От: CFMOTO 500 - Разход на гориво?
Скайпа ми е в профила (синята иконка вдясно до аватара)
Под пластмата на която стъпваш има 3 надлъжни (2 при късата база) метални опори за които тя се закрепва. Защитата е просто заварена 1.5 ламарина под всички опори. Пластмасата се чупи обикновено когато предното колело изхвърли камък който се претъркалва под нея или когато се окантариш на нея. Другия вариант, но доста рядко срещан е пластмасата да се счупи при скок и ако си стъпил при приземяването между въпросните метални опори. Случи ми се само един път и пораженията върху кожата на прасеца ми бяха сериозни.
Има фабрични такива защити за цялото АТВ. На долната снимка обърни внимание само върху зоната на стъпенките. И разбира се не е зор да са алуминиеви.

Още на около 1000 км смених ауспуха с по-отворен (и шумен), един жиглжьор и отвих ограничителя на палеца за газта. Също така смених ролките с олекотени и така баланса на първата шайба на V-ремъка отиде на 6500 оборота. Машината подскочи сериозно, но и започна да харчи масло. Бях вече предупреден за този ефект от Жоро от Колос МС за да обръщам занапред специално внимание на нивото на маслото и да доливам редовно. Пушек нямаше, нито пък омазнаяване на ауспуха. 500 км се правят средно за около 20-25 часа, което е доста време за да изгориш 1 л масло. Явно го гореше, но не се забелязваше промяна на цвета. Към края минах на масло 5W50 и разхода падна до към 0.800 л на 500 км.
В момента бившата ми машина се дава под наем и вече 4 месеца държи фронта геройски.
едит/
Към модификациите пропуснах това, че отстраних напълно и системата за рециркулация на изгорелите газове. На по-късен етап смених и кривката от двигателя до меката връзка с нова 38 мм, защото оригиналната направо изгоря и се разпадна. Явно не беше предвидена да издържа на такъв зор.
Първоначално публикуван от vladislav7600
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от valeri_at
Преглед на мнение
Има фабрични такива защити за цялото АТВ. На долната снимка обърни внимание само върху зоната на стъпенките. И разбира се не е зор да са алуминиеви.
Първоначално публикуван от Преслав Василев - preskata
Преглед на мнение
В момента бившата ми машина се дава под наем и вече 4 месеца държи фронта геройски.
едит/
Към модификациите пропуснах това, че отстраних напълно и системата за рециркулация на изгорелите газове. На по-късен етап смених и кривката от двигателя до меката връзка с нова 38 мм, защото оригиналната направо изгоря и се разпадна. Явно не беше предвидена да издържа на такъв зор.
Коментар