Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за 2013 Brute Force 750i EPS

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Избор на гуми за 2013 Brute Force 750i EPS

    Здравейте колеги,
    Това ми е първият пост в този форум и не съм сигурен, дали поствам в правилния раздел.
    Дойде време за смяна на гумите на гореспоменатото атв. Досега е карано с фабричните и без да имам много опит усещам, че на доста места се предават. Четох доста по чужди форуми и сайтове, но реших тук да питам, защото все пак терените по България са различни от американските. Търся гуми подходящи за каране на много терени. Често като карам минавам през малко асфалт, по чакълести пътеки и по твърди повърхности. Рядко се забивам в голям калищак, но обичам да карам по пътеките след като е валяло. Теглото на гумата също е важно, защото искам да се запази пъргавината на машината. Знам че като имам толкова изисквания за гумите и накрая тя никъде не се справя перфектно, но просто са ми такива нуждите.
    Като размер искам да мина на една идея по-големи от заводските. Заводските са 25/8-12 предни и 25/10-12 задни. Аз искам 26/9-12 предни и 26/11-12 задни. Ще има ли проблем със съединителя или някакви други проблеми? Ще се спъне ли атв-то?
    В чуждите форуми, за подобно изисквания най- често предлагат Maxxis Bighorn 2.0 или ITP Terracross. Колебая се между тези 2-те, но съм отворен и към други предложения (особенно ако са по-евтини ). Вие как мислите? Моля ако някой има опит с тези гуми да сподели
    Благодаря предварително.

  • #2
    От: Избор на гуми за 2013 Brute Force 750i EPS

    Здравей, мога да ти дам инфо за по-големите гуми, имам приятел, който караше до скоро yamaha raptor 660 със по-високи гуми отзад, дори не знаеше, че са по-високи. Наскоро ги смени с нормалния размер и не съм го чул да се оплаква от едните или от другите. За гуми мога да ти кажа какви си взе той говорим за задните (твоята машина е друга и не знам дали може да ползваш подобни гуми нямам идея) китайски са марка Wanda, грайфер тип таралежки от продавалник, но бяха много евтини и са здрави макар да са китайски бяха 150 лв двете мисля или 160 някъде там.

    Коментар


    • #3
      От: Избор на гуми за 2013 Brute Force 750i EPS


      Гума M-917 BIGHORN RADIAL 25/8-12 (43N) TL
      Гума M-917 BIGHORN RADIAL 26/9-12 (49N) TL
      Гума M-918 BIGHORN RADIAL 25/10-12 (50N) TL
      Гума M-918 BIGHORN RADIAL 26/12-12 TL

      Карах с едни SUN-F аналог на бигхорна , но почнаха да късат грайфера изкараха един сезон, си заслужават парите!

      Коментар


      • #4
        От: Избор на гуми за 2013 Brute Force 750i EPS

        Здрасти Съветвам те да си стойш на заводския размер гуми - поне това е моето мнение. Бил съм с по-големи китайкси и не е имало разлика по мое виждане. До колкото аз знам бигхор-на е гума която е подходяща за каменни терени (ако греша моля за извинение). Не съм имал подобни гуми и не мога да ти дам мнение за нея нито за теракроса. Карам си работното сузуки със maxxis surtrack гума която е подходяща за пясък и за сняг(в зависимост как е поставена) и съм доста доволен от нея. Комплекта гуми го имам от състезанието във Враца което беше през 2008-а година и вече е за смяна, а до преди година си карах редовно. Пукал съм точно 2 пъти гума от този комплект за 5 години. Скоро ще ги сменям и ще си взема пак същите или ще пробвам alltrack-a отново на maxxis. Като цяло съм останал с впечатлението, че itp се търкат по-бързо от maxxis.

        Коментар


        • #5
          От: Избор на гуми за 2013 Brute Force 750i EPS

          И по чуждите форуми писаха че ITP-то бързо се изтърква, но ако е по-мека като смес е нормално. Въпроса е че цената им е доста висока, и то доста повече от Maxxis. Комплект гуми от един български сайт бяха 1400лв. за terracross и 1010лв. за bighorn 2.0.
          Дано се включи и някой който е карал поне една от двете гуми, а ако се намери някой, който да е карал и двете ще е супер
          А иначе от къде купувате гуми? Има ли голяма разлика в цените из определените магазини или не е съществена. Не знам модератите дали ще го приемат като реклама или не, но съм сравнително нов в тази среда и всеки съвет ми е от полза

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X