Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчна или с палеца газ за атв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръчна или с палеца газ за атв?

Искам да попитам,как ще е по-добре да се подава газ на атв-да се направи като на мотор или както си е оригинално?Познавам някои хора,които са си направили да е като на мотор,но така мисля,че прекалено много ще се форцира двигателя или не съм правМоля за вашето мнение,благодаря!
    [SIZE=5][I][FONT=Palatino Linotype][B]Botevgrad Racing Team-[SIZE=1]some call it a hobby... we call it a way of life....[/SIZE][/B][/FONT][/I][/SIZE]

До: Ръчна или с палеца газ за атв?

Въпрос на вкус е, няма по-добро или по-лошо решение. Газта на атв-тата е на палец а не на ръкохватка от мотоциклетен тип понеже е взаимствана от моторните шейни. На моторните шейни пък е така понеже ръкохватката тип мотоциклет има повече шансове да замръзне, а те се ползват в студен климат. Като цяло, всяка машина която се кара от начинаещи идва с такава газ, понеже има по-малко шанс да се оплетеш нещо като се шашардисаш и да дадеш газ вместо да я пуснеш, отколкото при ръкохватките от мотоциклетен тип.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Въпрос на вкус е, няма по-добро или по-лошо решение. Газта на атв-тата е на палец а не на ръкохватка от мотоциклетен тип понеже е взаимствана от моторните шейни. На моторните шейни пък е така понеже ръкохватката тип мотоциклет има повече шансове да замръзне, а те се ползват в студен климат. Като цяло, всяка машина която се кара от начинаещи идва с такава газ, понеже има по-малко шанс да се оплетеш нещо като се шашардисаш и да дадеш газ вместо да я пуснеш, отколкото при ръкохватките от мотоциклетен тип.
      Да по безопастно е.Аз се чудя бих искал да пробвам да видя как е като на мотоциклетСигурно ще е по лесно за управление,но не знам то се свиква бързо,ама си е доста разправия да се смени сигурно
      [SIZE=5][I][FONT=Palatino Linotype][B]Botevgrad Racing Team-[SIZE=1]some call it a hobby... we call it a way of life....[/SIZE][/B][/FONT][/I][/SIZE]

Коментар

Има си готови комплекти според модела. Никаква разправия не е.

Коментар

А и другото е от друсаниците да не даваш газ когато нетрябва,докато се държиш.

Коментар

Първоначално публикуван от pansa Преглед на мнение
            А и другото е от друсаниците да не даваш газ когато нетрябва,докато се държиш.
            Точно и аз за това си мислех,че двигателя ще се форцира повече и може би разходът ще се увеличи малко

А колко струва този комплект за КФХ 700?

Коментар

Разходът майната му...ама ще има салта

Коментар

колкото гас му даваш толкова ще се форсира ,питах и не е удачно да е на масур гаста ,на някой екстрем примерно като заглоби предницата и се опита да те преметне през кормилото как ще го стискаш?постоянно ще играеш с гаста и ще има голями пребивания по по-трудните участъци ,не е мотор да е 100 кила а и управлението се различава от на мотор

Коментар

Първоначално публикуван от kol1o0 Преглед на мнение
                  ...а и управлението се различава от на мотор
                  Точно това е сигурно главната причина,защото управлението е по различно и ще се играе с газта

Коментар

предполагам всички имат тоя проблем след известно време каране да ти се схваща палеца, замислил съм се за една друга процедура не със ръчка за газ като при моторите а пак с палец само че от воден джет тоест обратно на сегашното му положение което предразполага за по здрав захват на кормилото само че трябва да се измести предната спирачка при автоматите няма да е проблем но при скоростите вече става сложно
                    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Схващането на палеца е проблем специфичен за 700ката, просто има тежки пружини на карбуратора май.
                      Решение има, но за момента е фирмена тайна

Коментар

Е така като на воден джет може и добре да излезне,но пак ще е сложно сигурно пък и пак ще изтръпва показалеца,трябва да разкрием фирмената тайна на Гоблин

Коментар

И на мен ми изтръпва палеца...ама това е като поддържам една и съща скорост

Коментар

И аз имах такъв проблем в началото и то до такава степен,че след съботно-неделна разходка,по 2-3 дни неможех да си върша работата.Мислех си че причината е,че моят двигател е от мотоциклет и е предвиден за нормална газ,а не за палец,но явно и заводските страдат от този проблем.
                            Решението:Пружините на карбуратора се преместват лекичко по посока на усилието но гледате все пак да затварят дросела.
                            Ефекта:Невероятен,няма и следа от умора и даваш повече газ .

Коментар

Мен ме болеше през 1-та година. Сега вече мога да издържа може би цял ден. На състезание на което е голямо напрежение неусещам нищо. Изглежда си е и до време, преди беше както казвате.
                              Има и друго което съм забелязал. С по дебели ръкавици се схваща по рано. Затова аз карам с наи-обикновените, без протектори и без подплати. Ръкавицата е мека и удобна!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X