Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Информация за бутало от Honda TRX700xx

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Информация за бутало от Honda TRX700xx

    Здравейте, имам нужда от техническа информация за буталото на въпросното АТВ. Това което съм намерил за сега е че буталото е с диаметър 102мм, със 24мм бутален болт, и го дават за компресия 10.5:1, но никъде не мога да намеря колко е така наречения compression height на буталото, или разстоянието от оста на буталния болт до челото/лицето на буталото. Интересува ме за един автомобилен проект, за който издирвам бутала от доста време. Устройва ме и ако някой може да ме насочи към магазин в който мога да отида и в който имат налично такова бутало или да могат да го доставят, и по което ще мога да измеря това което ме интересува. Ще ми свърши работа и ако някой има някакъв каталог за бутала, в който да има характеристиките на въпросното бутало, или ако някой има разглобен двигател от такова АТВ.... благодаря за отделеното време

  • #2
    От: Информация за бутало от Honda TRX700xx

    Стандартната степен на сгъстяване ли е 10.5:1 ? Не знам какъв е хода при Хонда, но подобен диаметър има ремонтен за Ямаха при Раптор и Гризли, като може да погледнеш каталозите на Wiseco, CP и JE pistons съответно с 9.9 и 11.2 степен на сгъстяване в зависимост от височината. Обясни по-подробно за какво става въпрос, защото може да го отиграеш и с разстоянието на шийките на коляновия вал. Търсим кубатура или сгъстен мотор ? Ще се турбинира или ще е асматик ?

    Коментар


    • #3
      От: Информация за бутало от Honda TRX700xx

      Кубатура се търси, става въпрос за строукване и борване на атмосферен V8 двигател, колянов вал с голям ход съм намерил, биели съм осигурил 2 комплекта 149мм с 24мм бутален болт или 154.5мм с 26мм бутален болт, съответно за тях се търсят бутала (за които се намерят). Желания диаметър е 102мм, за едните биели ми трябват да са със 24мм бутален болт и 33.4мм compression height, за другите съответно 26мм бутален болт и 27.9 compression height. От към степен на сгъстяване нямам претенции за момента, тоест CH на буталото може и да е малко по-малка от споменатите числа, стига да не е по-голяма защото ще блъскат в главите. Търся бутала които да мога да си купя на добра цена, за около 300-350 на бутало ще ми направят поръчкови ковани, но 300/350х8 за сега не ми е по джоба и за това се търси нещо в масово производство което ще ми свърши работа. За сега съм разглеждал на Kolbenschmidt каталога и не си харесах нищо.

      Коментар


      • #4
        От: Информация за бутало от Honda TRX700xx

        Ще се поразрова, но на първо четене се сещам за бутала от YFM700 марка Prox , но буталния болт е 23мм. По спомен са около 200лв .

        Коментар


        • #5
          От: Информация за бутало от Honda TRX700xx

          Благодаря за отделеното време, всяка идея е добре дошла!

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X