Здравейте, с тази тема искам да ви запозная с ремонта на двигателя и скоростната кутията на ямаха раптор 660. От време на време се занимавам с ремонт на такива машини, и след като приятел взе въпросната машина и я покара един ден радостта от ниската цена отмина. Машината работеше със тракане, пушеше синьо и не държеше стабилни обороти, така се стигна до извода (ще се прави мотора май). След като източихме маслото извадихме двигателя от рамата, двигателя беше мит два дена по рано и пристъпихме директно към разглобяване и търсене на причината за металическия звук(тракане) който издаваше.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ремонт на двигател раптор 660
Свий
X
-
От: ремонт на двигател раптор 660
Като начало се източва маслото и се разкачат маслопроводите за да имаме свободен достъп до цилиндровата глава, след това преминаваме до нейния демонтаж. Много е важно всички детайли да се огледат внимателно и да се проверяват за износване и дефекти. След като демонтирах главата разбрах че мотора е разглобяван и след това е събиран много аматьорски със стари гарнитури силикони и прочие ,болтовете бяха стегнати неравномерно а някои бяха хлабави, следваше ваденето на цилиндъра (че ми миришеше на изненади вътре).
След като демонтирах агренажа и главата, разхлабих и развих болтовете на цилиндъра и го извадих и от вътре лъсна износено и СПУКАНО бутало . Сега най интересното след като демонтирах буталото "ко да видя ми то ЗАВАРЯВАНО НА АРГОН БЕ", евала на човека който продаде това атв преди седмица-две, ми той с парите меко казано да си купи лекар .....тва, от вътре в следствие на неправилната работа на мотора се е съсипал и коляновия вал, на този почти неразрушим двигател, буталото имаше недоход около 4 мм главата беше накълвана всичко е тоталка. Ще оставя колегите да коментират такива продавачи какво заслужават,
даже ми се ще новия собственик да постне имената и тела на тоя хубосник дето го е наредил така.
Коментар
-
Първоначално публикуван от daka80 Преглед на мнение...
даже ми се ще новия собственик да постне имената и тела на тоя хубосник дето го е наредил така.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
много кофти го е наредил продавача , тябвало е да сподели че е отварян двигателя.Един подобен цялостен ремонт излиза около 1000 лева , само частите са около 800 лева ( изпитах го лятото) но си ги поръчах от USA, хората от ямаха бг избиха рибата с цени (клапан -115 лева) при положение че 5 броя са 115$ , бутало 400 лева,отделно сегментите при положение че комплекта е 130$ и още камара неща....., не мога да разбера защо държат такива цени?
Коментар
-
И след кратка пауза е време да продължим. След като направихме частична дефектация на мотора поръчахме новите части и те пристигнаха.,
Спрях се на изпробвани марки като VERTEX, HOT RODS, VISEKO, DUNO JET. Буталото го поръчах +50 защото цилиндъра е повреден и се нуждае от шлайф, тук няма да се ползва бутало с по висока степен на сгъстяване тъй като този мотор си има достатъчно голям въртящ момент . Тук отново ще ползвам биела афтър маркет и смея да твърдя че е по здрава от оригинала и издържа по големи претоварвания, биелата на ход род е направена с втулка от берилиев бронз при буталния болт което за мен е голям +. От тук нататък следва да се разглоби кутията и да се направи дефектация там ще се ползват части втора ръка.
Коментар
-
Може и да бъркам, но на последните снимки с разглобяването на двигателя, май са от разглобяване на друг двигател, не на този в началото. Сигурно е и друга маркаИнак и мен ме интересува биелата на Хот родс тука ли е поръчвана или??
Gnome Rhone AX2 800 1938
Yamaha XT600Z 1VJ 1986
Husqvarna Te 510 1989
Argvmentvm ad novitatem
Коментар
-
Колега аз мога да оспорвам твърдението ти за Хот Род. Защото бях сложил такава биела на моето атв и издържа не повече от 8 месеца. Атевето ми беше Yamaha Yfz 450 2004г. А един приятел сложи оригинална биела на неговото атеве (Yamaha Yfz 450 R) и издържа два пъти повече ![B][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/images/icons/icon1.png[/IMG] [B]Купувам:[/B] [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=119413"][COLOR=#000066]Купувам фарове за Yamaha Yfz 450[/COLOR][/URL] [/B]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар