Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на АТВ-то за сезон , колко пари и какво ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обслужване на АТВ-то за сезон , колко пари и какво ??

Здравейте , реших да пусна тази тема, за да може всеки един , който е горд собственик на АТВ да сподели колко и какви разходи има на сезон за атв-то си . Тъй като съфорумците от ендуро раздела са написали по колко парички отделят за моторите си на сезон или година ако щете , мисля че информацията ще е много полезна за всички като мен , които се чудят между атв и ендуро . Защото колкото и да слушам "кеф цена няма" все пак има и то като гледам висока. Като погледнах момчетата, който карат мотори и тяхната подръжка (масло,маслен филтер, бутало , клапани , гуми , зъбаци , верига и какво ли още не) и цифрите който написаха от сорта на 2000-3000 лв на година ме смутиха.Все си мислех , че дори и да взема мотор може да се размина с 400-500 лв на година (без да включвам бензина) , но явно нещата не стоят точно така . От друга страна наскоро видях един познат от квартала , който кара атв сузуки лтр 400 . Заговорихме се и каза , че за 2 те години от който го има освен редовната смяна на масло и маслен филтер , друго не бил пипал .Разбира се има значение къде и как се кара, това ми е ясно , но тук има хора , който правят доста сериозни преходи , ако им се занимава нека драснат какво сменят сменят и колко често за сезон или година .

От: Обслужване на АТВ-то за сезон , колко пари и какво ??

Здравей ,

Аз от скоро карам АТВ , но като цяло до момента разходите са дебели , но кефа е несравним! Маслото за 2 месеца 400лв , Гуми 4 броя - 800лв , Кормило - 160лв ( това може и да го избегнеш ако си по разумен ), Лагери на оста и вилката - 400лв.

Коментар

Първоначално публикуван от zobb Преглед на мнение
      Здравей ,

Аз от скоро карам АТВ , но като цяло до момента разходите са дебели , но кефа е несравним! Маслото за 2 месеца 400лв , Гуми 4 броя - 800лв , Кормило - 160лв ( това може и да го избегнеш ако си по разумен ), Лагери на оста и вилката - 400лв.
      Ти какво караш бе човек 400 лв за масло, как го правиш? То не че е невъзможно да даваш и повече пари, но спецялно за маслото ми е чудно, то за 2 месеца бая трябва да покараш за да изгориш толкова пари бензин.
      За разходите ще кажа че може и 2 и 200. Зависи от много неща, марка-модел атв, начин на каране, колко често кнараш, какво искаш от машината. Ако караш разумно, спокойно можеш да се лишиш от въргали, тогава разходите ще са ти най-вече за бензин(20-60 лв на каране в зависимост от модела) масло 40-100 лв на десетина карания или 2-3 месеца(може и по честа смяна но пак според зависи), гумите са сериозен разход но можеш да ги сменяш веднъж в годината или по-рядко, особено предните(тук пак е според звиси), ако се задоволиш с китайски 4-те са 350-тина лв. Ако си вземеш нещо китайско там частите са на символични пари, но често ще правиш нещо както и да караш.

Коментар

Ухаааа 400 лв.Това Раптор 660 ли е....
        За около 600 км моят разход за масло е 50 лв.За масло Репсол ATV 10/40 пълна синтетика 2 х 21 лв. литъра + 8 лв.маслен филтър HiFlo....
        Предполагам че колегата е искал да напише 40 лв.
        За разходите е много ама много относително.
        Верига с зъбаци около 200 лв.Всички лагери по задната вилка с рамена,ос,аморт и тем подобни около 250 лв.4-ри лагера за предните аморти 60 лв.Лагерите са или Fag или другата марка изключих в момента но е качествена.Следващата смяна не знам кога ще е но всичко по окачването си беше сток от 2007г...Някой не бяха за смяна но така и така всичко беше разкачено използвах да подменя всичко.За друго не се сещам в момента...
        SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Да ясно е , че разходите са относителни , но точно това ми беше мисълта всеки от вас да напише за този сезон , какво е сменил и колко пари е дал ... мерси за отговорите

Коментар

Разходите на месец са един чифт задни гуми razr mx -200лв една смяна на масло слагам Motul double ester и един маслен Hiflo общо 85лв а за година ще са около 3900лв в тези пари влизат разходите на месец едно бутало и едни забаци и една верига карам атв KTM 450 sx .
            [B][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/images/icons/icon1.png[/IMG] [B]Купувам:[/B] [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=119413"][COLOR=#000066]Купувам фарове за Yamaha Yfz 450[/COLOR][/URL] [/B]

Коментар

още някой няма ли да сподели какви разходи е направил този сезон за обслуажване и поддръжка на машината си?

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                Ти какво караш бе човек 400 лв за масло, как го правиш? То не че е невъзможно да даваш и повече пари, но спецялно за маслото ми е чудно, то за 2 месеца бая трябва да покараш за да изгориш толкова пари бензин.
                За разходите ще кажа че може и 2 и 200. Зависи от много неща, марка-модел атв, начин на каране, колко често кнараш, какво искаш от машината. Ако караш разумно, спокойно можеш да се лишиш от въргали, тогава разходите ще са ти най-вече за бензин(20-60 лв на каране в зависимост от модела) масло 40-100 лв на десетина карания или 2-3 месеца(може и по честа смяна но пак според зависи), гумите са сериозен разход но можеш да ги сменяш веднъж в годината или по-рядко, особено предните(тук пак е според звиси), ако се задоволиш с китайски 4-те са 350-тина лв. Ако си вземеш нещо китайско там частите са на символични пари, но често ще правиш нещо както и да караш.
                Средно карах по 2-3 часа на ден всеки ден събота и неделя по 4ч+ като права почивка примерно: карам 3ч. сутринта после го изкарвам за 2 часа вечерта. Сменях маслото на 10-12 часа,сега започнах да го сменям на 30-60ч. зависи как го карам. Маслото е MOTUL POWER QUAD 2 литра.Ще ти остава ти да смяташ колега , че това е горе долу като пари може и повече да излезе , а да и едната смяна на масло ми беше за 2 карания като сложих някакво тъпо масло на Castrol rasing Ф1 нещо си , немога да се сета името . Другото беше , че папаше доста останових , че е от семерингата на скоростното лосче , но поне го миех след всяко каране въобще не се виждаше ,че капе от там. Добре ,че водоструйката ми се развали за 2-3 седмици и започна да омаслява и така .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X