Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С каква категория книжка си теглите ремаркетата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С каква категория книжка си теглите ремаркетата?

Чувам от познати, че трябва да си сменя книжката с кат. В+Е, за да мога да си тегля ремарке с АТВ. Като чета ЗДП обаче, май не е така - според чл. 150а, ал2, т.3 : категория B - автомобили, чиято допустима максимална маса не надвишава
    3500 кг и броят на местата им за сядане, без мястото на водача, не превишава 8; към тях
    може да се прикачва ремарке с допустима максимална маса не повече от 750 кг;
    допустимата максимална маса на състава не надвишава 3500 кг; допустимата
    максимална маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото
    превозно средство;
    Което ме навежда на мисълта, че мога да си тегля и с кат.В. Та ще съм благодарен да споделите опит!
    Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал.
    WSBO

До: С каква категория книжка си теглите ремаркетата?

абсолютно си прав преди около две години почна тази спекулация с В+Е аз тогава говорих с един инструктор и той ми цитира закона по същия начин който го описваш извода е че ако ремаркето ти е с обща маса до 750кг не могат да ти кажат нищо! и само спекулират с невежеството на хората, ако обаче на табелката пише 550кг и си го претоварил с 600 и вземат да те качат на кантар могат да те глобят но за претоварване така че гледаи какво пише в документа на ремаркето и на табелката му и най вече дали отговаря на истината примерно ако пише че ремаркето е 220кг а то е 300кг+работно атв 280кг и си отгоре с 30кг ако товароносимоста му е 550кг
    Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

ремаркетата над 750кг са и задължително със спирачка...
      така, че реално погледнато, ако ремаркето е без спирачка би трябвало да е под 750кг и не ти трябва В+Е...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Благодаря за бързият отговор! Интересното е, че на табелката на жипа пише 4280кг. /7 местна/ мах. натоварване и излиза, че не мога да си карам жипката с кат.В! Буквата на закона казва: допустима максимална маса не надвишава
        3500 кг.
        И не се интересува дали се возя сам или фрашкан догоре.
        Демек съм улетел само със жипката! Ебати тъпата работа! Май ще трябва да се предвижвам с Опела.
        10Х
        WSBO

Коментар

Първоначално публикуван от pat66 Преглед на мнение
          Благодаря за бързият отговор! Интересното е, че на табелката на жипа пише 4280кг. /7 местна/ мах. натоварване и излиза, че не мога да си карам жипката с кат.В! Буквата на закона казва: допустима максимална маса не надвишава
          3500 кг. И не се интересува дали се возя сам или фрашкан догоре.
          Демек съм улетел само със жипката! Ебати тъпата работа! Май ще трябва да се предвижвам с Опела.
          10Х
          Аз за платформа за автомобили имах таква дилема.Дали ще може да се мине метър B+E като платформата е със спирачка.
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Този джип да не е някои самосвал,че да е над 4000кг

Коментар

Първоначално публикуван от zakich Преглед на мнение
              Този джип да не е някои самосвал,че да е над 4000кг
              Прочети по-внимателно какво съм писал - "максимално допустимо натоварване". А жипката празна е 2580кг. подокументи.
              WSBO

Коментар

И да го видя няма да повярвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X