Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как подържате атв-то си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как подържате атв-то си?

Интересно ми е да разбера как всеки един участник във форума се грижи за своята машинка? Аз вчера и днеска ходих на така наречения тук мъдинг (каране в голяма кал) и перфектно изчистената ми машинка беше цялата в кал снощи след като свърших, след това доста време бях на автомивката. Днес пак ходих но на друго място и след едно часово каране около 3 часа я чистих, за да бъде пак перфектна. Първо с пароструйка за да махна голямата кал, след това с маркуч за да мина по детайлно и след като вече беше изчистена я мазах със специален спрей за пластмаса. Споделете и вие как се грижите за атв-тата си, чистите ли ги след всяко каране или ги оставяте дъжда да ги чисти

една снимка от вчера. трябваше да я направим преди да го кача на ремаркето ама кой да се сети

До: Как подържате атв-то си?

Тая кал не мяза да е Драгалевска

Иначе миеш само с пароструйка и пазиш радиатора,че се мачка като вафла....другото е повече мерак.А теб по лесно ще а е измиеш ако сложиш фланелка....тая ризница е ад за миене.

И карай с КАСКА!!!
    IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

вярно че калта не е драгалевска, но се надявам скоро да бъде това за радиатора не го знаех, мерси. Каска си поръчах началото на този месец и още не е пристигнала, и много се ядосвам, да знаете не си поръчвайте от www.ridegear.com иначе ризницата в пералнята добре се мие но другия път ще сложа и фанелка та дано не се изцапа толкова та значи ти доколкото разбрах, миеш само с пароструйката да падне по-голямата кал и другото го оставяш така ли?

Коментар

Ами, после и пералня и си като нов

Коментар

lex kakво ти е AТВ и сложна ли е подръжката в смисъл чупи ли се много

Коментар

Първоначално публикуван от TheKid Преглед на мнение
            lex kakво ти е AТВ и сложна ли е подръжката в смисъл чупи ли се много
            атв-то е 2004-та КФХ700 ама незнам дали е най-удачно мен да питаш за подръжката по простата причина че го имам от няма и месец и досега единственото което съм направил е да му долея малко охладителна течност. Може да се обърнеш към Десислав или АНТИМ, те имат КФХ-ове от по-дълго и съм сигурен че биха били по полезни може да прочетеш и темата която бях пуснал когато си търсех атв, и от там може да намериш някаква полезна информация, успех

Коментар

Ами на 4-5 сериозни карания с газ сменям маслото и мас. филтър. Въздушния го сменям когато се задръсти доста но почети след всяко каране лятото го пера. Постояна проверка на окачването-шарнири,накрайници,тампончета и др. ако нещо не е както трябва се сменя веднага защото това води до по големи проблеми. След всяко каране се чисти радиатора (демонтиране на предния кил сваляне на болтовете овисва само на маркучите и внимателно се прочиства с обезмаслител и лека струя вода. и после компресор. Скоро си смених маслото в така наречения деференциал- спирачките отзад се подобриха доста. Иначе след всяко каране се мие на пароструика от всякаде без препарати. Карбураторите имат едни болчета за оттичане на отаиките тях също пипам на 3-4 карания и задължително преди всяко състезание. Ами за това се сещам сега.

Коментар

Днес си поотремонтирах ATV-то. Видях още няколко проблеми които е добре да се преглеждат. Нещо ми заяждаше газ-та като разглобих капака беше пълно с вода и кал. В самото жило беше влязло също вода. Почистих смазах и гресирах и всичко стана като ново. Също така имаше много кал и трева по супортите на предните колела. Когато карам скърца и хрупа нещо - почистих и изчезнаха шумовете на колелото. От това незнам дали може да се надраска и диска.

Коментар

Първоначално публикуван от lex Преглед на мнение
                  атв-то е 2004-та КФХ700 ама незнам дали е най-удачно мен да питаш за подръжката по простата причина че го имам от няма и месец и досега единственото което съм направил е да му долея малко охладителна течност. Може да се обърнеш към Десислав или АНТИМ, те имат КФХ-ове от по-дълго и съм сигурен че биха били по полезни може да прочетеш и темата която бях пуснал когато си търсех атв, и от там може да намериш някаква полезна информация, успех
                  A можеш ли да ми кажеш за колко пари го взе

Коментар

десислав общо взето е написал всичко основно единственното което бих добавил е че аз лично си разглобих и предното окачване и го напълних с водоустойчива грес не е лошо и да се преглеждат лагерите на задният шарнир които са конусни но се оказа ч лесно се пълнят с вода така че от време на време почистване и гресиране не е излишно според мен
                    Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
                      ...да се преглеждат лагерите на задният шарнир които са конусни но се оказа ч лесно се пълнят с вода така че от време на време почистване и гресиране не е излишно според мен
                      при всеки преглед това е задъжително да проверя дали има луфтове по лагерите навсякаде (отпред и отзад). Не гресирам, но при появил се луфт веднага ще го сменя а и го препоръчвам на всеки които останови такъв проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                        при всеки преглед това е задъжително да проверя дали има луфтове по лагерите навсякаде (отпред и отзад). Не гресирам, но при появил се луфт веднага ще го сменя а и го препоръчвам на всеки които останови такъв проблем.
                        а как точно проверяваш за луфтове? просто разклащаш оста ли? при колата аз проверявам като я вдигна на крик и разклатя гумата, и при атв-то ли е така?

Коментар

Първоначално публикуван от lex Преглед на мнение
                          а как точно проверяваш за луфтове? просто разклащаш оста ли? при колата аз проверявам като я вдигна на крик и разклатя гумата, и при атв-то ли е така?
                          Точно така "lex" вдигаш и разклащаш внимателно и гледаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X