Обява

Свий
Няма добавени обяви.

саморъчно направено АТВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• саморъчно направено АТВ

Зравейте всички с бензин в кръвта.
    От извесно време ми е влязла една муха в главата и много ме тормози. Идеята ми е да си направа АТВ. Може да свучи налудничаво, но защо пък не а и не е кой знае какво. От разни сайтове си намерих чертежи за изработка на рамата. но все още нямам идея какъв двигател да сложа. Дали ще е подходящ от ИЖ Спорт? Предложете нещо и за предни спирачки. Май от мотор най ще станат. Много голям проблем са ми гумите . Тъй като идеята на това АТВ е да е що годе ниско бюджетно, нови гуми ще дойдат скъпичко. Според вас кой размер ще е най подходящ взависимост от двигатела ? Другите неща са въпрос на добър заварчик и стругар . Очаквам вашите идеи и съвети.

Ако направиш рамата като хората всичко друго е елементарно ... за да я направиш самоче трябва да я изчислиш да не стане после да се чупи на разни странни места ...
    Иначе двигател от по сериозен мотор бих препоръчал ... нещо 300+ кубика и да е японско.
    Предните както и задната спирачки най е добре като за колело ... от хидравличните ... или от някой скутер с дискови спирачки
    The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.

Коментар

ъде ги има тези чертежи за рамки на ATV-та?И аз често пъти съм се замислял по темата за направа на такова возило,но не ми достига информацията.Пък и не мога да измисля надеждно задвижване на задните колелета от двигател за мотоциклет /с верига/!

Коментар

Абе преди години се носеха едни слухове за някакъв дето си правел АТВ от Вартбург, с предно го бил направил, дали са верни не знам не съм го виждал...Иначе има оригинални руски с двигател от Иж 350 май...в Драгалевци имаше по едно време такова, ама предимно бръмчеше, дрънчеше и не вървеше, цялото ламарина, грозна работа беше.

Коментар

Да не вземеш и ти да спретнеш някое такова дрънкало-бръмчало. Май гледаш много "Discovery" . Като си чак такъв етусиаст по-добре си вземи някое помляно АТВ и го оправи.
          Ако си направиш самоделка, по-добре да му викаш "бъги" от "АТВ"
          Иначе ако го правиш с кардан, подходящ за това е от комилна уредба на ЗИЛ, IFA или нещо подобно. Мисля че имам едничко, ако все пак решиш свирни ще ти го продам за 0.01 лв
          Успех

Коментар

ей вие сте по големи ентусиасти от мен. Танк немисля да правя . Е това е то - http://www.geocities.com/homemadeatv. Не мисля че спирачки от колело ще станат, но от скутер по може, само че ниамам идея окъде мога да си взема. Отзат ще сложим от кола и си мисля дали няма да е достатъчен. Все пак няма да хода на състезания свисови скорости, а по пущинаци. Междо другото ИЖ-ето е 350 кубика и си мисля че е здраво руско говедо . Дали доставят гуви за АТВ-та, тези дето продават гуми втора употреба? Имам идея да сложа от мотокултиватор - една отпред и две отзад. Какво ще кажете? С подходящо усилване на рамата невярвам да има счупвания, ама това ще го мислим след тесването

Коментар

Защо не отидеш до китайците в бояна, преди години момчета от симеоново си купили от тях окачване, спирачки, джанти, гуми и двигател май, за цена не съм сигурен някви 1000лв подочух, но да не те подведа искаха бъги да правят. Значи намират се в китайския ресторант, като идваш от околовръсното завиваш наляво към драгалевци, отляво се намира.

Коментар

Ясно, работата дето казва Десо върви към по-леко бъги.
                Не знам, похвално е, че искаш да си направиш сам, щото сигурно е "тръпката на конструктора", но мисля че не е толкова лесно.
                А ако наистина правиш нещо, започни от японския двигател.
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

Тръпката наистина е голяма, ама ще е голяма играчка, поради което конструкора ще трябва да се въоръжи с много голямо търпение.

Коментар

напредвам

Не е за вярване, обаче напредвам. Бавно и славно. Вече е почти готова задницата. Само трябва гуми да си купя и главини да си направя. Само незнам дали ще ми издържи амортисьора. Той е от Трабант-комби. Ама това ще разбера като го подкарам. Вилката стана малко тежка, но предполагам че ИЖ-ето ще я влачи. Ще компенсираме тежината с по лека предница. По някое време ще сложа снимки. Каде мога да си намеря дискови спирачки от скутер. Някой има ли представа за цени на диска и апарата. най вече апарата. Диска в краен случай ще се направи някъкси .

Коментар

Провери тука.

На сайта http://www.diyden.net има планове за АТВ. Разисквахме го тука в "Бъгита и самоделни конструкции на колесни машини" но не можем да отворим безплатните планове които са свободни за сваляне от сайта. Предните ги сборихме. Не са много скъпи и ако можеш си ги плати. За качеството на плановете можеш да провериш в същия раздел. Постнал съм там тези за бъги и карт. Успех

Коментар

Еее, аз на тия планове одавна съм и хвърлил око, ама и аз неуспях да се преборя с разбиването на кода за отваряне на файла. Но това няма значение. Разбира се като всеки конструктор отново промених начина на изпълнение. Сега идеята ми е да си сложа 12" или 13" автогуми. Проблема ми е че стана много ниско и с гумите от мотокултиватор ще опира двигателя в земята. Така че сега ми е трудно да си намеря и избера предни главини от кола. Но не знам от каква ще е подходящо - с дискова спирачка, да е с дна носача - от долу и отгоре, и найважното да е максимално опростено и леко. Ол Жигула е такова ама руснаците не са жалили желязо и са много тежки и груби. Най-добре ще трябва да се поровя в някоя морга. Дайте някакви предложения.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав
                          Да не вземеш и ти да спретнеш някое такова дрънкало-бръмчало. Май гледаш много "Discovery" . Като си чак такъв етусиаст по-добре си вземи някое помляно АТВ и го оправи.

От къде да си намеря "помляно АТВ" Знаеш ли къде да намеря нещо такова? даже може да е в много окаяно състояние, стига да е на атрактивна цeна
                          jjmac@abv.bg
                          Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от mac

От къде да си намеря "помляно АТВ" Знаеш ли къде да намеря нещо такова? даже може да е в много окаяно състояние, стига да е на атрактивна цeна
                            jjmac@abv.bg
                            Пиши ЛС на АНТИМ и питай него. Казва се Николай той се занимава с ремонти на АТВ-та той може да те насочи по-конкретно.

Коментар

Преди демокрацията имаше едни руски списания Моделист Конструктор в тях имаше всякакви чертежи на бъгита и атв-та дори и със двигател на моторно колело предполагам още седят по библиотеките.А един познат си направи такова бъги по чертежи от това списание с двигател от иж юпитер та прави го няколко години и стана много прегледно всичко стана добре само дето не беше предвидил как ще го изкара от стаята където го сглоби та се наложи да го разреже за да го изкара и.. му мина мерака.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X