Обява

Свий
Няма добавени обяви.

suzuki ltz 400 проблем с обтягането на веригата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• suzuki ltz 400 проблем с обтягането на веригата?

Колеги помагайте,
    постоянно ми се развиват 4-те болта които държат задната ос и веригата се охлабва и пада. Два пъти ми се късат 2та болта отзад(моят модел е с 2 болта 8мм). Споделете идеи как да го преправя за да нямам проблеми с охлабването на веригата. Сега временно карам с дървено трупче натъкано пред главинката и не позволява да мръдне напред. Мислех си да направя някаква "побългарена" система за обдягане, но искъх пърно да чуя и вашето мнение.
    Приемам всякакви идеи

От: suzuki ltz 400 проблем с обтягането на веригата?

3 години карах ltz и такива проблеми не съм имал.Имам в предвид оригиналните болтове,ако си ги сменял вземи си от гайките който са с пластмаса против развиване и за по сигурно по 1-2 капки лепило за метал.Лагерите на задната ос наред ли са да не да са разбити и да се получава блъскане и от там да се късат болтовете.На едни мой приятел от разбити лагери на оста строши цялата главина.Другото за което се сещам е лагерите на задната вилка/които са към рамата/ да са разбити и от там също да се получава блъскане от неравностите.Има нещо нередно което не е от начина на обтягане на веригата за модела.Предполагам веригата е обтегната както си е по документация не на струна и равномерно от 2-те страни защото може да се получи разминаване...!
    SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Имаш и вариант да разпробиеш болтовете , и да се сложи по един шплент , който няма да позволи да се развие гайката.

Коментар

Първоначално публикуван от ! Алекс Преглед на мнение
        1-2 капки лепило за метал.Лагерите на задната ос наред ли са да не да са разбити и да се получава блъскане и от там да се късат болтовете.На едни мой приятел от разбити лагери на оста строши цялата главина.Другото за което се сещам е лагерите на задната вилка/които са към рамата/ да са разбити и от там също да се получава блъскане от неравностите.Има нещо нередно което не е от начина на обтягане на веригата за модела.Предполагам веригата е обтегната както си е по документация не на струна и равномерно от 2-те страни защото може да се получи разминаване...!
        Предполагам имаш предвид лепило за резба не за метал(че после ще е до там с регулирането на веригата, а за разглабяне не ми се мисли). Като цяло може да има прецакана резба, или друг проблем. Най-добре да се прегледа всичко за луфтове и най-вече състоянието на лагерите(да не са блокирали), не е нормално да се късат двата болта, не мисля че изобщо са подложени на голямо натовраване, при мен дори е само един. Ако няма никакъв проблем лепилото за РЕЗБА ще е достатъчно.

Коментар

А гайката отзад, която служи за обтягане държи ли ?
          Samurai Gemax

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X