Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ремонт на двигател раптор 660

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ремонт на двигател раптор 660

Как сложи биелата откъм вала че ми е интересен начина как става.
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Е то начина е ясен, ама после балансирането как се прави?
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

На станок с два индикаторни часовника.За всяка марка в мануала пише каква е допустимата разлика в двете части на вала.При профилактика винаги проверявам това.Обикновено почти винаги има нужда от корекция.

Коментар

Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
          На станок с два индикаторни часовника.За всяка марка в мануала пише каква е допустимата разлика в двете части на вала.При профилактика винаги проверявам това.Обикновено почти винаги има нужда от корекция.
          Бихте ли показали този станок на снимка ако е възможно. Благодаря.
          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Здравейте, от личен опит знам, изпратих вала и биелата на Ники - ник име - Антим и нямах проблеми. Пишете му на лични, предполагам че няма да откаже... Лесно, професионално и бързо, без главоболия...

Коментар

Нямам в момента снимка на точният станок,но е като този долу.Обаче фиксирането на вала става с центри.Мога да изпратя един мануал на КТМ,там има снимка на точния станок.Ако не след коледа мога да отида до приятеля ми,който ми прави баланса и да снимам неговият станок,който е правен собственоръчно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:89.1 КБ
ID:5435972

Коментар

колеги и ето ме и мене набутания хапло по темата
                едни софиянци ме наредиха отново
                тия пичове са от с.Иваняне Софийско даржат крачмата на центара на селото
                не си спомням как се казват и номера сам изтрил по енерция ,че нема да ми требва но уви
                можех да ги напусувам едно хубаво по тел поне..
                дано да видят хайър от парите

Коментар

Имах предвид ако при сглобяване на вала двете колена се нуждаят от корекция едно спрямо друго за да се балансира вала, с какво се натискат. Предполагам че не е с чука. А на този станок на снимката ми се струва че може да се види само дали имат някакво отклонение шийките. Така ли е?

Коментар

С този станок се вижда дали при сглобяването на двете части на вала са симетрични.Дали ще се въртят в една ос.Примерно на КТМ дават максимална разлика от 15 стотни,което даже ми се вижда много.Иначе се работи с преса.
                    Ето една снимка със точният станок.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:images.jpg
Прегледи:1
Размер:8.4 КБ
ID:5435979

Коментар

И наистина, дисбаланс от15 стотни е много нещо, аз балансирам валове на струг между центри разбира се. Работя с един индикатор, местя го на двете шийки и не докарам ли го да 1, 3 стотни, тоя вал за мен не е добре. Интересувах се от тия станоци, не че не съм виждал всякакви но повечето са само за проверка. За мен най добрия баланс се прави на струг или подобна но стабилна машина, междуцентрови шлайф също. И от опит ще кажа че както и да се бележи вала преди да се разглоби, никога при сглобка не застава точно, никога. Нека някой който се занимава с тава ме опровергае.

Коментар

Няма как да застане,съгласен съм абсолютно.Трябва си баланс.Дори и след няколко сезона работа,често се случва да трябва.

Коментар

Завършихте ли ремонта на машината?

Коментар

Първоначално публикуван от marto989 Преглед на мнение
                            Колега аз мога да оспорвам твърдението ти за Хот Род. Защото бях сложил такава биела на моето атв и издържа не повече от 8 месеца. Атевето ми беше Yamaha Yfz 450 2004г. А един приятел сложи оригинална биела на неговото атеве (Yamaha Yfz 450 R) и издържа два пъти повече !
                            И аз мога да споря, от практиката съм разбрал че всеки си експлоатира и поддържа машината различно, единия кара с естерни масла - другия с минерални и после частите са калпави, за 8месеца колко пъти направи ревизия на мотора? Прочети за берилия ще останеш изумен, ако ти е събран грешно вала частите нямат вина. Искам да поясня нещо много важно машини като уфз450,трх450,лтр450 и др са СПОРТНИ МАШИНИ и е задължително да се ревизират РЕДОВНО според предписанията на производителя, а не когато вече са повредени.

Коментар

Според предписанията на производителя при състезателен режим,ако караш така сменяй бутало на 5 мото часа и цилиндър на 3 бутала !ако караш нормално тези машини изкарват достатъчно дълго при едно адекватно обслужване.

Коментар

Колега според теб Motul double ester как ти звучи естерно или минерално? Аз сменям масло по книжка (10 часа)! И какво според теб значи да правиш ревизия на двигателя? Ти след всяко каране сменяш цилиндър бутало и биела ли? А вала ми го прави митко от троян ,а според мен той е добър майстор .
                                [B][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/images/icons/icon1.png[/IMG] [B]Купувам:[/B] [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=119413"][COLOR=#000066]Купувам фарове за Yamaha Yfz 450[/COLOR][/URL] [/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X