Колеги, някой може ли да ми каже подлежи ли на опъване веригата на атв Shineray XY250STXE. Стандартно си има оптегач, но след 1500км вече веригата толкова се разхлаби че оптегача я е опрял в задния шарнир и трие в него. Има ли опция като при мотоциклетите да се дръпне оста назад и да се изпъне веригата, аз оглеждах оста но ми се струва, че няма опция за дръпване назад. Ето така изглежда оста на атв-то:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Опъване на веригата Shineray XY250STXE
Свий
X
-
От: Опъване на веригата Shineray XY250STXE
Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнениеИма как да няма![ATTACH=CONFIG]858586[/ATTACH]
Отвий 1 и 2 /смени ги най добре - оригиналните не държат - приплъзват и ти охлабва веригата/ и бухай с чука по 3Така...оста се завърта и натягаш веригата.
Алкохолът и висшето образование не прощават на никого.
Коментар
-
От: Опъване на веригата Shineray XY250STXE
Здравей, колега. Ще използвам темата ти, за да задам въпрос относно един досаден проблем с веригата, понеже имам същото атв. Старата верига стържеше в рамката и реших да я стегна по начина описан от Morskia, но безуспешно. Купих друга верига, но и тя си стържеше. Купих 2ра верига, и пак така. Въпроса ми е колко зъба има предната ти зъбчатка фабрично. Съмнявам се, че може да е сменяна, защото не виждам друга причина чисто нови вериги да стържат в рамката. А и друго се сетих, по принцип мисля, че завъртане на въпросния 'чоп' с около половин оборот е достатъчен за пристягане на веригата или греша? Да не би да е нужно да се завърти с няколко оборота?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар