Обява

Свий
Няма добавени обяви.

важен въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• важен въпрос

здравейте приятели на 4 колела. имам няколко въпроса , за мен са важни за вас може и да са глупави. та по темата-до момента не съм имал атв. реших това лято да си купя , но въпросите ми са технически. като купя атв и го карам само по асфалт това отразява ли се прекалено на разхода на гориво? и другото което е ако тръгна на дълъг път на колко километра горе долу трябва да спирам за почивки 30 минути може би? аз съм от лом и примерно до софия със две три почивки ли да стигна? или всичко зависи от техническите характеристики на атв-то? моля само хора които са на ТИ да пишат . не желая излишни коментари . благодаря на всеки отзовал се

От: важен въпрос

Моя дзвер /CFMoto X6/ харчи повече на нормален път поради това че заварявам газта...около 1 - 1,2 литра отколкото в гората / Да спираш за почивка?! Не знам за такова нещо да е нужно - може и да има ако е с въздушно охлаждане.../ Лом - София - това по черно или нормален път? /ако е нормален път - ти не си нормален - в кръга на шегата!/
    Все пак какво АТВ смяташ да вземаш?

Коментар

Ако мислиш да караш от Лом до София по хасфалта - сбъркал си машината.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ако трябва да стъпвам на асвалт за 1 км предпочитам да заобиколя 10 км по черно, мога да карам цял ден, даже и каска през която мога да си пафкам цигарка без да спирам си купих. Виж, като се мръкне става доста натопорчено.
        Grand Vitara 2.5 V6 кармазъ с доста подъл теглич.

Коментар

Първоначално публикуван от alexdevil Преглед на мнение
          Ако трябва да стъпвам на асвалт за 1 км предпочитам да заобиколя 10 км по черно, мога да карам цял ден, даже и каска през която мога да си пафкам цигарка без да спирам си купих. Виж, като се мръкне става доста натопорчено.
          Това много му помогна особено часта с пушенето...че и натопорчено!/ламби нямаш ли?/

Коментар

)) за сега ще си замълча да видиме до каде ще стигнат нещата !

Коментар

Всичко зависи от машината и физическото състояние на задкормилното устройство, със сегашното атв мога да карам цял ден без прекъсване и ще се изморя, като трябва да се прибирам. Стария ми шинрей ме изморяваше много, ама и кеф не ми даваше честно казано. Да караш атв по хасвалт по мое мнение си е загуба на време, не, че не може, но с гуми за офроуд на асвалт си като слон в стъкларски магазин, ако си сложиш други гуми може и да стане, не съм пробвал (за целта си имам Ямаха ). Ламби си имам и си светят чудно ама кат се мръкне в гората и става мамата си джаса, даже и на познат маршрут се изненадваш колко трапове, коловози и дерета има, дето през деня ги подминаваш като през турски гробища.
              Grand Vitara 2.5 V6 кармазъ с доста подъл теглич.

Коментар

Аз се чудех къде ми е ЦО-то пък той Мишо го взел!

Коментар

Първоначално публикуван от danchot Преглед на мнение
                  )) за сега ще си замълча да видиме до каде ще стигнат нещата !
                  EEE иска..кажи се по въпроса де...Ти ги знаеш тия работи!

Аз се чудех къде ми е ЦО-то пък той Мишо го взел!
                  Щъ го върна кат ти потрябва!

Коментар

аххаха ЦО ))) Момче като искаш да правиш подобни преходи си вземи един по голям скутер 400сс и карай колкото искаш, АТВ то си е за гората !!!!

Коментар

пичове, на вас ви е смешно ноооо има огромно но. така се получи че станах инвалид и състоянието ми не позволява да карам дву колесни било то скутер мотор или колело. за това ви питах. спрете с подигравките и ако може по сериозно по темата

Коментар

Съжалявам за състоянието ти , но това което искаш ще ти струва много пари и много бензин в последствие. Да тръгнеме от там, на теб ти трябва автоматик, китайчетата на дълги километри не се знае дали ще стигнеш от точка А до точка Б, трябва винаги да си носиш инстумент и пак не се знае дали ще се справиш. Марковите-japan са си едни сериозни пари подръжката също (маслото го сменяш по-често от на колата ) да не говориме ако нещо се счупи ремонта излиза горе долу като на кола , (не че се чупи често, но това зависи от състоянието на машинката), а и си понагоряват бензин, не искам да се отказваш от АТВ тата , но те са си за горско!!!
                        Насочи се към малолитрова кола която гори малко , това е което аз мисля!

Коментар

Първо на никое атеве не му се налага да почива за каквото и да е време ако всичко по охлаждащата система е наред само въздухара има този косур и то на стръмни участъци където караш много дълго време на първа и втора предавка и няма добро обдухване на двигателя. Макар че и въздухар съм имал и нямаше прегряване(става въпрос за расови машини).
                          Второ за да изминаваш толкова дълги разтояния с атеве по асвалт ти трябва надежна, мошна, и най-вече истинска машина. Атеветата не се отличават със максимална скорост и за това те не вдигат повече от 120/140км/ч което ще рече че за да не ти харчи много и да не я държиш в зверски обороти заради дългото разтояние ще трябва да не надвишаваш повече от 80/100км така примерно ще гониш разход около 6/7/8 на сто километра .Другото което щях да ти напиша съвпада напълно с информацията на колегата danchot това ще са ти много разходи но ти си преценяваш за мен лично атевето си е за гората но се съобразявам с проблема ти и затова се постарах да съм достатъчно изчерпателен ако решиш все пак да е атеве се съобрази с каква машина ще правиш тези разтояния. Успех от мен;-)

Коментар

Колега "gaspachoto", има няколко подробности, които трябва да знаеш. АТВ-то като цяло не е много стабилна машина в завой, необходимо е изнасяне на тялото което да действа, като противотежест. Не знам до каква степен си инвалид и дали ще ти е възможно да се движиш по него особено с по-висока скорост на асфалта. Второ, автоматиците са много удобни, но на дълги преходи извън града, максималната им скорост е малко над 100 км/ч,всъщност на всички АТВ макс.скорост е подобна. Вариатора респективно ремъка може да започне да загрява при тези скорости през лятото в жегите.
                            Поздрави.

Коментар

благодаря на всички помогнали. огромно БЛАГОДАРЯ. извинявам се за капса. само да уточня - зиме , лете нямам абсолютно никакво намерение да юркам както е казал човека, леко и на далеко. най много със 70km/h. и то на прави участъци. не е проблем накланянето аз си мърдам , просто искам нещо по пъргаво. че имам електрически инвалиден скутер купих го чисто нов но както се досещате е изключително бавен . тръгвам на един преход с него някакви си 16-17 километра и из баир ми ги кара от порядъка на 2.30 часа в едната посока и толкова на връщане и акумулатора е капут. а и като няма амортисьори съм по бетер от каруца иначе на плаж за риба край дунавско въртя без проблем. но това е че кара много бавно само по равно и на долнища е що годе. отклоних се от темата май .... разбира те ли може и да не е точно атв а и от тия като трайк дето са пак става но със двигател от иже , чезе , мз. но нямам против да е атв. има по нашия край се намират хубави уж. има един човек гледам от него все купуват пък колко са добри....... въпрос. отново благодаря на всички. още едно уточнение - на 30 години съм. Поздрави. ще ми е приятно да общуваме и за напред. а въпроса със бензина не е проблем. ще отделям по 100 лева на месец щом харчи 6-7-8 на 100 . за ремонтите ще хвана на сестра ми приятеля че разбира . е това е до тук .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X