Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам въпрос относно една идея

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам въпрос относно една идея

Здравейте!
    Наскоро ми хрумна да пробвам да направя атв-то по-проходимо през снежния период. Та по-точно идеята ми е да поставя по още една джанта с гума отзад. Захвата вече съм го измислил как ще стане. Имам и втори задни джанти с гуми 9ки. Аз си мисля че няма да потъва толкова много. Интересно ми е какъв ще е ефекта според вас?

До: Имам въпрос относно една идея

няма ли да стане по тромаво и трудно маневренно.така мисля аз пък ти ще кажеш кат го напраиш
    Човек колкото и добре да живеее накрая се жени

Коментар

Идеята е добра.Обаче как ще ги захванеш двете джанти с по-дълги болтове ли?
      sigpic

Коментар

Ами да нещо такова, със шпилки. Това съм го измислил как ще стане, най-лесната работа е. Ако тръгна да го правя ще разясня по-подробно.

Коментар

Първоначално публикуван от kritars Преглед на мнение
          няма ли да стане по тромаво и трудно маневренно.така мисля аз пък ти ще кажеш кат го напраиш
          За тромавото, в никакъв случай. Атв-то има достатъчно мощност да ги тегли. За маневреността...повече ще се поднася задницата...ама на сняг и без това нормален завой не се прави.

Коментар

За отзаде идеята е добра, вероятно няма да потъва толкова, но остава проблема отпред - предните гуми са по-тесни, естесвено, а пък там сигурно ще е по-трудно да се слага по още една гума. Трябва да измислиш някакви ски като при снегоциклетите или знам ли..
            Димитър Тенев

Коментар

Попринцип предницата е много лека. Не мисля, че ще имам особен проблем при нея. И все пак като пробваме тогава ще му мислим.

Коментар

Мисли и отпред да сложиш задни гуми!!

Коментар

http://www.dual-concepts.com/

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

В руския офроуд ги забраниха, и откак видях темата се мъча да си спомня защо. Още не съм, ама ще се сетя.
                    Навремето двускатни гуми слагаха за увеличаване на товароносимостта. Основно на гумите. Като ширпотреба от тая работа, са били стандартизирани отворите на джантите, а двете залепени една за друга, стават за макара, на която да се навива въже. Цялата работа се казва "самовытаскиватель", и когато няма дерета отстрани, наистина работи.
                    Хубаво, ама работата е нож с две остриета. Двете успоредни гуми тъпчат два коловоза, и съпротивлението на меки грунтове става страшно. Така че вече не е факт че разширения движител е енергетически изгоден. Като правило не е, и някога на военната техника слагаха вместо двускатни, много скъпите и редки тогава единични широки гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                      Мисли и отпред да сложиш задни гуми!!
                      А защо да слагам и отпред по-широка? Да не потъва ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение

Точно нещо такова ми се върти в главата само, че малко по-опростено. Да не изключваме факта, че става дума за спортно атв което е много по-леко, а размерът на гумите е по-широк от работните...което прави площтта на която ляга машината по-голяма, а килограмите и дефакто са доста по-малко!

Коментар

Имам и една идея за предницата, но това след като направим проба. Попринцип на моето атв предницата е по-лека от на YFZката, но имаш право.

Коментар

Първоначално публикуван от naskoradew Преглед на мнение
                            А защо да слагам и отпред по-широка? Да не потъва ли?
                            Да, колегата ти е описал защо.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Хубаво, ама работата е нож с две остриета. Двете успоредни гуми тъпчат два коловоза, и съпротивлението на меки грунтове става страшно. Така че вече не е факт че разширения движител е енергетически изгоден. Като правило не е, и някога на военната техника слагаха вместо двускатни, много скъпите и редки тогава единични широки гуми.
                              Pri тракторите се използва с страшна сила това !
                              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X