Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекъсване на HSUN-700

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прекъсване на HSUN-700

Притежавам HSUN-700 4х4, вече 4години, без никакви проблеми, но преди около 1год, започна да прекъсва при подаване рязко на газ, при плавно набиране, всичко е ОК. Измих резервоара, сложих филтър допълнителен, почистих карбуратора-поне 2пъти, сменях ЦДИ, проверявах токовете, и нищо проблемът си стои.
    Моля за съвет
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

От: Прекъсване на HSUN-700

Никой ли не знае отговора........
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....

Коментар

Не че съм виждал такова чудо, но провери ускорителната помпа на карбуратора. Има вариант да е омекнало платното и от там да прави така. Пробвай с друга.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
        Притежавам HSUN-700 4х4, вече 4години, без никакви проблеми, но преди около 1год, започна да прекъсва при подаване рязко на газ, при плавно набиране, всичко е ОК. Измих резервоара, сложих филтър допълнителен, почистих карбуратора-поне 2пъти, сменях ЦДИ, проверявах токовете, и нищо проблемът си стои.
        Моля за съвет
        Какъв допълнителен филтър си сложил? Ако е въздушен и карбуратора не е настроен правилно може от там да идва проблема.
        Разбери по свещта и дима от ауспуха, дали не му идва повече въздуха или горивото.

Коментар

Допълнителен филтър=малък филтър м/у кранчето и карбуратора като на колите, щуцери-8милиметра,прозрачен. Със цел да не влизат паяци/боклуци/ в карбуратора. Според работата не му достига гориво!!!
          При плавно набиране няма прекъсване, само при по-рязко подаване на газ, иначе достига до 80-100км/ч но с лека газ. Май както изказа мнение Mirodo става дума за уск. помпа но не успявам да я намеря. Горивото е на самоток, кранчето показва резервата и помпа не установявам...............Карбуратора е обикновен, на него няма куплирана помпа, и по пътя м/у резервоар и карб. няма нищо освен кранче и филтър/аз го сложих/..................

Коментар

Я пробваи как ще е без филтър на горивото, ако няма промяна кранчето - маркучето до карбуратора (сгънато, прегънато, запушено)

Коментар

Ок пробвам, но се сетих и нещо друго, не го прави постоянно. Горе долу, около 70-80% от случаите. Интересното е, че като почне да прекъсва и задържиш ръчката за газта, след около 5-10сек , като че ли се отпушва и тръгва нормална. Като пуснеш газта и наново подадеш пак започва да прекъсва.........

Коментар

Здравей, според мен смени въздушният филтър...

Коментар

Първоначално публикуван от asdimar Преглед на мнение
                  Здравей, според мен смени въздушният филтър...
                  И аз мисля в тази посока, не за друго а вчера си правих един експеримент с моето, махнах шнорехала който идва от кутията на въздушния филтър, т.е. отпуших повече въздушната кутия, да видя дали ще работи по-добре. Резултата беше трагичен, станасъщото което ти описваш, при рязко подаване на газ глънхеше и тръгваше рязко. Може и карбуратора да е бил за почистване, но при почистването да си разбазикал нещо.

Коментар

Пробвал съм със спортен филтър, без филтър и т.н. Между другото филтърът е дунапренов цилиндър върху метален скелет, и често го измивам, но няма ефект. Мисля да пробвам с бутилка бензин, дали по пътя на горивото няма нещо, което прави клапа. Защото ми прилича на недостиг на гориво???

Коментар

Пробвал съм със спортен филтър, без филтър и т.н. Между другото филтърът е дунапренов цилиндър върху метален скелет, и често го измивам, но няма ефект. Мисля да пробвам с бутилка бензин, дали по пътя на горивото няма нещо, което прави клапа. Защото ми прилича на недостиг на гориво???
                      Гадното е че за да се свали карбуратора се разглобяват 101 неща и се сваля и резервоара/иначе няма достъп/ и процедурата леко губи смисъл.

Коментар

Колеги имам Хисун 400 и не мога да намеря зЪБЧатката на колЯновия вал която е 40 зъба.Някои знае ли нещо.Благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X