е предварение на центровка,има ли как да се регулира.
      Човек се учи с много практика:D

Коментар

аз мисля че трябва да си поиграеш с карбуратора, според мен това гърмене се получава от обедняване на горивната смес (въздуха и бензина не са в правилно съотношение)

Коментар

Това е много късно запалване. Чак когато изпускателния клапан е отворен.

Коментар

Гърмежите в аспуха е нормално, не се притеснявай.

Коментар

Богата смес.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Един резервоар 10л.го излапва за около 70км.максимум.Момента на запалване бил фиксиран...така казаха.Чел съм ,че при преобогатена или обратното смис и в двата случая гори повече.Свеща е бяла не керемидена на цвят верно може да е бедна смес. Ще изчакам още мнения преди да човъркам тук там.За отговорите благодаря предварително.

Коментар

До: Гърмежи в ауспуха. Защо?

Преди минута развих свеща нова сменена да я видя щото одеве покарах,чисто бяла като тебешир май няма да е богата смес с този цвят.

Коментар

Първоначално публикуван от TT-Raa Преглед на мнение
                    Преди минута развих свеща нова сменена да я видя щото одеве покарах,чисто бяла като тебешир май няма да е богата смес с този цвят.
                    Вдигай иглата с две деления(сваляш зегерката надоло) и пиши к'во става!Определено става въпрос за бедна смес!
                    Eвгени Филчев
                    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от TT-Raa Преглед на мнение
                      Трябва да се съобразяваш с факта че неможеш да съдиш на по свеща когато мотора е работил на място или на смокач. Винаги свеща се гледа когато си карал и след това спираш и гасиш веднага. Тогава разиваш и преценяваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Това е много късно запалване. Чак когато изпускателния клапан е отворен.
                        Съгласен съм с мнението на Стефан.Неизгорялата смес през изпускателния клапан отива в ауспуха и тогава се подава искрата и изгаря (детонира).

Коментар

Първоначално публикуван от The Animal Преглед на мнение
                          Съгласен съм с мнението на Стефан.Неизгорялата смес през изпускателния клапан отива в ауспуха и тогава се подава искрата и изгаря (детонира).
                          При тези машини ъгълът е фиксиран.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

при мене също имаше пригърмяване в ауспуха предимно при спускане на скорост или отнемане на газта

оказа се доста елементарно,беше ми се развила леко гайката на колектора до цилиндъра и си дърпало от там въздух
                            SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Разглобих карбуратора,иглата е точно по средата там са 5 засечки зегерката е по средата две отдолу и две отгоре.Ако беше смъкната до долу да я вдигам ама тя е по средата какво да правя.А за центровката май наистина е фиксирана така ми казаха Знаещи.Въздух не виждам от къде може да смуче всичко е плътно така,че събирам да мога да карам пък вие давайте акъл.Във всичко писано до тук има логика ама кое точно е...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X