Обява

Свий
Няма добавени обяви.

подръжка на Ямаха RAPTOR 700

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• подръжка на Ямаха RAPTOR 700

Някой може ли да ми каже как да си сменя маслото на раптора защото това ми е първото атв и не съм в течение с подръжката на този тип машини раптора е 2007 год.ако някой се сети за нещо по спецялно в подръжката му да го сподели всичко ми е от полза благодаря.

До: Смяна на маслото на раптор 700р

ако имаш owners manul книжка на собственика там са описани всякакви такива елементарни и полезни неща свързани с поръжката на атв-то ти а ако нямаш си изтегли от австралийския саит на ямаха
    http://www.yamahaownershandbook.com.au/index.php
    ако не ти го вади директно просто селектирай категория и година твоят модел е YFM700R
    Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Колега изтеглих го този мануал но не мога да разбера от каде се обезвъздушава и също така кога трябва да си проверя маслото при студен двигател или при топъл защото когато е студен маслото минава над максимума с 1-2см. акогато е горещ като развия щеката и направо прелива.Ако може да ме светнеш по подробно за смяната ще съм ти много благодарен

Коментар

Маслото ти , изглежда е много , трябва да се слага по малко , то там до щеката пише на мойто колко масло слага....

Коментар

Не се обезвъздушава, има няколко мерки за наливане на масло и трябва да се съобразиш какво правиш.
          1.Смяна на масло без маслен филтър например 1,05л.
          2.Смяна на масло със маслен филтър например 1,20л.
          3.Смяна на масло със филтър след цялостна промивка на двигателя и пак примерно 1.35л.
          не знам на Раптора каква е мярката и начина за следене на нивото ако е щека гледаш си деленията ако е прозорче да е на средата, та сипваш си маслото палиш да поработи няколко минутки гасиш и пак чакаш цигара време и ако трябва пак доливаш да не се налага да източваш ако си предобрил ако е малко над нивото не е проблем ще си го изхвърли през отдушника.
          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Toзи модел е със сух картер! Маслото се изтача през две места двигателя и допълнителния съд!!! Налива се мисля само през допълнителния съд! АНТИМ може да каже точно защото това чудо съм го имал преди 4 години и не си спомням точно! Помня че беше шантава работа!

Коментар

абе хора за да не става криво разбрано откъде как ама там ли е......му посочих на човека да си изтегли мануал

обеснявам веднъж

1.развий капачката на сухият картер и на двигателя
              2.развий пробката на сухия картер "допълнителният съд"/в мануала има картинки/
              3.развий пробката на двигателя/пак има картинки в мануала/
              4.развий болта на масления филтър който се намира най отдолу/пак има картинки/така източваш маслото от масленият филтър и не се оливаш като махнеш капачката.
              5.смени масления филтър.
              6.завий 2-те пробки
              7.сипи масло , този модел събира 1.85л със смяна на филтър и 1.75л без смяна на филтър сипва се 1.2л в сухият картер /външният съд/ и останалото в зависимост дали си сменял фитър в двигателя

Така е по мануал!! Всичко това го пише с картинки в OUNERS MANUAL-а
              проверява се /пак го пише/ 10-15 минути след като си го запалил /добре загрял/ гасиш развиваш бързо щеката на сухият картер бършеш и ТОПИШ БЕЗ ДА ЗАВИВАШ! нивото трябва да е по-средата между минума и максима

както казват американците: read the facking manual!!!
              Николай Гогов 0898676912

Коментар

Сигурен бях! Голямо приключение е!

Коментар

НАТЯГАНЕ НА ВЕРИГА НА ЯМАХА РАПТОР 700

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ,ИМАМ ВЪПРОС, КАК СЕ НАТЯГА И ОТ КЪДЕ ВЕРИГАТА НА ЯМАХА РАПТОР 700 2007Г.БЛАГОДАРЯ.

Коментар

До: НАТЯГАНЕ НА ВЕРИГА НА ЯМАХА РАПТОР 700

пич не си ли изтегли книжка на собственика /owners manual/ от там където ти показах там си пише всичко вземи малко почети ако искаш да я караш тази машина, че иначе излиза много скъпо това са елементарни неща за подръжката и в книжката си ги пише
                    Николай Гогов 0898676912

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X