Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Трансалп на АТВ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда Трансалп на АТВ ?

Здравейте на всички
    имам няколко въпроса на които се опитвам да намеря верни отговори или поне някакво оптимално за мен разрешение. За какво става на въпрос: До скоро бях притежател на една стахотна машина Honda Transalp.
    Пиша до скоро, защото след удар, на този мотор повече няма да може да се пътешества. В момента разполагам с четиритактов 600 кубиков двигател с водно охлаждане, спирачните апарати и някои други части. Добре оборудван гараж, свободно време и една идея.
    Приятел има рама,гуми окачване и всичко друго от някакво китайско АТВ. Закупил го е, но мотора е издъхнал. Все още не съм я огледал, но ми се иска да сложа моя двигател на нея и да му дам нов шанс за изява. Не ми се продава,защото му знам състоянието и едва ли ще му взема някаква реална цена, по добре да налея още пари в това начинание. А напролет се надявам и да се похваля с нов мотор, но до тогава ще имам с какво да се занимавам в гаража. До сега не съм сядал на АТВ, и ще съм ви благодарен ако ме насочите към слаби места на подобен вид рама, на какво да обърна внимание. Съответно ако според вас не си заслужава да се захващам ще се надявам да обосновете мнението си. Окачване, лагери и други сегменти подложени на тормоз ще бъдат заменени с нови. Това съм го предвидил и като разход. Със сигурност има неща които вероятно пропускам или незнам всеки съвет или критика е добре дошла.

До: Хонда Трансалп на АТВ ?

Виждал съм едно китайско ATV и няколко китайски скутера и всичките бяха с ужасни заварки по рамата. Най-добре виж някое японско АТV с голям двигател и сравни рамата на китайското и на японското. Пробвай да усилиш китайската рама или си направи нова. А за окачването със сигурност ще трябва да го сменяш със подходящо за по-големият двигател. Може би ще е по-добре да си търсиш японско ATV със счупен двиг. и да го смениш от колкото да преравяш всичко по китайското...
    LZ1RED

Коментар

Аз пък не съм виждал китайско АТВ с издъхнал двг.
      Основно слабо място им е рамата дори и с маломощния ориг. двг. от инерционните сили дори и да се кара по асфалт пак се покъсват. Окачването изобщо не държи, шарнири и щанги даже не изкарват от ден до пладне, ако не се счупи цялата рама се деформира и веригата пада, ама после много бързо се оправу с крик за лек автомобил и ролетка се докарва по-точно от оригинала.
      А щях да забравя от вибрациите на двг рамата се покъснва на заварките, като свениш и сложиш здрав амортисьор се късат ушите за захващане.
      А ако имаш китайска рамка дай я на някой, когото мразиш той да се мъчи.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Благодаря за реалната картинка, май ще трябва да се ориентирам към рама "различна" от китайска. Можете ли да ме насочите от къде мога да си купя свестна рама и какви пари е реално да се дадът според вас за нея ?

Коментар

До сега съм виждал само 1 японско АТВ с изпушил ДВГ./на колега от форума беше, но го продаде/, но виж с потрошени рамки има много, така че задачата ти не е лесна.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Вариант е и да направиш нещо на базата на останалото от рамата на Трансалпа. Най-малкото от нея да ползваш планките за двигателя и задното окачване. Ако кормилната колона е усукана може да я отрежеш и да приспособиш нещо. При всички положения няма да мине без доста заварки.
            Китайските рамки се късат не само при заварките - просто забрави за тях! Материалът им е преклено слаб за такова натоварване.
            Мисля, че по-сложно е да направиш предното окачване. Може да ползваш шенкели от кола. Мисля, че от шкода би се получило добре. Те са на шенкелен болт, който е здрав (18мм) и по този начин ще си спестиш шарнирите, като постигнеш същите ходове.
            За отзад май ще ти трябва ос от АТВ. Кофти момент е липсата на задната скорост...
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

виж прочети малко кво са писали хората .има един колега дето вече е направил от мотоциклет атв.

Коментар

Аз бих ти препоръчал да не търсиш рамка от друго атв. Много лесно можеш да пригодиш тази от мотора(ако не е усукана след катастрофата). Предницата на рамката става много лесно. Аз също си правя едно атв,купих една рамка от мотор(някакъв 1000 кубиков) и засега съм го пуснал на предни гуми,тези дни и задницата ще е завършена. Просто ти имаш всичко необходимо без да се налага да го напасваш,можеш да използваш всички части от мотора като седялка резервоар инсталация и т.н. Нещата по предното окачване се намират лесно! Колегата който си е направил вече самоделката първо е ползвал шенкели от китайски,но сега е със такива от раптор според мен това не е проблем,ако се разровищ за части ще видиш че се намират! А и ще ти излезе ДОСТА по-евтино отколкото да търсиш рама от друго атв. Друг е варианта да намериш атв което да си е комплектовано и само двигателя да го няма,но мисля, че няма да е толкова евтино. След малко отивам да направя някои неща по моя проект,щя взема фотоапарата и ще щракна някоя друга снимка...и без това от доста време се каня да го пусна тук във форума. Това е за сега от мен. Успех!

Коментар

Ето няколко снимки. Това не е завършен вид. Например задната ос ще е с други размери и здравина,но за сега в процес на правене тая върши работа за показна. И кормилото няма да е това и ще го правя по-здраво,няма да е точно така. Ще бъде и с по-големи гуми. Най вероятно ще се доработва още по много от нещата...но може да се добие представа вече какво ще става. Слагам и някои снимки още от самото начало. Като напредна повечко ще пусна и една нова тема за това специално.
                  Прикачени файлове

Коментар

Като гледам ще стане Само завари усилващи планки на предните носачи, там където са заварките. Този профил определено не е от най-здравите и ако имаш възможност намери нещо по-дебелостенно за там. Иначе изглежда прилично
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

маже ли да дадеш някакъв чертеж или скица с размери защото скоро смятам да започвам да правянещо подобно и много бих се радвал ако споселиш това

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Като гледам ще стане Само завари усилващи планки на предните носачи, там където са заварките. Този профил определено не е от най-здравите и ако имаш възможност намери нещо по-дебелостенно за там. Иначе изглежда прилично
                        Всичко ще се заваря здраво и ще се подсилва, носачите вече са със здрави планки и станаха много по-добре. В момента само прикапваме за да може ако нещо трябва да се променяме да ни е по-лесно...като завършим всичко ще се заваря много здраво и ще се подсилва ако трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от велизар Преглед на мнение
                          маже ли да дадеш някакъв чертеж или скица с размери защото скоро смятам да започвам да правянещо подобно и много бих се радвал ако споселиш това
                          Ами не съм го правил по чертежи или скици... просто имам още едно атв гледах от него... от атв-та на приятели горе долу си го представих как ще стане,сметнах някои от размерите горе долу как трябва да са и гледах да ги спазя и вече всичко се прави в движение. Стана големичко...отпред е широко колкото КФХ 700,но е по дълго и задницата ще е по широка.

Коментар

Браво Колега добре се спраявш иии ще чакаме снимки в завършен вид Успех

Коментар

Здравеи поздрави за начинанието! и аз съм се заел с едно такова творение. искам да попитам колко дълга задна ос ще ползваш и от къкъв материал ще я правиш? предварително благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X